Įkraunama...
Įkraunama...

Turto vertintojai

QUOTE(Karigailė @ 2009 12 18, 20:23)
Turbūt pasirodysiu visiška neišmanėle, bet gal man gali kas nors paaiškinti - kas ta priverstinio pardavimo (likvidacinė) vertė? blink.gif  blush2.gif Tiksliau, lyg ir suprantu, ką ji reiškia, tik nebesuprantu, nuo kurios vertės finansuoja bankas blush2.gif  blush2.gif Gavau turto vertės nustatymo pažymą ir išsigandau doh.gif  ax.gif Nustatyta rinkos vertė mane labai džiugina thumbup.gif Bet ta priverstinio pardavimo blink.gif Pirmą kartą tokią pamačiau, tai pasimečiau biggrin.gif

Likvidacine verte, tai ta, uz kuria vertintojas isipareigoja parduot vertinta NT per 6 menesius. Tokios sutartys su bankais, dazniausiai tai yra 75proc nuo rinkos vertes.
Atsakyti
QUOTE(Karigailė @ 2009 12 18, 20:23)
Turbūt pasirodysiu visiška neišmanėle, bet gal man gali kas nors paaiškinti - kas ta priverstinio pardavimo (likvidacinė) vertė? blink.gif  blush2.gif Tiksliau, lyg ir suprantu, ką ji reiškia, tik nebesuprantu, nuo kurios vertės finansuoja bankas blush2.gif  blush2.gif Gavau turto vertės nustatymo pažymą ir išsigandau doh.gif  ax.gif Nustatyta rinkos vertė mane labai džiugina thumbup.gif Bet ta priverstinio pardavimo blink.gif Pirmą kartą tokią pamačiau, tai pasimečiau biggrin.gif

Manau, kad tai tuo atveju, jei reikėtų priverstinai parduoti jūsų butą, pvz. per antstolius. tai kaina per tą laiką taip koreguotusi.
O bankas finansuoja nuo mažesnės vertės, arba buto pardavimo, arba vertintojo nustatyta. Nebent norėtumėt remontui papildomų, tai finansuotų didesnę.
Atsakyti
QUOTE(Kuitulienė @ 2009 12 10, 19:30)
Na va, o aš siūlyčiau nesusidėti su Nidulus Vilniaus biuro konsultante.
Skambinom jiems, nes girdėjom, kad gerai įvertina. Iš tiesų pasiūlė didesnę kainą nei kiti. BET.
Pirmą susitikimą panelė PAMIRŠO, nes jai mat pirma diena po atsostogų smile.gif
Kitam vertinimui vėl paskambinom jai - pinigėlių tai reikia. Šikart buvo dar smagiau.
Atvažiavo, apžiūrėjo, sakom antradienio 12val. reikia, nes reikia nešt į banką, atidėt negalima. Sako OK, bus. Antradieno rytą vyras skambina, ji kažką suburbuliuoja apie nespėjimą ir jos telefonas išsikrauna. Vyrui nors persiplėšk - susitikimas banke po valandos, ataskaita neaišku ar yra, su panele susisiekt neįmanoma.
PO SAVAITĖS ji ir sako "žinot ataskaitos neparašiau, nelabai laiko buvo, bet ir žinot negaliu, nes kadastrinės bylos reikia naujos, be to mūsų firma pakeitė pavadinimą tai gal netiks bankui". O mes tą savaitę sėdim ir laukiam DEGANČIOS ataskaitos smile.gif
Ir šiaip viską pamiršta, nesupranta, nespėja, negali, nepaaiškina. Manau, galėtų dirbti grožio salone, bet ne sferoje, kurioje itin svarbus patikimumas, kur sprendžiami žmonių likimai ir sukasi dideli pinigai.

Nenuostabu...iš jos visko gali tiketis, tik ne geraja prasme...
Atsakyti
Siūlyčiau nesikreipti į firmą Ober house, nes jūsų turto vertintoju gali paskirti nekompetetingą panelę/ponią Giedrę Važgauskaitę, kuri jūsų turtą įvertins kokia tik galima mažiausia kaina, argumentuodama nepaaiškinamais faktais, tokiais kaip "neišvystyta infrastruktūra" - mano vyras kiekvieną rytą važiuoja autobusu ar mikruške į darbą, 10 min. iki parduotuvės pėsčiomis, tiek pat iki vaistinės, autoserviso ir šeimos centro... o patį namą įvertino suma, kaip už kokią lušnelę, tinkamą nugriovimui...nors mes šiame name pragyvenome šią baisią žiemą, turime visas komunikacijas, pats namas gražiai atrodo, tik gal stogą reikėtų pakeisti, plastikiniai langai ir pan. Žodžiu, iki dabar pykstu ant savęs, kad tada, kai tvarkėmės paskolą, nelabai įsigilinau, kam reikalingas tas turto vertinimas ir ką duoda įvertinimo suma...Beje, pradinė namo kaina, už kurią mums buvo siūloma pirkti namą, buvo beveik 50 tūkst. didesnė, o įvertino beveik tokia pačia suma, už kokią ir pirkom nusiderėję... Toks vertinimas man priminė, lyg "turto vertintoja" namą sumenkino tam, kad jis atitiktų pardavimo kainą...trūkta žodžių...

Taigi, gal kas žinote kokių patikimų turto vertintojų Vilniuje, kurie objektyviai įvertintų turtą? Norime gauti įsirengimo paskola, bet su dabartiniu namo vertinimu jos neduoda...
Atsakyti
QUOTE(Gelsve @ 2010 03 19, 11:08)
Siūlyčiau nesikreipti į firmą Ober house, nes jūsų turto vertintoju gali paskirti nekompetetingą panelę/ponią Giedrę Važgauskaitę, kuri jūsų turtą įvertins kokia tik galima mažiausia kaina, argumentuodama nepaaiškinamais faktais, tokiais kaip "neišvystyta infrastruktūra" - mano vyras kiekvieną rytą važiuoja autobusu ar mikruške į darbą, 10 min. iki parduotuvės pėsčiomis, tiek pat iki vaistinės, autoserviso ir šeimos centro... o patį namą įvertino suma, kaip už kokią lušnelę, tinkamą nugriovimui...nors mes šiame name pragyvenome šią baisią žiemą, turime visas komunikacijas, pats namas gražiai atrodo, tik gal stogą reikėtų pakeisti, plastikiniai langai ir pan. Žodžiu, iki dabar pykstu ant savęs, kad tada, kai tvarkėmės paskolą, nelabai įsigilinau, kam reikalingas tas turto vertinimas ir ką duoda įvertinimo suma...Beje, pradinė namo kaina, už kurią mums buvo siūloma pirkti namą, buvo beveik 50  tūkst. didesnė, o įvertino beveik tokia pačia suma, už kokią ir pirkom nusiderėję... Toks vertinimas man priminė, lyg "turto vertintoja" namą sumenkino tam, kad jis atitiktų pardavimo kainą...trūkta žodžių...

Taigi, gal kas žinote kokių patikimų turto vertintojų Vilniuje, kurie objektyviai įvertintų turtą? Norime gauti įsirengimo paskola, bet su dabartiniu namo vertinimu jos neduoda...

Nežinau, ar čia dėl tos merginos būtent... Mes irgi kažkada prašėm OBH vertinimo, tai įvertino 200tūkst mažiau nei kiti vertintojai blink.gif Gal čia OBH sistema tokia, ar kas... Mum irgi keista buvo.
Jei netinka šitas vertinimas ir norit daugiau pinigėlio, galit bandyt susiveikti didesnį, o banko prašyt išmokėti skirtumą, motyvuodami tuo, kad ką nors dar padarėte tame name, kas pakėlė jo vertę. Tvorą pasistatėt, pvz.
Paskutinį vertinimą darė InReal, tai maloni mergina pasirodė, neblogai įvertino, žmoniškai pasikalbėjom.
Atsakyti
O kaip nuspėti kiek įvertins vienas ar kitas NT vertintojas? Ar jūs žodžiu nupasakojate apie vertinamą NT ir paklausiate kiek maždaug gali būti įvertintas?
Atsakyti
QUOTE(saule27 @ 2010 03 19, 11:44)
O kaip nuspėti kiek įvertins vienas ar kitas NT vertintojas? Ar jūs žodžiu nupasakojate apie vertinamą NT ir paklausiate kiek maždaug gali būti įvertintas?

Nu taip jau kad nuspėti tai gal nelabai išeina...
Su InReal susirašėme el. paštu - nusiuntėme foto, parašėm, kas kur kaip, ir paštu parašė preliminarią kainą. Patį vertinimą, aišku, daro tik atvažiavę ir pažiūrėję, tada grįžta į biurą ir skaičiuoja pagal tas savo formules. Tada paskambina ir pasako, kiek vertins, jei tinka - imi, jei ne - ne. Tik už tą atvažiavimą ir žodinį įvertinimą irgi reikia mokėti, bet mažiau nei už "popierių" - mums apie 100Lt kainuodavo.
Na, tikiuosi to klausei ir maždaug atsakiau smile.gif
Atsakyti
Ačiū Kuituliene. Gal kas gali Kaune parekomenduoti NT vertintojus?
Atsakyti
QUOTE(Kuitulienė @ 2010 03 19, 11:16)
Nežinau, ar čia dėl tos merginos būtent... Mes irgi kažkada prašėm OBH vertinimo, tai įvertino 200tūkst mažiau nei kiti vertintojai  blink.gif Gal čia OBH sistema tokia, ar kas... Mum irgi keista buvo.
Jei netinka šitas vertinimas ir norit daugiau pinigėlio, galit bandyt susiveikti didesnį, o banko prašyt išmokėti skirtumą, motyvuodami tuo, kad ką nors dar padarėte tame name, kas pakėlė jo vertę. Tvorą pasistatėt, pvz.
Paskutinį vertinimą darė InReal, tai maloni mergina pasirodė, neblogai įvertino, žmoniškai pasikalbėjom.

