Ir aš šiandien darysiu guliašą.
O vengriško guliašo receptas buvo prieš savaitę Lietrytyje spausdintas.
Reikia:
150 g rūkytų lašinių,
1,5 kg jautienos,
2 svogūno galvų,
3 česnako skiltelių,
1 raudonos paprikos,
1 pomidoro,
2 valgomųjų šaukštų paprikos miltelių,
1 arbatinio šaukštelio maltų kmynų,
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Eiga:
Lašinius smulkiai supjaustyti ir kepti gilioje keptuvėje, kol išsilydys ir taps traškūs. Svogūnus supjaustyti ir apkepti su spirgučiais. Nukelti indą nuo ugnies, suberti paprikų miltelius ir išmaišyti.
Į keptuvę įpilti šiek tiek vandens, sudėti pjaustytą papriką ir pomidorą. Ant viršaus užberti šiek tiek druskos, maltų pipirų, kmynų, sutrinto česnako.
Indą pastatyti ant ugnies. Kai daržovės suminkštės, sudėti gabalėliais pjaustytą jautieną. Maišant mėsą apkepinti ir užpilti vandens, kad vos apsemtų. Kai ji suminkštės, patiekalą dar kartą pagardinti druska ir maltais pipirais. Galima įmesti keletą čiobrelio šakelių.
QUOTE(indria @ 2008 06 13, 12:51)
as guliasa darau taip : supjaustau mesyte kubelais (dazniausiai imu kiauliena), apkepinu (cia dar kartu reiketu deti svogunus, bet as nededu nes MB ju nevalgo
), barstau prieskoniais, nepagailint, daug keciupo ir troskinu koki pusvalandi... po to viska sukratau i puoda, uzpilu vandeniu (padazo megstu daug, todel ir valdens pilu nemazai) troskinu... po to darau padaza.. i kita puoda atpilu daugiau nei puse vandens nuo mesos, dedu miltu kokius 3-4 saukstus (kad padazas butu tirstesnis), juoduju pipiru maltu, druskos, keciupo, grietines.. truputi paverdu ir pilu atgal i puoda su mesa... valgom su bulviu kose..
nu man tai tikrai laaabai skanu!
net seile teka 




Paprasta ir laaabai skanu


QUOTE(Lukutis @ 2004 11 30, 14:57)


QUOTE(Lukutis @ 2004 11 30, 20:55)
galiu pasiulyti labai paprasta receptuka.
mesa apkepi, po to sudedi i puoda ir baigiant troskinti ipilk dziuveseliu.
pabandyk tikrai skanu.
mesa apkepi, po to sudedi i puoda ir baigiant troskinti ipilk dziuveseliu.
pabandyk tikrai skanu.



mesa supjausciau stambiais gabaleliais ir sgonuno ziedus per puse ir dar per puse tai ketvirciais tokiais, viska troskinau be jokiu alieju, riebalu, sulciu sociai atsiranda, po koki 30min troskinimo ipyliau sojos padazo, cesnakines druskos, mesos prieskoniu ir toliau troskinau 10min, po to ipyliau virinto vandens, keciupo ir dar koki 15min troskinau, po to saltame vandenyje ismaisiau kokius 3-4 saukstus miltu ir viska supyliau, dar koki 1min troskinosi ir baigta. stai rezultatas

nu gražiai atrodo, net susigundžiau paragaut einu daryt.
As siandien dariau guliasa is sernienos.
Kaip ir kazkuri mamyte minejo, pakepindama mesyte idejau sauksta medaus.
Tikrai skaniai gavosi.
Aciu labai uz patarima
Kaip ir kazkuri mamyte minejo, pakepindama mesyte idejau sauksta medaus.

Tikrai skaniai gavosi.


QUOTE(Wika 111 @ 2009 01 13, 17:08)
As siandien dariau guliasa is sernienos.
Kaip ir kazkuri mamyte minejo, pakepindama mesyte idejau sauksta medaus.
Tikrai skaniai gavosi.
Aciu labai uz patarima 
Kaip ir kazkuri mamyte minejo, pakepindama mesyte idejau sauksta medaus.

