Įkraunama...
Įkraunama...

M.K.Čiulionio menų gimnazija

QUOTE(Treja @ 2009 06 05, 20:13)
Su šiais teiginiais sutinku 100 % drinks_cheers.gif Tėvai ir tik tėvai turi įvertinti situaciją, o ne šiaip "priduoti" tokion mokyklon dėl patogumo sau ir ect...Bet vėlgi...būdama šios profesijos atstovė, žinodama koks tai yra sunkus mokslas, o perspektyvos liūdnos, savo vaikų ten neleisiu...
...

o jei labai labai norės ? Matot, taip kaip jautėtės jūs, nebūtinai gi taip pat jausis ir jūsų vaikai. O leisti į šitą mokyklą dėl mados ir pasigėrėjimo, pasipūtimo prieš gimines ir kaimnus, t.y dėl savo intelekto trūkumo, žinoma neverta ir teisingiau turėtų būti draudžiama. Bet gi yra tokių tėvų vieni nori vaikus meninkais matyti, kiti gydytojais, treti verslininkais. Žinau ne vienus , kurie dar tarbiniais laikais norėjo matyti savo vaikus pirmiausia medalininkais ir kamšė jų galveles visokiais korepetitoriais, paskui juos grūdo medicinon, paskui juos mokė kiti korepetitoriai ir dar kyšiai dėstytojams, galų gale tie vaikai rinkosi ginekologo specialybes ir toliau jau pats rinko pinigines duokles, gimdė savo vaikus vaikams užtaisinėjo buvusį savo gyvenimą ir taip be pabaigos.
Į tą mokklą leidžiant vaikus tikriausia pirmiausia reikia ne vien vaiko galimybes, bet ir savas pamatuoti, jei specialbė ne dailė. Muzikantukui reikia labai daug laiko, darbo turi skirti ir tėvai- ir palankti pamokas su juo, ir namuose su juo prie instrumento pasėdėti ir neretai nuo daug darbų juos pavaduoti. Va apie tai tikrai reikia ir pagalvoti ir paskaičiuoti savas galimbes.
O visa kita, tai toje mokykloje kaip ir visur, nieko kitaip esmingai nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 05, 20:30)
1.o jei labai labai norės ?
2. Muzikantukui reikia labai daug laiko, darbo turi skirti ir tėvai- ir palankti pamokas su juo, ir namuose su juo prie instrumento pasėdėti ir neretai nuo daug darbų juos pavaduoti. Va apie tai tikrai reikia ir pagalvoti ir paskaičiuoti savas galimbes.
O visa kita, tai toje mokykloje kaip ir visur, nieko kitaip esmingai nėra smile.gif

1.Tuomet lankysim muzikos mokyklą ir muzikuosim joje smile.gif
2.Ties šiuo sakiniu susimąsčiau.Aš pati nesimokiau šioj mokykloj, todėl man įdomu toks dalykas. Tarkim vaikas, pasimokęs ten, jaučia, kad muzikiniai dalykai jam nesiseka, arba tarkim jis tingi grot, o kiti dalykai jam sekasi, tai kaip tokie vaikai ten "išsilaiko" g.gif Tie, kurie neišlaiko pavyzdžiui specialybės g.gif Gal kas gali atsakyt man , kaip ten su tokiais būna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2009 06 05, 20:50)

2.Ties šiuo sakiniu susimąsčiau.Aš pati nesimokiau šioj mokykloj, todėl man įdomu toks dalykas. Tarkim vaikas, pasimokęs ten, jaučia, kad muzikiniai dalykai jam nesiseka, arba tarkim jis tingi grot, o kiti dalykai jam sekasi, tai kaip tokie vaikai ten "išsilaiko" g.gif Tie, kurie neišlaiko pavyzdžiui specialybės g.gif Gal kas gali atsakyt man , kaip ten su tokiais būna ax.gif

tie,kurie neislaiko specialybes eina i kita mokykla ,nes tokiems ciurlionkej nera ka veikti rolleyes.gif .pvz jei vaikas netinkamas baletui,tai dazniausiai tiesiog ismetamas,ir tas visiskai logiska,bei galiu teigti naudinga paciam vaikui,kuris gales visas jegas skirti kitiems dalykams.is tikro ismetami tik tie,kurie tikrai visai negali/nenori sokti.nera piknaudziavimo ir nieks nesalina bent kiek gabiu ar darbsciu vaiku .
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2009 06 05, 20:50)
1.Tuomet lankysim muzikos mokyklą ir muzikuosim joje smile.gif

tai jei vaikas tingi groti, jam nesiseka tai bet kokioj muzikos mokykloj veikti kaip ir nėra ką. Ten tiesiog neini ir tiek. O jei nori moktis toje mokykloje reikia tiesiog temptis, o jei dėl gabumų stokos pristempti nepavyksta, tai tam jis dar turi tėvus, kur vaikui ir turi paaaiškinti, kad jis yra labai puikus ir be šitos mokyklos diplomo, kad ne visi viską gali, ir kad muzikos savo malonumui jis gali moktis ir kitur ir mokklą lankti kitur. Tiesą pasakius, tai tėvai tai turėtų nepamiršti paaiškinti nuolat, kad jis yra puikus ir nuostabus visai ne todėl, kad jis dar prie viso to gabus ir menams. Kad tai irgi labai puiku, kad visas savo duotybes lavinti reikia, bet bet kokie gabumai visvien turi savas ribas.
Mokyklų Vilniuje pakankamai daug, kad būtų galima rinktis kokios tik širdis geidžia.
Atsakyti
QUOTE(Katinas_žaliom_akim @ 2009 06 05, 21:06)
is tikro ismetami tik tie,kurie tikrai visai  negali/nenori sokti.nera piknaudziavimo ir nieks nesalina bent kiek gabiu ar darbsciu vaiku .

Tai matomai su grojančiais taip pat, tuo tarpu žinau ne vieną tą mokyklą baigusią žvaigždę, kuri nebuvo išmesta iš mokyklos dėl neigiamų rezultatų nespecialybiniuose dalykuose.
Atsakyti
QUOTE(Katinas_žaliom_akim @ 2009 06 05, 21:06)
tie,kurie neislaiko specialybes eina i kita mokykla ,nes tokiems ciurlionkej nera ka veikti  rolleyes.gif  .pvz jei vaikas netinkamas baletui,tai dazniausiai tiesiog ismetamas,ir tas visiskai logiska,bei galiu teigti naudinga paciam vaikui,kuris gales visas jegas skirti kitiems dalykams.is tikro ismetami tik tie,kurie tikrai visai  negali/nenori sokti.nera piknaudziavimo ir nieks nesalina bent kiek gabiu ar darbsciu vaiku .

na pirmiausia tai jis niekada nebūna išmetamas, su juo būna kalbama ir jam būna aiškinama, kodėl jam būtų geriau kas ir kaip, yra kalbama su jo tėvais ir jei jie protingi jį atsiima patys nieko per jėgą nelauždami. Paprastai kalbėti mokytaojai, kadvaiką atsiimti reikėtų pradeda anksčiau, kol dar vaikas nepasijunta visišku nevykėliu, bet pedagoguj galimbių ribos jau matosi, tai užtrunka maždaug porą metų, tėvai viskam yra pajėgūs per tą laiką pasiruošti, ir vaiką paruošti. O išmetama iš mokklos yra už tuos pačius dalkus, kaip ir iš visų kitų.
Papildyta:
QUOTE(Treja @ 2009 06 05, 21:14)
Tai matomai su grojančiais taip pat, tuo tarpu žinau ne vieną tą mokyklą baigusią žvaigždę, kuri  nebuvo išmesta iš mokyklos dėl neigiamų rezultatų nespecialybiniuose dalykuose.

ir ką?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 05, 21:11)
O jei nori moktis toje mokykloje reikia tiesiog temptis, o jei dėl gabumų stokos pristempti nepavyksta, tai tam jis dar turi tėvus, kur vaikui ir turi paaaiškinti, kad jis yra labai puikus ir be šitos mokyklos diplomo, kad ne visi viską gali,

Kaip norėčiau daugiau tokių savo mokinių mamų drinks_cheers.gif Kurios mąstytų taip kaip jūs, patikėkit, yra tokių tėvų, kad griūk negyvas. Įmeta vaiką kad ir į paprastą muzikos mokyklą vien dėl to, kad jis kaip išsireiškiama nesivalkiotų gatvėmis doh.gif , o kad tas vaikas neturi visiškai nei gabumų, nei noro muzikuot jiems neįdomu...Maža to, dar beveik paaugliui berniukui pareiškia, jei nelankysi ir nesistengsi, eisi į baletą blink.gif
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2009 06 05, 21:19)

