Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(mimoze @ 2005 07 20, 17:22)
Molli, labai ačiū už patarimus, bet nemoku pažiūrėti ar ką, bet matau tik receptą, jokių nuotraukų nėra, bent jau aš nematau cry.gif

Pažiūrėk antram tos nuorodos puslapy tikrai yra. atrodo Bea keptas, o ir toliau mačiau yra nuotraukyčių mirksiukas.gif
Na va, iškepiau tą pyragą.Man tai labai skanus gavosi. thumbup.gif Šiaip tai jis saldokas, panašus į tuos visus turkiškus desertus, kurie būna saldūs.O receptas irgi turkiškas pasirodo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mimoze @ 2005 07 20, 17:22)
Molli, labai ačiū už patarimus, bet nemoku pažiūrėti ar ką, bet matau tik receptą, jokių nuotraukų nėra, bent jau aš nematau cry.gif

na ar radai varskes pyragelio recepta?gal bandei jau kepti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(molli @ 2005 07 20, 10:12)
O iš vyšnių kauliukus turbūt reik išimt g.gif  ax.gif

Manau, kad reikėtų išimti, jei gerbi valgytojus. Aš tai šį pyragą su persikų puselėmis dariau ir su vyšnių uogiene (be kauliukų). Gavosi labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2005 07 21, 16:08)
Manau, kad reikėtų išimti, jei gerbi valgytojus. Aš tai šį pyragą su persikų puselėmis dariau ir su vyšnių uogiene (be kauliukų). Gavosi labai  thumbup.gif

Na va, garuoja mnao pyragas su vyšniom(be kauliuku), truputį pragavau, tai laaaaaaaaaaaaaaaabai skanus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , nors ir karštas.O kai atšlas turėtų būt dar skaaaaaaaaaanesnis thumbup.gif Ačiū labai už receptuką drinks_cheers.gif
P.S o įdėja su persikais ir vyšnių uogiene irgi gera thumbup.gif , reiks kada pabandyt drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo molli: 22 liepos 2005 - 12:55
QUOTE(molli @ 2005 07 22, 12:53)
Na va, garuoja mnao pyragas su vyšniom(be kauliuku), truputį pragavau, tai laaaaaaaaaaaaaaaabai skanus thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , nors ir karštas.O kai atšlas turėtų būt dar skaaaaaaaaaanesnis thumbup.gif Ačiū labai už receptuką drinks_cheers.gif
P.S o įdėja su persikais ir vyšnių uogiene irgi gera thumbup.gif , reiks kada pabandyt drinks_cheers.gif

Patikslinsiu -- du atskirus pyragus kepiau -- vieną su persikais, kitą su uogiene. Abu savaip skanūs. Iš tos tešlos normos gavosi du (naudojau apvalias formas). 4u.gif
Atsakyti
Tiesa, šiandien pamačiau parduotuvėj slyvas ir prisiminiau, kad praeitą vasarą vis kepdavau neapsakomai skanų Bea Slyvų-migdolų apkepą thumbup.gif
Taigi, primenu receptą, nes nepaprastai skanus pyragas.Reiks ir man jau pradėt kept thumbup.gif
P.S.labai lengvai pagaminamas mirksiukas.gif

Slyvų-migdolų apkepas

Cinamono tešla
175 g miltų
120 g margarino kepiniams
60 g cukraus
1/2 šaukštelio malto cinamono

tešlą padaryti trupinant visus ingredientus tarp pirštų. Kepimo formą (20-23 cm) ištepti riebalais ir ant jos pirštais spaudant sudėti tešlą.

Įdaras
700 g slyvų
100 g cukraus
1 šaukštas (25 g) krakmolo
1/2 šaukštelio cinamono
migdolų esencijos
30 g kapotų migdolų
(galima patiekti su plakta grietinėlę)

Įdarui slyvas supjaustome gabalėliais, išėmus kauliukus. Tada sumaišome su cukrum, krakmolu, cinamonu ir migdolų esencija. Sudedam įdarą ant tešlos ir ant viršaus pabarstom migdolais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2005 07 22, 12:58)
Patikslinsiu -- du atskirus pyragus kepiau -- vieną su persikais, kitą su uogiene. Abu savaip skanūs. Iš tos tešlos normos gavosi du (naudojau apvalias formas).  4u.gif

Aaaaaaaaaa doh.gif Bet turėtų būt skanu ir persikai su vyšnių uogiene viename g.gif
Atsakyti
LENGVAS, SVEIKAS IR SKANUS OBUOLIŲ PYRAGAS
tai mano mėgstamiausias pyragas. jam nereikia nei miltų, nei kiaušinių, nei grietinės, nei riebalų (tik kruopelės sviesto skardelei patept). atsiprašau, kad nepateiksiu tikslaus produktų kiekio, nes viską darau iš akies.