Tikrai skaniai gavosi.


kaip noreciau paragauti sernienos guliaso

Prisiskaiciau jusu receptuku ir pati pirma karta siandien pabandziau is to, ka turejau:
Dejau kiaulienos mesyte, pjausciau mazyciais gabaliukais, apkepinau su medum (pries tai nakti marinuota su zverienos prieskoniais). Tada ja atskirai mazam vandenuko kiekyje troskinau (apie 20-30 min). Tuo metu apkepinau morkytes, svoguna ir paprika. Tada visa ta geri sudejau i mesyte, vel patroskinau. Idejau 3 saukstus pomidoru padazo ir 3 saukstus grietines. Ir vel troskinau
Jeigu mesyte dar buna kietoka po tiek troskinimo, galima uzpilti truputi vandens (ka ir padariau). Ant galo sudedam raudonelius, krapus, bazilika... gavosi tikrai skaniai
soriuks, jei kartojuos
gali buti kad jau buvo panasiu
Dejau kiaulienos mesyte, pjausciau mazyciais gabaliukais, apkepinau su medum (pries tai nakti marinuota su zverienos prieskoniais). Tada ja atskirai mazam vandenuko kiekyje troskinau (apie 20-30 min). Tuo metu apkepinau morkytes, svoguna ir paprika. Tada visa ta geri sudejau i mesyte, vel patroskinau. Idejau 3 saukstus pomidoru padazo ir 3 saukstus grietines. Ir vel troskinau


soriuks, jei kartojuos


Man guliašas patinka toks ,kai jo turinyje būna nemažai daržovių.
Tuomet aš ,jaučiu,kad valgau
Pvz:
Paprika+cukinija+svogūniukai+pomidorai+kario .
Tuomet aš ,jaučiu,kad valgau
Pvz:
Paprika+cukinija+svogūniukai+pomidorai+kario .
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 13, 19:06)
Tikrai labai skanu ir mesyte labai minksta iseina.

Dar karta aciu uz patarimus

isbandziau vengrisko guliaso receptuka-

Sveikos, as taip pat gaminu guliasa tai tarytum mano firminis patiekalas. Nenoriu girtis bet visiems jis labai patinka
o receptukas labai paprastas:
400gr. kiaulienos
2 saldziosios paprikos
4 pomidorai
2 svogunai
4 morkos
indelis grietines
keciupo
majonezo
pora saukstu acto
kiaulienos prieskoniu, kario, cesnakines druskos, cili paprikos prieskoniu, pipiru, lauro lapeliu.
GAMINIMAS:
Mesyte supjaustau mazais smulkiais gabaliukais, uzbarstau prieskoniu, dedu pora saukstu (kupinus) majonezo, mazdaug pora saukstu acto. Viska ismaisau ir palieku pasimarinuoti apie valandele.
Tuo tarpu nusilupam svoguniukus, morkas. Svogunus smulkiai supjaustom, morkas sutarkuojam. tada viska pakepinam siek tiek, i keptuve dedam indeli grietines ir keciupo pagal skoni, tuomet dar viska pasildome.
Kai mesyte pasimarinavo, ja pakepinam taip pat keptuveje ant aukstos ugnies, tada dedame i puoda i kuri ipilam siek tiek aliejaus, dedame ant virsaus kepinta padaziuka su grietine. Patroskiname apie valandele, tuomet galima deti saldziaja paprika ir pomidorus. SKANAUS
P.S. Mes valgome su jorksyro pudingeliais arba bulviu kose

400gr. kiaulienos
2 saldziosios paprikos
4 pomidorai
2 svogunai
4 morkos
indelis grietines
keciupo
majonezo
pora saukstu acto
kiaulienos prieskoniu, kario, cesnakines druskos, cili paprikos prieskoniu, pipiru, lauro lapeliu.
GAMINIMAS:
Mesyte supjaustau mazais smulkiais gabaliukais, uzbarstau prieskoniu, dedu pora saukstu (kupinus) majonezo, mazdaug pora saukstu acto. Viska ismaisau ir palieku pasimarinuoti apie valandele.
Tuo tarpu nusilupam svoguniukus, morkas. Svogunus smulkiai supjaustom, morkas sutarkuojam. tada viska pakepinam siek tiek, i keptuve dedam indeli grietines ir keciupo pagal skoni, tuomet dar viska pasildome.
Kai mesyte pasimarinavo, ja pakepinam taip pat keptuveje ant aukstos ugnies, tada dedame i puoda i kuri ipilam siek tiek aliejaus, dedame ant virsaus kepinta padaziuka su grietine. Patroskiname apie valandele, tuomet galima deti saldziaja paprika ir pomidorus. SKANAUS

P.S. Mes valgome su jorksyro pudingeliais arba bulviu kose