mes tik įsidėjom plastikinius langus, nemanau, kad tai labai pakels namo vertę verysad.gif Nes mums reikia, kad ivertintu nors 40 tūkst. daugiau...
Atsakyti
QUOTE(Gelsve @ 2010 03 23, 11:52)
mes tik įsidėjom plastikinius langus, nemanau, kad tai labai pakels namo vertę  verysad.gif Nes mums reikia, kad ivertintu nors 40 tūkst. daugiau...

Na kito vertintojo nuomonės visada galite paprašyti, ir jei įvertins daugiau - duodate bankui vertinimą ir sakot va, įsidėjom langus, vertė pakilo, išmokėkit skirtumą.
Man keistas buvo OBH vertinimas, nežinau...
Atsakyti
QUOTE(Gelsve @ 2010 03 19, 11:08)
Siūlyčiau nesikreipti į firmą Ober house, nes jūsų turto vertintoju gali paskirti nekompetetingą panelę/ponią Giedrę Važgauskaitę, kuri jūsų turtą įvertins kokia tik galima mažiausia kaina, argumentuodama nepaaiškinamais faktais, tokiais kaip "neišvystyta infrastruktūra" - mano vyras kiekvieną rytą važiuoja autobusu ar mikruške į darbą, 10 min. iki parduotuvės pėsčiomis, tiek pat iki vaistinės, autoserviso ir šeimos centro... o patį namą įvertino suma, kaip už kokią lušnelę, tinkamą nugriovimui...nors mes šiame name pragyvenome šią baisią žiemą, turime visas komunikacijas, pats namas gražiai atrodo, tik gal stogą reikėtų pakeisti, plastikiniai langai ir pan. Žodžiu, iki dabar pykstu ant savęs, kad tada, kai tvarkėmės paskolą, nelabai įsigilinau, kam reikalingas tas turto vertinimas ir ką duoda įvertinimo suma...Beje, pradinė namo kaina, už kurią mums buvo siūloma pirkti namą, buvo beveik 50  tūkst. didesnė, o įvertino beveik tokia pačia suma, už kokią ir pirkom nusiderėję... Toks vertinimas man priminė, lyg "turto vertintoja" namą sumenkino tam, kad jis atitiktų pardavimo kainą...trūkta žodžių...

Beveik mūsų situaciją aprašėt...
Tik vertino mus iš Domus optima agentūros kažkokia višta (pavardės gal tiek to- neskelbisu)...
Mane išvis siaubas suėmė, kai įvertino mažesne suma nei kainavo vien namo pastatymo medžiagos...Žodžiu įvertino mažesne suma nei kainavo namą pastatyti atmetus darbininkų užmokestį. lotuliukas.gif
Paaiškinimai skambėjo neformuluotai ir nesuprantmai: sodai...todėl, kad sodai...
Vertino žiemą ir po pusnynais įžvelgė "nesutvarkytą aplinką". doh.gif (Realiai:Visur veja, takeliai, tik prie įvažiavimo ne trinkelės o skalda)
Visiškai neišmano apie grindų dangas: akmens masės plyteles ir parketlentes. Gerai, kad išvis neparašė :juodgrindės. doh.gif Na ir dar N "perliukų" radome savo būsto įvertinimo ataskaitoje kurią paskui pati taisė...
Žodžiu, gerai, kad tas nesukėlė problemos, nepakenkė procesui, bet..šiaip buvau maloniai įsiutusi ir vertintojai pasiūliau: aš tau duodu tokią sumą kokia tu įvertinai mūsų namą- nupirk, prašau man tokį namą už tiek....
Tie vertintojai išvis iš kosmoso..nesuprantama jų darbo metodika..ne vienam, norinčiam įsigyti/pagerinti būstą, spėju, jie likimus aplaužė...
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 03 26, 18:04)
Beveik mūsų situaciją aprašėt...

tai va būtent, vadovaujasi kažkokiais kosminiais kriterijais...Kreipėmės į dar vieną agentūrą, tai jie pagal nusiųstas nuotraukas iš karto pasakė, kad vertinimas tikrai gali būti didesnis thumbup.gif Greitu laiku atvažiuos apžiūrėti viską realiai, laikau kumščius biggrin.gif
Atsakyti