reikės:
maždaug 5 vidutinio dydžio obuolių,
maždaug 2 stiklinių manų (galima trečdalį jų pakeisti sėlenom),
tirštesnio jogurto apie pusę litro (aš pilu "Labas rytas" persikinį),
šiek tiek paprasto cukraus (aš dedu ne daugiau 3 šaukštų. jei kas mėgstat saldžiai, reikės daugiau),
vanilinio cukraus,
šiek tiek razinų (galima dar saujelę riešutų, o vietoj razinų - datulių ar figų), cinamono, kardamono
kokoso drožlių ar migdolų plokštelių pyrago viršui pabarstyt (nebūtinai)
sviesto ar margarino skardelei patept ir džiūvėsėlių jai pabarstyt


į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardelę dedu gana plonom skiltelėm supjaustytus obuolius (neluptus) taip, kad visas skardelės dugnas jais pasidengtų (gražiai dėliot nebūtina), o šiaip galima ir daugiau, man tai skanu, kai pyrage daug vaisių ir mažai pyrago. obuolius pabarstau cinamonu ir kardamonu, razinom, riešutais. tada ant obuolių sluoksnio pilu sluoksnį manų, sumaišytų su cukrum, vaniliniu cukrum ir sėlenom (jei jas naudosit). manus reikia pilti tolygiai. jų reikia tiek, kad obuoliai pasidengtu nelabai storu sluoksneliu (jei supilsit tiek, kad paviršius bus lygus ir nesimatys obuolių kauburėlių, gali išeit per sausas pyragas). tada ant manų sluoksnio reikia nestoru sluoksniu išspausti jogurtą. galima jogurto sluoksnį pabarstyti kokoso drožlėm ar migdolų plokštelėm (tada riešutų į patį pyragą nededu). kiek laiko keps, priklauso nuo to, kokio aukščio pyragas ir kokia jūsų orkaitė, tai tiksliai negaliu pasakyt, bet labai apytikriai būtų maždaug 200 C apie 40 min.
kai viršus ima ruduoti, atsignybkit mažą gabaliuką ir paragaukit, ar obuoliai suminkštėjo. jei dar ne, reiktų pridengti viršų folija, kol iškeps. išėmus iš orkaitės palaukit kokias 5 min. ir jau galima pjaustyti.

nenustebkit, kad nereikia sluoksnių maišyt - kepant manai sudrėks nuo obuolių ir jogurto. turiu perspėt, kad kol išmokau, kiek visko maždaug reikia dėt, keliskart pyragas išėjo per šlapias ar per sausas. bet jau kai įsivažiavau, pavyksta visuomet ir labai skanus ax.gif

šį pyragą kepdavo mano draugė, bet aš sugalvojau jį padaryt sveikesnį ir mažiau kaloringą. originalus receptas buvo toks - obuolių sluoksnis, tada sluoksnis sumaišytų lygiom dalim manų, miltų ir cukraus (per saldus išeidavo...), o ant viršaus - grietinės sluoksnis (reikia didelio indelio 30%).

galima eksperimentuoti - vietoj obuolių dėti konservuotų persikų (tada reikės mažiau cukraus), išbandyti įvairius jogurtus. aš daug jų išbandžiau ir priėjau išvadą, kad skysti jogurtai čia nelabai tinka, todėl ir naudoju "Labas rytas" jogurtą, nors šiaip jo nemėgstu. prie obuolių labiausiai dera persikinis ar bananinis jogurtas.

skaniausias karštas su trupučiu vanilinių ar kitų baltų ledų

skanaus! essen.gif
Atsakyti
gal kas žinote, kaip iškepti kokį pyragiuką ar kekesą su kondensuotu pienu...?
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 12 08, 09:49)
Kavinis žiedas

Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens

Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros

Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus

O kiek čia reikia dėti kepimo miltelių ir su kuo aptepti pyragą jei neturiu šepetėlio g.gif Ir ar jį aptepti reikia kai tik iškeps ar kai atvės g.gif
Atsakyti
Nu va, iškepiau kavinį žiedą rolleyes.gif
Einu su pyragu į svečius tai ir negaliu dabar paragauti.Tikiuosi skanus gavosi doh.gif Iš išvaizdos tai visai neblogas, va koks:
user posted image
Atsakyti
molli, labai ačiū už visus patarimus:) Tikrai man padėjai. Kepiau ta varškės pyragą, tai dabar tokia laiminga:) Ir taip pat kepiau dar vieną, tą pati kur ir tu nešei į svečius-kavos žiedą, dieviškos skonio buvo abu kepiniai. Nesupratau kur dingo, kai parodžiau draugui:) o jau šįvakar kepiu dar kartą, nes poryt mamytės gimtadienis:)Noriu nuvažiuoti pas ją ir nustebinti:)
O kaip tau, ar patiko tas kavos žiedas? Manau ne viena esam dėkingos bea už kavos žiedo receptą biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti