Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 2

cia nuotraukeles bet aisku prie pirties gali buti irengiama veranda ty pratestas stogas.
Papildyta:
gamyboje.
Papildyta:
nepamenu ar buvau idejas kaip atrodo duso kabina tarp rastiniu sienu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bildukas666: 29 rugsėjo 2007 - 20:12
dar projektelis apie 150 m2
Papildyta:
ir zemelapis
Papildyta:
radau kazkur gal kam patiks,mat kazkaip daznokai apie tokio dydzio klausineja.uzrasai rusiski taciau manau dar daugelis sugebes perskaityti
Atsakyti
Bilduko norėčiau paklausti- kiek maždaug kainuoja rastinukas šiai dienai- tik sienų ( vidinių ir išorės kontrukcija iš klijuotos medienos) be pamatų ir be stogo dangos... Ploto apie 225m2...Giminaitei, kad paskaičivo- dabar žiūriu, kad man mūrinuko dėžutė vos ne perpus pigiau atseina blink.gif Visad maniau, kad rastinis pigiau.... g.gif
Papildyta:
QUOTE(bildukas666 @ 2007 09 27, 19:23)
stai pirtele idesiu aisku tik projekteli pati kaaazkodel ikompa netelpa............
Papildyta:
dar planelis,viskas paprasta ir pigu palyginti jei norite tik pirteles nedidelei kompanijai ar seimai ,o vat jei norite didesnes tai zinia daugiau ir kainuos.idesiu veliau nuotraukele.

aj, ta proga ir dėl savęs pasiklausiu- o kokia kaina tokios pirtelės ( vėlgi be pamatų, be stogo dangos, be įrengimo)- tik sienų konstrukcija- darbas ir medis? ax.gif
Atsakyti
sveiki
medis brangsta jau praeita savaite soktelejo 30lt uzm3gal ne visur bet soktelejo.jau teks branginti matomai dar keletui galime pasiulyti po 470 bet siaip jau matyt bus 500.cia tie 470 tiems kas suskubs per sia savaite ar kita uzsisakyti.cia kaina uz dziovinta dziovykloj 20cm su norvegisku kirtimu.
pvz svajoniunamas jau 638 (su pvm) ismeta per skaiciuokle,o tai dar nera pati brangiausia firma,yra ir gerokai brangesniu.
klijuoto nenoriu komentuoti nes ne mano sritis gal kas niors kitas pakomentuos.
pirtele kainuoja apie 20-50 tukst nelygu projektas ir sienu storis, juk galima ir tik 4 sienas daryti kitos gali buti muras ar karkasas.pvz dabar statomam name norvegai sauna susiprojektavo 1,2x1,8 taigi tik tupeti beiseina.
todel ir kaina labai slidus daiktas.juk gal uzteks to ka matot nuotraukaoj ogal noresit terasos .
gal kam priimtinas toks variantas perkam mediena susimokat uz ja ,ispjovima dziovinima o statyba galime pasilaikyti vasarai .mediena siulom nemokamai saugoti pas mus aisku dziovinta.tada maziau kainos priklausys nuo medienos brangimo.
logika paprasta jei norit rastinio namo tai daugmaz zinot kiek m3 medienos reikes todel galite drasiai jei ne visa tai bent dali jos nusipirkti,veliau galetume likusia dasipirkti ar jei liktu mes atpirktume.taigi ji sekmingai isdziovinta galetu laukti jusu statybu,aisku mes laimingi klientais jus laimingi kad bent mediena nepabrangs.
sakykim jums reikia 100m3 jei pabrango 30lt tai jau 3000 nuostolio jei dar tiek pabrangs tai jau kainuotu ir visos dziovinima visam namui.tokia tai aritmetika.
taciau nemanykit kad nebrangs murinukai juose taipogi daug medienos naudojama
Papildyta:
tiesa rastinukams skaiciuojame sienu m2 o ne grindu,neapsirikite.
Atsakyti
QUOTE(bildukas666 @ 2007 10 01, 20:35)

tiesa  rastinukams skaiciuojame sienu m2 o ne grindu,neapsirikite.

aišku...vadinas be projekto nieko konkretaus nepasakysite.... Nu bet man vistiek per žiauri kaina atrodo- 250t. be pamatų ir be stogo...nenorėčiau, kad jie apsigautų, juolab, kad giminaitė paskolą ima "iki gyvos galvos"...Logiškai pamasčius stogas dar per 60-70t atsieis, pamatai irgi bus ne mažiau 30t... Apie 350 tik už pliką basą dėžutę... nu nežinau- man tai žveriška... g.gif
Atsakyti
Uz basa deze, kuria tik reikia padengti dazyve ir keltis i ja gyventi wink.gif Tiesa, skaiciuojant kainas reikia bendro sienu ploto, kuri dauginate is 1kv/m kainos.

