Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 2

http://vz.lt/Default...amp;ref=lastadd sad.gif

idomu kitais metais po tokio kilimo seks kainos kritimas ar vel 200 proc. up per metus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joncce: 03 rugpjūčio 2007 - 07:21

idomu kitais metais po tokio kilimo seks kainos kritimas ar vel 200 proc. up per metus...

kas gali paneigti kad..........
senokai visiems klausianciams patarinejau bent mediena nupirkti siemet issidziovinti ir palaikyti pas statytoja kol ateis eile statymui.ne kas jau kas medienos kainos nestabilios.
nors kitaip pagalvojus vel pradeda gasdinti ekonomikos perkaitimu ,bet nemanau kad del to mediena atpigtu.
Atsakyti
sveiki noriu prisijungti ir aš norim statyti medinį namą apie 120kvadratų bet niekaip nerandu tinkančio projekto gal kas galit pasiulyti
Atsakyti
Permesk akimis www.doma.ru

Ten bent jau buvo ivairiu projektu. As viena projekteli is ten pasiemiau, biski pasikoregavau ir architekte padare projekta. Pirties projektas irgi is ten.

QUOTE(REGIS @ 2007 08 09, 20:16)
sveiki noriu prisijungti ir aš norim statyti medinį namą apie 120kvadratų bet niekaip nerandu tinkančio projekto gal kas galit pasiulyti

Atsakyti
O man štai koks klausimas iškilo...
Molėtų raj. paežerėj užėjau į šviežiai pastatytą rąstinį namą. (šeimininkų nebuvo, o man labaiii smalsu buvo). Pamatai, sienos ir stogas. Įlindus vidun tarp pamatų pertvarų išpiltas smėliukas ir tiek. g.gif
Tai kaip ten viskas viduj vyksta? Išsilieji pamatus, užpili smėliuko, išsikeli sienas, užsidengi stogą. O kaip tada su vamzdžiais kanalizaciniais ir vandentiekio? Juos įkiša prieš pilant smėliuką, ar po to atkapsto? Papila betoną grindims jau išsikėlus sienas?
Per kur elektrą įveda?
blush2.gif nelabai man su statybom... Ale smalsu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva B.: 14 rugpjūčio 2007 - 14:58
variantai yra du arba visi ivadai(vamzdynai elektra) irengiami darant rastinio namo pamatus arba daromas tik 20cm plocio pagrindas ant kurio sumontuojamos sienos irtt o poto jau pagal pageidaujamas vietas irengiama kanalizacija vandentiekis ir kitkas.
rastinis namas pakantus siems dalykams juk neturint pilnos kisenes isirengus tik 20cm pamateliu ir susimontavus namuko sienas su stogu, galima pakenteti ty palaukti kol vel sukaupsit pinigu ir testi toliau.tokiu budu jums reikes maziau pinigeliu statyboms pradeti.
aisku yra vienas bet ...bet tada reikes dirbti atsargiai juk jau turesite sienas kuriu aptaskyti betonu nesinores.bet tai ne beda juk galima jas uzdengti plevele.
rastiniai namai daznai montuojami ant istisines pamatu plokstes kur jau irengti visi vamzdynu ivadai ir aisku elektros kabelis,izoliacinis sluoksnis ir tt.taip paprasciau nes kai nera sienu nera ko ir aptaskyti isterlinti.bet tada reikia jau tureti pradziai daugiau pinigeliu.
bildukas666@gmail.com
Atsakyti
Sveikuciai, rastinukai ax.gif Ir mes bandom statyti rastine pirtele, 1-ame aukste pirtis ir t.t., 2-ame aukste gyvensime laikinai, kol pasistatysim nama...Tik vat nerandam kas mums dabar tuos rastus "sudetu"...Pamatai yra, rastai (dziovinti) yra, projektas irgi beveik yra ax.gif ir tereikia tik dezute suregzti, visa kita patys, (patys esam statybininkai, t.y. turim savo imone ax.gif , bet siu meistru neturim biggrin.gif )...Tai vat, gal kas turit pasiulyti kokius patikimus Gerus meistriukus (gali buti ir imone, tik kad nebutu kokia sharashkino kontora doh.gif )...Buciau labai dekinga uz info...Galima ir i az... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lieputė: 17 rugpjūčio 2007 - 08:18
Žiūriu rudenėjant aptilo rąstinių namų mylėtojai.