Nagi tą, kad visgi yra esminis skirtumas nuo kitų mokyklų, specialybniai dalykai jama viršų ir yra svarbesni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2009 06 05, 21:23)
Kaip norėčiau daugiau tokių savo mokinių mamų drinks_cheers.gif Kurios mąstytų taip kaip jūs, patikėkit, yra tokių tėvų, kad griūk negyvas. Įmeta vaiką kad ir į paprastą muzikos mokyklą vien dėl to, kad jis kaip išsireiškiama nesivalkiotų gatvėmis doh.gif , o kad tas vaikas neturi visiškai nei gabumų, nei noro muzikuot jiems neįdomu...Maža to, dar beveik paaugliui berniukui pareiškia, jei nelankysi ir nesistengsi, eisi į baletą blink.gif

tai kad ėjimas į bet kokią mokklą nuo tąsymosi gatvėmis neapsaugo. Visada suprantu žmones, kuriems tenka bendrauti su gan įdomaus požiūrio žmonėmis į tokius reiškinius, ar kaip čia ir pavadinti, kaip jų pačių vaikas.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 05, 21:19)
na pirmiausia tai jis niekada nebūna išmetamas, su juo būna kalbama ir jam būna aiškinama, kodėl jam būtų geriau kas ir kaip, yra kalbama su jo tėvais ir jei jie protingi jį atsiima patys nieko per jėgą nelauždami. Paprastai kalbėti mokytaojai, kadvaiką atsiimti reikėtų pradeda anksčiau, kol dar vaikas nepasijunta visišku nevykėliu, bet pedagoguj galimbių ribos jau matosi, tai užtrunka maždaug porą metų, tėvai viskam yra pajėgūs per tą laiką pasiruošti, ir vaiką paruošti. O išmetama iš mokklos yra už tuos pačius dalkus, kaip ir iš visų kitų.

tikrai zinau pilna atveju,kai pries tai su tevais nebuvo kalbama arba vis sakoma,kad mokinys padare pazanga ir taip suteikiama vilties.yra kaip yra.is kitu mokyklu nera ismetama uz pvz netinkama figura tongue.gif .bet kaip jau sakiau,geriau ankciau pasukti kitu keliu,nei mokytis 6 metus ir tada suzinoti,kad nieko nebus.be to dazniausiai jau patys vaikai pajunta savo galimybes ,vien is to,kiek jie yra pageidaujami naujuose pastatymuose,egzaminu pazymiu ir mokytoju poziurio.apskitai su pasalinimu is mokyklos viskas yra tvarkoje.jei nera perspektyvos neverta mokytis.

Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2009 06 05, 21:31)
tai kad ėjimas į bet kokią mokklą nuo tąsymosi gatvėmis neapsaugo. Visada suprantu žmones, kuriems tenka bendrauti su gan įdomaus požiūrio žmonėmis į tokius reiškinius, ar kaip čia ir pavadinti, kaip jų pačių vaikas.

aj ciurlionke apsaugo nuo tampymosi po gatves.plius nematai kai kuriu blogybiu,kuriu yra kitose mokyklose.dar sita mokykla suteikia kulturingumo .cia ciurlionkes pliusas.
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2009 06 05, 21:26)

[color=green]Nagi tą, kad visgi yra esminis skirtumas nuo kitų mokyklų, specialybniai dalykai jama viršų ir yra svarbesni biggrin.gif

bet čia irgi visur taip, jei kokia nors mokkla suteikia kokios tai specialybės diplomą, tai svarbiau yyra ta specialybė. IR aukštojoje mokykloje, ir technikume, ir profesinėse mokyklose, ir profiliuotose. O kitose mokyklose, ne profiliuotose, vidurinio mokslo gi irgi baigia ir ketvertais ir penketais, kuo čiurlionkė išskirtinė? Nu ir gali mėgint su tais savo ketvertais stot visi kur nori, jei susimoka už mokslus, tai žiūrėk į kokį riomerį dar ir įstoja ir net baigia g.gif Su tais mokslais šiais laikais įdomiai. VA kad ir į provincijos kolegiją kokią priima visus norinčius- kad tik kontingentas susidarytų.
Papildyta:
QUOTE(Katinas_žaliom_akim @ 2009 06 05, 21:36)
tikrai zinau pilna atveju,kai pries tai su tevais nebuvo kalbama arba vis sakoma,kad mokinys padare pazanga ir taip suteikiama vilties.yra kaip yra.is kitu mokyklu nera ismetama uz pvz netinkama figura  tongue.gif  .bet kaip jau sakiau,geriau ankciau pasukti kitu keliu,nei mokytis 6 metus ir tada suzinoti,kad nieko nebus.be to dazniausiai jau patys vaikai pajunta savo galimybes ,vien is to,kiek jie yra pageidaujami naujuose  pastatymuose,egzaminu pazymiu ir mokytoju poziurio.apskitai su pasalinimu is mokyklos viskas yra tvarkoje.jei nera perspektyvos neverta mokytis.
Papildyta:

iš kitų mokyklų už netinkamą figūrą tikrai nėra pasiūloma eiti moktis kitur, bet čia kalba tikriausia apie baleto skyrių. Na bet balerinoms visame pasaulje yra taikomi standartai, natūralu, kad balerina gali būti ne kiekviena, ir ne kiekviena gali pakelti ir fizinį krūvį. Kuo čia piktinitis.
Jei mano pilietis neatitiks tos mokyklos keliamų reikalavimų, neįvykds tos mokyklos mokymo porgamos, manau ir pats supras, kad mokytis reiktų kitur, čia apie pirmoką muzikantą. O dailininkai vienas baigęs, kitas dabar dešimtokas kol kas mokosi tik labai gerai tiek specialybėje tiek bendrojo lavinimo dalykuose
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 05, 21:49)

iš kitų mokyklų už netinkamą figūrą tikrai nėra pasiūloma eiti moktis kitur, bet čia kalba tikriausia apie baleto skyrių. Na bet balerinoms visame pasaulje yra taikomi standartai, natūralu, kad balerina gali būti ne kiekviena, ir ne kiekviena gali pakelti ir fizinį krūvį. Kuo čia piktinitis.

as nesipiktinu,tiesiog jus pasaket,kad is ciurlionkes yra metama uz tuos pacius dalykus kaip is kitu mokyklu smile.gif .o tas nelabai atitinka tiesos ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Katinas_žaliom_akim @ 2009 06 05, 21:53)
as nesipiktinu,tiesiog jus pasaket,kad is ciurlionkes yra metama uz tuos pacius dalykus kaip is kitu mokyklu  smile.gif  .o tas nelabai atitinka tiesos  ax.gif  .

pasiūlymas išeiti ir išmmetimas yra du skirtingi dalykai. Išmetimas- paašalinimas yra tas pats. Tai va išmeta iš čiurlionkės už tą patį, kaip ir iš visur, tikrai. Nemažai vaikų, paauglių išėję iš šios mokyklos jaučia nuoskaudas, jaučiasi nepelnytai neįvertinti. Bet čia jau yra tėvų nuopelnas. Aš nei dailininkė, nei muzikė- niekada nesimokiau menų tai ir visiškai nesijaučiu turinti kompetencijos aiškinti savo vaikams kokio jau ten lygio tie jų gabumai, ir visiškai pasitikiu jų mokytojų vertinimu ir vaikus to pačio mokau- nevertinti to , ko pats neišmano. Taip mes ir gyvenam, kaip aš sakau mokomės toje mokykloje visi- mane mokytojai moko pažinti savuose vaikuose , tai ką aš ne visai suprantu, aš jiems padedu vaikams paimti tai ką tie mokytojai duoda. Mes mėgaujamės tuo kas ten yra, o ne diletantiškai vertinam. Mokyklos vertė yra ne tame, ar po jos langais ateina kas ar neateina( čia Subjektyvi rašė), ir kokios ten dar įstaigos anapus gatvės, o tai ką iš jos gauni- reikia tik mokėt paimti. Į ką akcentuosiesi, kokius vertybinius taškus susidėsi va tą ir turėsi. Va Subjektyvi pagal parašymus matė kažkokius tragiškus vaizdus, su smičium mušė, žemino, engė, su lytiniais nukrypimais žmonių apstota buvo, o va mano vaikus mokykloj kažkodėl myli, niekas nemuša ir nieko nesutinka, vaikšto lyg ir į tą patį parką, ir užsisėdi dailės skyriuj iki vėlumos, ir pro baleto skyrių eina- nieko nesutinka, gal todėl kad jiems tai šimtaeilis dalykas visa tai? Mažasis prie savo instrumento moytojos glaustosi kaip prie mamos, ir ji jį be vaidinimų apkabina, kaip savo, o jei už tingėjimą juos pabara tai lakau labai normaliu dalyku. Praktiškai ir pati žinau kada juos bars, ir pati žinau kad nusipelnė. Bet man taip ir sako- bariau, nefantazuoja man tie mokytojai apie padarytas pažangas kai jos nėra, ir lygiai taip pat nefantazuoja kai ji yra. Dar nebuvo taip, kad mokytojų pasakojimai apie individualius užsiėmimus kaip nors prasilenktų su vaikų pasakojimais. Ir tuo džiaugiuosi. Reiškia tarp mūsų tikrai viskas yra tvarkoj, mes vieni kitiems atviri ir pasirengę vieni kitus priimti.
Atsakyti