QUOTE(Gelsve @ 2010 03 19, 11:08)
Siūlyčiau nesikreipti į firmą Ober house, nes jūsų turto vertintoju gali paskirti nekompetetingą panelę/ponią Giedrę Važgauskaitę, kuri jūsų turtą įvertins kokia tik galima mažiausia kaina, argumentuodama nepaaiškinamais faktais, tokiais kaip "neišvystyta infrastruktūra" - mano vyras kiekvieną rytą važiuoja autobusu ar mikruške į darbą, 10 min. iki parduotuvės pėsčiomis, tiek pat iki vaistinės, autoserviso ir šeimos centro... o patį namą įvertino suma, kaip už kokią lušnelę, tinkamą nugriovimui...nors mes šiame name pragyvenome šią baisią žiemą, turime visas komunikacijas, pats namas gražiai atrodo, tik gal stogą reikėtų pakeisti, plastikiniai langai ir pan. Žodžiu, iki dabar pykstu ant savęs, kad tada, kai tvarkėmės paskolą, nelabai įsigilinau, kam reikalingas tas turto vertinimas ir ką duoda įvertinimo suma...Beje, pradinė namo kaina, už kurią mums buvo siūloma pirkti namą, buvo beveik 50 tūkst. didesnė, o įvertino beveik tokia pačia suma, už kokią ir pirkom nusiderėję... Toks vertinimas man priminė, lyg "turto vertintoja" namą sumenkino tam, kad jis atitiktų pardavimo kainą...trūkta žodžių...
Taigi, gal kas žinote kokių patikimų turto vertintojų Vilniuje, kurie objektyviai įvertintų turtą? Norime gauti įsirengimo paskola, bet su dabartiniu namo vertinimu jos neduoda...
Beveik mūsų situaciją aprašėt...
Tik vertino mus iš Domus optima agentūros kažkokia višta (pavardės gal tiek to- neskelbisu)...
Mane išvis siaubas suėmė, kai įvertino mažesne suma nei kainavo vien namo pastatymo medžiagos...Žodžiu įvertino mažesne suma nei kainavo namą pastatyti atmetus darbininkų užmokestį.
Paaiškinimai skambėjo neformuluotai ir nesuprantmai: sodai...todėl, kad sodai...
Vertino žiemą ir po pusnynais įžvelgė "nesutvarkytą aplinką".

(Realiai:Visur veja, takeliai, tik prie įvažiavimo ne trinkelės o skalda)
Visiškai neišmano apie grindų dangas: akmens masės plyteles ir parketlentes. Gerai, kad išvis neparašė :juodgrindės.

Na ir dar N "perliukų" radome savo būsto įvertinimo ataskaitoje kurią paskui pati taisė...
Žodžiu, gerai, kad tas nesukėlė problemos, nepakenkė procesui, bet..šiaip buvau maloniai įsiutusi ir vertintojai pasiūliau: aš tau duodu tokią sumą kokia tu įvertinai mūsų namą- nupirk, prašau man tokį namą už tiek....
Tie vertintojai išvis iš kosmoso..nesuprantama jų darbo metodika..ne vienam, norinčiam įsigyti/pagerinti būstą, spėju, jie likimus aplaužė...