Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių hemangiomos (rausvieji apgamai)

Shirshe, musu dukryte ant blauzdeles irgi turi violetini kraujagysliu zemelapiuka. Gyd Posiunas pradzioje tai vadino hemangioma, kuri laika stebejo ar nedideja, o po to nusprende, kad tai visai ne hemangioma, o liaudyje taip vadinama vyno deme. Didzioji dalis hemangiomu isnyksta, operuojama tik tuo atveju, jei jos dideja ar kaip kitaip piktybeja. Apie tai sprendzia chirurgas. Labai gaila, bet tos bjaurybes vyno demes lazeriu pas mus dar neoperuojamos, o jei operuojamos, tai pasak Posiuno, efektyvumas tik 40 procentu. Tai va, liudna, o ta demele pas mus mazdaug 4cm ant 4cm. Tad hemangiomos, vyno demes ir gandro znybiai yra trys skirtingi dalykai.
Vidaus organu tyrimai daromi dazniausiai tada, kai matomose vietose yra 2 ir daugiau hemangiomu. Tada galima itart kad ju yra ir vidaus organuose.
Siaip Tavo Vaiko Nr 10 yra straipsnis apie hemangiomas, vyno demes ir gandro znybius. Jei sio numerio nerasit, sakykit, galesiu straipsni truputi pacituoti. wink.gif
Tikiuosi labai neisgasdinau. O pas daktarus skubekit.
Atsakyti
Pasagele, taip operuojant lazeriu guldoma i stacionara, bet priklausomai nuo operacijos ir nuo hemangiomos bukles. Siaip gulto diena pries operacija, nes kazkiek valandu iki operacijos vaikui negalima duot valgyt (apie 8 val), o po operacijos irgi dazniausiai para palaiko, taigi mazdaug apie 3 paras. Operacija nera pavojinga smile.gif

Mano mazius turi dvi hemangiomas, viena ant pedutes prie pirstuku, kita ant kaktytes po plaukuciais.
Atsakyti
Mūsų mažėlis irgi turi hemangiomą ant pilvo. Gyd. vis liepė stebėti, o kai pakliuvom pas Pošiūną, jis paklausė, kur buvot tris mėnesius. Nes per tą laiką ji paaugo ir vienos operacijos gali neužtekti. Pas Pošiūną mes konsultavomės Santariškėse, o pačią operaciją jis atliko Odos ir lazerio chirurgijos centre (ten jis dirba). Operacija kainavo 650 Lt (priklauso nuo dydžio). Bet privalumai tame, kad nereikia trijų dienų praleisti ligoninėj. Tiesiog prieš operaciją keturias val. vaikui neduoti nei valgyti, nei gerti. Tada apžiūri, pasveria, kokių 15 min trukmės operacija ir pusvalandis palatoje, kol atsigauna ir jau leidžia užvalgyti. Na, užtrukom su viskuo (laukimu, pasikalbėjimais, svėrimais, pavalgymais) apie 1-1,5 val ir išvažiavom namo. Sunkiausias laikas tai buvo po operacijos pakentėti ir dar truputį nevalgyti (rėkė tada), kad nepradėtų pykinti.
Atsakyti
QUOTE (Edutis @ 2004 12 08, 19:59)
Mamytės, man dar rūpi toks klausimas, kaip jūsų mažyliai jautėsi po narkozės? (juk šalinant hemangiomas lazeriu, mažyliai ją tikriausiai gauna?) Ar buvo neramesni nei paprastai? Prasčiau po to valgė, miegojo ar pan.?
Degute, o Odos ir lazerio chirurgijos centre po procedūros ilgai mažylį stebi, t.y. išleidžia namo tik tuomet, kai įsitikina, jog vaikučiui tikrai viskas ok?