Nepamirskit, kad savo murinukams turite daryti apdailas, vidaus ir isores, reikalingi stelazai, medziagos ir t.t. Taip, plytu/blokeliu siena pigesne, bet kur glaistai, kur dazai, kur siltinimo medziagos ir t.t. Be to, kita vertus, darant is klijuoto medzio sienas kainos yra kitokios, "zveriskesnes" smile.gif

P.S. Bilduk, kazkada keikei, kad gamintojas galerijoj idejo nuotraukas su suskilinejusiais rastais.. Pirtelej vaizdas irgi su suskilinejusiais rastais wink.gif Todel skeptiskai pradejau ziureti i ta dziovinima, ypac kai kai kurie, statantys is dziovintu rastu, palieka tokius pat tarpus sedimui, kaip ir statantys is nedziovinto medzio. Nu, pases ne 2, o 10 cm, bet tai.. vaizdas tai toks pats, o ar dziovinimas nors kiek atsiliepia siluminei varzai?? Jei ne, tai ar verta metyti pinigus, "nes galbut ne taip skilines rastai" (sukiskim tada tuos laisvus tukstancius i efektyvesni katila, kad dar silciau butu). Kita vertus, kaip vieni sako, pas kreivu ranku meista ir dziovinti rastai suksis smile.gif Teko zioplineti po nedziovintu rastu namus, sneketis su savininkais, tai.. kad nei vienas neivardijo problemu ir nesigailejo neismetes pinigu dziovinimui. O bedos galimos tik su labai didelem angom (vitrininiais langais), nes ten reikia palikti daug vietos sedimui arba.. neatsidarant langui pasikviesti gamintoja, kuris pagal istatymus pasalins trukuma (tiesa, todel reikia statytis pas normalu statytoja, o ne patentininka, kurio paskui nesurasi) smile.gif

Nzn, kol kas planuoju i 250 sutilpti su visais pamatais ir stogu. Beje, kas uz pamatus virs 30 paskaiciavo? Man firma viena primete 17t, stogo gal 30 ar 40, bet tikrai ne tokiom kainom. Tiesa, su pamatais idomu. Suzinojau tik is trecio gamintojo (o gal tik tam ir rupi). Pasirodo, kad muriniam namui nesvarbu kaip nuliejot- kad ir kreivas sleivas, kampuose aukstesnis/zemesnis ir pan. O rastiniam negalima taip, nes tada rastai atitinkamai ir suseda ant pamatu, o jei pamatai kampuose aukstesni, viduryje idubimas, tai ir prasideda..

QUOTE(vobla @ 2007 10 02, 08:43)
aišku...vadinas be projekto nieko konkretaus nepasakysite.... Nu bet man vistiek  per žiauri kaina atrodo- 250t. be pamatų ir be stogo...nenorėčiau, kad jie apsigautų, juolab, kad giminaitė paskolą ima "iki gyvos galvos"...Logiškai pamasčius stogas dar per 60-70t atsieis, pamatai irgi bus ne mažiau 30t...  Apie 350 tik už pliką basą dėžutę... nu nežinau- man tai žveriška... g.gif

Atsakyti
sveiki
pabandysiu atsakyti
pamatai rastinukui labai svarbu negali buti dideliu nukrypimu ,nes atsiras plysiai ir rastu kertes nesusijungs tinkamai,o ka jau kalbeti apie duru ier langu etmes.

gerb viki jei atidziau ziuretumet i nuotraukas pastebetumet kad cia norvegiski namai ir esantys norvegijoj .Norvegai trukima laiko naturaliu dalyku (netaip kaip Lietuviai) ir rastas turintis 1cm pocio truki per trecdali rasto ilgio yra normalus dalykas.
Lietuvoje statomiems namams mes mediena atrenkame ir dideliu trukimu nepaliekame.
sekantis reikalas tas kad kalbejau kad vienoje is svetainiu plysi tarp rastu 1cm laiko normaliu (kas mano nuomone nera normalu juk vejas i nugara pustu) atkreipkit demesi tarp rastu o ne raste.
jei jau taip norite statytis is zalio mes nieko pries dar kart sakau jog rekomenduoju kas yra geriausia technologiskai ir isbandyta.o vat statytis galite ir is nedziovinto aisku sutaupysite tuos 4-6 tuks bet poto tepliosite nama visokiais berzais ir ttt. uostysite keleta metu ta chlorke.
galiu jums ideti keleta nuotraukeliu kaip is melynos pusies tampa balta berzo pagalba.
bet juk tai chemija, tikrai nenoreciau gyventi name kuris bus tiek priteptas tuo berzu.
galima gincytis del jusu minimu geru savybiu slapio statymo ar auksarankiu meistru namu,galite nudumti stai kad ir i ukmerges raj kavine prie kurenu ezero ten stovi pirtele techniskai baisus statinys(jeigu dar nespejo pataisyti), yra namas salia angiriu uztvankos Kedainiu raj,isdziuvus slapiems rastams(ir jiems prasisukus) atsirado plysiukai nemazi.
galeciau nurodyti ir viena forumu kur zmogeliai net tema turi kaip uztaisyti plysius ar siltinti sienas atsiradus jiems.todel itikineti kad tai kas yra juda yra balta manau beprasmiskas dalykas.uztenka apskambinti keleta rimtu gamintoju ir paklausti ka jie rekomenduoja,gerbiamos firmos LHM, svajoniunamas,ir kitos.