O aš vėl su klausimu. Kokia hidroizoliacija dedama tarp pamato ir rąstų? Ar tai senasis ruberoidas, ar kokia nors naujoviškesnė medžiaga? Jei ruberoidas, tai ar lipdomas su smala, kaip senais laikais? Jei naujoviška kokia bituminė juosta, tai kokia ir kokiomis technologijomis klojama?
Atsakyti
QUOTE(Daiva B. @ 2007 08 31, 10:10)
Žiūriu rudenėjant aptilo rąstinių namų mylėtojai.

O aš vėl su klausimu. Kokia hidroizoliacija dedama tarp pamato ir rąstų? Ar tai senasis ruberoidas, ar kokia nors naujoviškesnė medžiaga? Jei ruberoidas, tai ar lipdomas su smala, kaip senais laikais? Jei naujoviška kokia bituminė juosta, tai kokia ir kokiomis technologijomis klojama?

Kaip sykis ir mane domina šie klausimai 4u.gif

Taip noriu paklaust, ar verta daryt surišimą statant iš šlapių rastų?
Atsakyti
Stoju i rastinuku myletoju kluba 4u.gif Siuo metu ieskom sklypo, kuriame namas deretu...Tik truputi sunkiai sekas, nes noris , kad ir susisiekimas patogus butu, ir vaikas veliau savarankiskai grizt galetu ir gamtos truputi butu...
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2007 08 31, 16:36)
Stoju i rastinuku myletoju kluba 4u.gif  Siuo metu ieskom sklypo, kuriame namas deretu...Tik truputi sunkiai sekas, nes noris , kad ir susisiekimas patogus butu, ir vaikas veliau savarankiskai grizt galetu ir gamtos truputi butu...

aha, misija neįmanoma blink.gif

O kur rąstinukų ekspertai dingę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loncelotas: 31 rugpjūčio 2007 - 16:05
sveiki,
taigi mes gamintojai dabar kaip sykis darbuose darbuose,o kur dar atostogos buvo .taigi kiek apsikuopem po atostogu tai vel galesime jums pagelbeti.
ruberoida ar kita panasia medziaga supjaustyta pagal rastu stori butina kloti po pirmaja rastu eile.
galiu paaiskinti klojimo eiliskuma
1ruberoidas ar kita medziaga
2 50x200 impregnuotos lentos (nebutinai 200 tai nuo rastu storio priklauso)
3pirmosios rastu eiles.
taigi tokia ta eile.
tiesa nieko smaluoti nereikia,tiek ruberoidas tiek prilydoma danga smalos turi pakankamai.uztenka sudurimuose perdengti siektiek ir gana.tiesiog perkate rulona supjaustot pagal reikiama ploti ir valio turite siokia tokia hidroizoliacija.

bildukas666@gmail.com
Papildyta:
tiesa klojimo technologijos jokios mandros nera tiesiog istiesiat po busima rastu vieta ir viskas,tiesa tereikia priziureti kad statytojai netycia jos neisstumtu su rastais,mat kartais tingi rasta pakelti ir vel atgal atstumti ,juk lengviau ismeti kol niekas nemato.
Papildyta:
va o del plotu tai jau tikrai niekuo negalesime padeti teks patiems pagal kaina ir norus susirasti.Ukmergej grazi vietele mieste jau senokai virs 100000 perkope,o Vilniuje net kalbet nesinori.....
Atsakyti