Iš karto po operacijos mažėliui dar leido pamiegoti apie 20 minučių, nes vis tiek valgyti dar negalima iš karto, reikia 30-40 minučių palaukti, kad nepykintų. Po to pernešė į palatą pas mane ir pažadino. Oi, koks mažas buvo piktas, nes dar liepė neduoti valgyti. Bet kadangi niekaip kitaip nesiramina jis pas mane, o rėkė ant viso centro, tai ilgai netempėm ir daviau užvalgyti. Tai dar užkandžiaudami pabuvom gal nepilną pusvalandį. Vis užeidavo anesteziologė arba gydytojas. Na, ir išleido. Tik perspėjo, kad gali pykinti (sakė kaip pagirios jam po narkozės). Ir davė gyd. savo mobilaus nr. dėl visa ko, jei pradės kraujuoti ar dar kas darysis. Bet nieko nesidarė, važiuojant buvo linksmas ir patenkintas, vakare taip pat, niekuo nesiskyrė nuo ankstesnių dienų, nei verkė daugiau, nei irzlus buvo, visiškai nieko, ir valgė normaliai.
Kiek žinau, tai ne vilniečius palaiko šiek tiek ilgiau pas save, kad kelionėje kas nenutiktų, na, nepykintų.
Atsakyti
QUOTE(Arnika @ 2004 12 10, 13:15)
Gavau siuntimą dėl hemangiomos,  bet namie apsižiūrėjau kad jis pas dermatologą, o pas dr. Pošiūną reikia siuntimo pas chirurgą kaip supratau. Kaip manot ar prašyti naujo? Bandysiu dar į Santariškes skambint išsiaiškint, bet gal ir jūs žinot kuri  wink.gif


Norint apsilankyti pas Pošiūną, reikia siuntimo chirurgo konsultacijai.
Taigi dėl šventos ramybės geriau paprašyk savo gydytojos, kad išrašytų siuntimą dar ir pas chirurgą. Nes registratūros darbuotojos kitaip gali pas jį neprileisti.
Atsakyti
Na va.Aš perskaičiusi irgi nieko nelaukiau.Pasiskambinau i santarškes,tai pasakė kad sausio pradžioj registruos vasariui kadangi bijojau laukti tai nutariau paaukoti 100lt. ir nuvažiavau privačiai į odos ir lazerinės chirurgijos centrą(jis ten irgi dirba)
konsultacijai,ir nepasigailėjau.Sausio 11d. guldo į santariškes operacijai kadangi privačiai darant reikia labai daug lėšų apie 1500lt. tai gydytojas pasiūle į santariškes.Labai malonus gydytojas pats pažiūrėjo suderino laiką kad ir mums tiktų,sakė kad gerai kad atvažiavom nieko nelaukėm o mūsų gyd.sakė neskubėti.Patarčiau nei vienai mamai neužsilaukti ir jei neina užsiregistruoti į santariškes paaukoti tą 100lt. ir važiuoti privačiai ten eilių nėra.


P.S Gerai kad nelaukėm vasario gyd.sakė kaip gali registruot vasariui kad aš išeinu atostogų būtų išėję važiuoti tik kovą o iki to laiko nežinai kas gali atsitikti.
Atsakyti
Aš dabar jau irgi rami. Pasirodėm gydytojui. Ačiū dievui, neteko išgirsti “kur jūs buvot taip ilgai”, tačiau vieną iš hemangiomų patarė gydyti. Taigi, praėjus savaitei nuo priėmimo, pasidarėm operaciją (darėm odos ir lazerinės chirurgijos centre). Labai bijojom narkozės, bet laimei jos neprireikė. Gydytojas apžiūrėjo ir pasakė, jog galima apsieiti ir be jos. Vaikutis mažas, hemangioma irgi nedidelė, be to ne kur nors ant veiduko ar galvytės. Padarė tik vietinę nejautrą (užšaldė). Mažoji baisiai rėkė, graudu man buvo to rėkimo klausytis. Po to gal kokį pusvalandį dar kūkčiojo. Visgi stresas vaikui. Na, bet kol pavalgė, nusiramino, o grįžusi namo jau visai linksma buvo. Greit pamiršo visas nuoskaudas.
Dabar po trijų savaičių (sausio pradžioj) turim pasirodyti gydytojui, pasakys, ar galim būt ramūs. Tikiuosi, jog viskas bus gerai ir kad mums pavyks tų hemangiomų atsikratyt.

Patariu visoms mamoms, kurių vaikučiai turi hemangiomų, ir kurios dėl jų nerimauja, nelaukti, o apsilankyti pas gydytoją Pošiūną. Net jeigu ir pasirodys, kad jos visiškai nekaltos ir išnyks savaime, jums bent jau bus ramiau.

Atsakyti
Mano dukrytei nuo gimimo ant pilvuko buvo hemangioma, iškili maždaug 1 ct dydžio. Iki 1 metukų gydytojai sakė palaukti, tada liepė operuotis, bet mes nesusiruošėm. Dabar jai greit 4 m., hemangioma išblyškusi, sumažėjusi. Mes apsiėjom be operacijos.
Atsakyti
Telefonas užsiregistruoti į Santariškes pas Dr. Pošiūną:

Registratura

8-5 2720570
8-5 2720556

Atsakyti
Mano dukra gime su gandro zhymem ant kaktos ir ant pakaushio. Chia tos zhymes, kur neishkilusios, tik rausvos. Dabar jai 2.5, dar neishnyko, bet akivaizdzhiai 'apsiblause'.
Kita demele turejom ant kojos. Ji atsirado keleta dienu po gimimo. Prazhioj tik demele, o po to ishkilo. Daktaras ta hemangioma pavadino "strawberry patch". Brashke, vienu zhodzhiu wink.gif Ji ishnyko dar nesulaukus 2-ojo gimtadienio.
O informacija gavau tokia: hemangiomos apskritai yra nepiktybiniai ishnykstantys, ar bent jau smarkiai apmazhejantys dariniai, kuriu shalinti nerekomenduojama. Tikrai nesuprantu, kaip jus guldot savo vaikus ant operacines stalo... unsure.gif Teko chia, JAV, sutikti mamu, kuriu vaikai turi ivairaus tipo hemangiomu - nei vienai nebuvo pasiulyta operuoti...
Atsakyti
Hemangioma gali augti gilyn,todel jei ji sparciai dideja reikia operacijos.Tai nereiskia kad tuoj pat salina.Tiesiog naudoja lazeri,kad apgamas neplistu ir neaugtu.Ypac jei hemangioma salia kremzliu.Jei tai nedidelis apgamas,dvejones uzpuola,bet jei kas matet pas gydytoja nuotraukas gigantisku hemangiomu ant veido,kaklo,ranku,manau padarytumet viska kad tik padet savo vaikui. Operacija tada manau nera tokia baisi.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2005 01 12, 15:40)
Mano dukra gime su gandro zhymem ant kaktos ir ant pakaushio. Chia tos zhymes, kur neishkilusios, tik rausvos. Dabar jai 2.5, dar neishnyko, bet akivaizdzhiai 'apsiblause'.
Kita demele turejom ant kojos. Ji atsirado keleta dienu po gimimo. Prazhioj tik demele, o po to ishkilo. Daktaras ta hemangioma pavadino "strawberry patch". Brashke, vienu zhodzhiu wink.gif Ji ishnyko dar nesulaukus 2-ojo gimtadienio.
O informacija gavau tokia: hemangiomos apskritai yra nepiktybiniai ishnykstantys, ar bent jau smarkiai apmazhejantys dariniai, kuriu shalinti nerekomenduojama. Tikrai nesuprantu, kaip jus guldot savo vaikus ant operacines stalo...  unsure.gif  Teko chia, JAV, sutikti mamu, kuriu vaikai turi ivairaus tipo hemangiomu - nei vienai nebuvo pasiulyta operuoti...


Na zinai, pries operacija vaikui daro echoskopija, ar nera ju ant vidaus organu, nes jeigu jos nepastebesi laiku, po to bus tikrai liudna.
O kitas dalykas - mergytei hemangioma visai salia kruties. Dabar pridek ranka prie sirdies ir paklausk saves - sutiktum gyventi su tokiu kraujogysliniu dariniu tokioje subtilioje vietoje?
Be to cia ne operacija (tik taip vadiname), o tik lazerine procedura, kurios pagalba sustabdomas hemangiomos augimas, kad ji galetu laikui begant ir isnykti. Jeigu ta hemangioma neaugtu, tai tiketina, kad jis greitai ir isnyks, tokiu atveju gal ir be proceduru galima gyventi, o jeigu auga?...
Atsakyti