o del kainos be projekto tikrai sunku ka nors sakyti nes juk galima kaip minejau ir karkasines sienas iterpti o ir i grindu 50m 2 , 4 sienas tureti o galima 8 vaizdziai tariant.
pabaigai pakartosiu mes rekomenduojam o jau is ko statytis jus renkates pagal kisene.
Papildyta:
kitas klausimas del tarpu rastu sedimui langu ir duru angose,jei gamintojai palieka tokius pat tai nera brokas ar kas negerai.tiesiog tarpas uzpildomas izoliacine medziaga paroc ,izoveriu daug geriau didesnis tarpas nei mazesnis proto ribose zinoma.
pagal norvegu ilgametes statybos praktika tarpas sedimui paliekamas iki 7-10 cm,neziurint kiek tas namas sestu.na sausas sestu perpus maziau nei slapias taciau atsargumas dar niekam nepakenke,nemanau kad butu geriau jei rastumet suspausta langa ar duris.
nepykit jei ka nors piktokai parasiau ...isanksto atsiprasau,tiesiog daug darbo paskutiniu metu.
pagal 250 t kaina manyciau tas namas turetu tureti apie 400 m2 sienu jei maziau tai manau kad matyt vien tik uz sienojus be stogo ir perdengimo tai yra brangoka.
sienu turiu uomeny kad langai ir durys is kvadraturos atmetami.
Atsakyti
Nesuprantu, normaliam isdziovinimui rasta dziovykloj reikia laikyti gera menesi ir abejoju, kad niolika programu viso namo medienos kubaturos dziovinimas kainuoja 4-6tukst. Ar cia kalba eina apie pora programu ir tik isorini rasto apdziovinima?

QUOTE(bildukas666 @ 2007 10 02, 17:44)
jei jau taip norite statytis is zalio mes nieko pries  dar kart sakau jog rekomenduoju kas yra geriausia technologiskai ir isbandyta.o vat statytis galite ir is nedziovinto aisku sutaupysite tuos 4-6 tuks bet poto tepliosite nama visokiais berzais ir ttt. uostysite keleta metu  ta chlorke.

Atsakyti
gerb viki galiu paaiskinti zinau kad yra tu niolika programu tiksliau ne programu brangusis o ciklu.o vat tuos ciklus valdo programa.o ta programa yra kompiuteryje.o tas kompiuteris yra salia dziovyklos 3 dziovyklas priziuri 1 zmogus ir tai tik eilinis kurikas per pamaina krosnis kurenama to pacio medzio atliekomis taigi kokia gali buti kaina jei tu pats medi atsivezi pats pjauni pats dziovini.o visus ciklus kontroliuoja ir automatiskai valdo kompiuteris o ne zmogus.zmogus tik malkas laiku turi imesti i krosni.
kitas klausimas yra kiek m3 sienoju reikia namui kazkam uzteks 40 kazkam 140 o kam 240 .kas statosi is 240m3 sienoju tas patikekit dziovins ir dar sakys tik pabandykit nedziovinti.o tuos kam uzteks 40-80 m3 neturetu gasdintis 5-9tukst suma uz gera kokybe ir mazesnes islaidas prieziurai plius galimybe iskart isikurti ir gyventi,ar praustis pirtyje
pasikartosiu jusu pinigai jusu valia norit pastatysim is slapio norit is sauso tik vat garantijos skirsis, na kaina taipat
sekmes besistatantiems

Atsakyti
QUOTE(bildukas666 @ 2007 10 01, 20:35)
sveiki
medis brangsta jau praeita savaite soktelejo 30lt uzm3gal ne visur bet soktelejo.jau teks branginti matomai dar keletui galime pasiulyti po 470 bet siaip jau matyt bus 500.


unsure.gif blogai ... nespėjam su tom kainom doh.gif
Atsakyti
Koks skirtumas, programu ar ciklu, bet MENESIS dziovinimo dziovykloje kainuoja 3-4t lt? Uz tokia kaina su mielu noru atvesiu i jusu dziovykla, tiesa, kokiu budu yra dziovinama? Butu idomu ir tai suzinoti.

Nes kalbejau su gerb. rnga atstovais ir zmonem, kurie desto paskaitas apie medzio technika ir ju ishsilavinimas yra sioje srityje, tai jie juokiasi is "medzio apdziovinimo" ir siulo po isdziovinimo, bet pries uzmokant pamatuoti, kiek gi dregni rastai- "sutaupysit taip ant dziovinimo, nes pamatysit, kad jus paprasciausiai apgavo".

Ir kodel kazkoks nevaldomas pyktis? Nekaip atrodote pries busimus klientus, nes anie dar bijos pasakyti, ko nori, paklausti ar isreiksti savo nuomone wink.gif

Tiesa, gavau idomiu pasiulymu. Ir namo sienoju kaina svyruoja nuo 96t lt iki 167t lt (be pvm, su kontroliniu sumontavimu fabrike ir tada sklype). Ir cia tik mazoji dauguma imoniu. Nusivilti 2-3 ar net vieno ruso statytu 5 metu senumo is zaliu rastu namais neteko (kas norit pamatyti 2002m statyta rastini apvaliu nedziovintu rastu nama, tai galit pavaziuoti nuo Suderves iki Dukstu- labai graziai sudetas, susedes ir jokiu kreivu sienu ar neatsidaranciu langu). Taip kad pirma irgi buvo praplautos smegenys, kad statysiuos tik is dziovinto rasto, bet snekejau jau su kokiais 7 savininkais ivairiu profiliu dziovintu/nedziovintu rastu ir visi akcentuoja tik viena- galit leisti sau bet kokia prabanga, jei yra pinigu, bet svarbu yra geras meistras. O maciau namu arti tuzino ir ypac vienas baisus buvo pacioj Sudervej. Gaila, nebuvo savininko (norejosi suzinoti, pas ka nesikreipti wink.gif ).

Dar karta noriu akcentuoti- as nesu pries dziovinta rasta ir nesakau, kad tai yra ismesti pinigai, bet visi akcentavo, kad "apdziovinimas" nieko neduoda ir tai yra i bala ismesti pinigai.

QUOTE(bildukas666 @ 2007 10 02, 21:27)
gerb viki  galiu paaiskinti  zinau kad yra tu niolika programu tiksliau  ne programu brangusis o ciklu.o vat tuos ciklus valdo programa.o ta programa yra kompiuteryje.o tas kompiuteris yra salia dziovyklos 3 dziovyklas priziuri 1 zmogus ir tai tik eilinis kurikas per pamaina krosnis kurenama to pacio medzio atliekomis taigi kokia gali buti kaina jei tu pats medi atsivezi pats pjauni pats dziovini.o visus ciklus kontroliuoja ir automatiskai valdo kompiuteris o ne zmogus.zmogus tik malkas laiku turi imesti i  krosni.
kitas klausimas yra kiek m3 sienoju reikia namui  kazkam uzteks 40 kazkam 140 o kam 240  .kas statosi is 240m3 sienoju tas patikekit dziovins ir dar sakys tik pabandykit nedziovinti.o tuos kam uzteks 40-80 m3 neturetu gasdintis 5-9tukst suma uz gera kokybe ir mazesnes islaidas prieziurai plius galimybe iskart isikurti ir gyventi,ar praustis pirtyje
pasikartosiu jusu pinigai jusu valia norit pastatysim is slapio  norit is sauso tik vat garantijos skirsis, na kaina taipat
sekmes besistatantiems

Atsakyti
Bildukas, gal galit man į a.ž. parašyti savo kontaktus... perduosiu tai giminaitei- galbūt jūs būsite alternatyva... nemanau, kad protinga iškart tokias sumas atiduot pirmai pasitaikiusiai firmai( ar kas moka įtaigiau pašnekėti). manau geriau neskubėt švaistytis tokiom sumom, o paieškot daugiau galimų variantų...parašykit man ir jei ji pati norės- susisieks su jumis... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Vikki_ @ 2007 10 03, 09:12)

Tiesa, gavau idomiu pasiulymu. Ir namo sienoju kaina svyruoja nuo 96t lt iki 167t lt (be pvm, su kontroliniu sumontavimu fabrike ir tada sklype). Ir cia tik mazoji dauguma imoniu.

vikki, o kokio ploto namuką jūs planuojat statyti? ne kiek sienų m2., bet kiek bendro ploto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 03 spalio 2007 - 08:20