Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

Jei labai skysta varškinė masė, ant tešlos barstoma džiuvėsėlių. Apie tai esu ne kartą minėjusi. Šiaip ta varškės masė gaunasi labai švelnaus skonio, vientisa. Galėjo tau nuo persikų per skysta būti, juos būtina pavoliot miltuose. O šiaip aš visada naudoju bemielę tešlą, vieną kartą seniai bandžiau tą mielinę, net nepamenu ką kepiau, bet man nelabai patiko, tai daugiau ir nebenaudoju, todėl nelabai galėčiau ir pasakyt skirtumo.
Atsakyti
Tynka, bea, labai ačiū už paaiškinimus wub.gif kitą kartą būsiu rūpestigesnė 4u.gif
Atsakyti
na va ir as iskepiau bea varskes-persiku pyraga,gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai skanus,aciu bea uz puikius ir isbandytus receptus.bea turiu dar viena klausima,tam pyrage rasei,kad reikia sauksto miltu as tai supratau,kad miltus reikejo sudeti i varskes mase ar as teisi.pyragas gavosi tikrai skanus,artimiausiu metu bandysiu kitus tavo pasiulytus receptus.
Atsakyti
O aš kepiau obuolių - aguonų japonišką pyragą. Nežinau kodėl, bet man nesigavo. Sukrito baltymai, susiplojo kaip blynas. Ir skonis šiaip sau. Kažką turbūt ne taip padariau. Nors ir baltymus labai standžiai išplakiau ir viska pagal receptą dariau. O gal tas aguonas reikia su kavamale sumalti? Gal geriau būtų?
Atsakyti
Ačiū bea už skanių pyragų receptukus 4u.gif Neseniai išbandžiau avietinį sūrio tortą, labai skanus thumbup.gif O obuolių-pudingo pyragas mmmmmmmmmm wub.gif Greitai kepsiu dar biggrin.gif
Atsakyti
Kepiau čia visuotinai išgirtą kavos žiedą, tik glaistą dariau kitokį - grietininį. Nu laaaabai skanu. Ir vyrui patiko. Tik blogai padarėme, kad vakare jo prisivalgėme. Kavos šiaip beveik nevartojame, tad sunkiai užmigome nuo kofeino gausos. Bet tikrai skanu.
Atsakyti
Pasufleruokit- kuriam puslapy rasti Bea avietini surio torta ))) smile.gif
Atsakyti
O aš vakar vakarienei kepiau štai šitą žuvies pyragą. Labai patiko - greita, skanu ir sotu. Dar ir pusrytėliui pora gabliukų liko, tai ir šaltas visai valgomas smile.gif Naudojau skumbrės konservus, dabar net suabejojau ar būna pas mus lašišos konservų, gal niekad neužkliuvo akis g.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2006 03 08, 09:57)
Pasufleruokit- kuriam puslapy rasti Bea avietini surio torta ))) smile.gif

neturi kada ieškot wink.gif

Mary Berry avietinis sūrio tortas

10 porcijų
Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas
~439 kalorijos vienai porcijai

3 šaukštai šalto vandens
15 g želatinos
500 g aviečių (aš naudojau šaldytas)
4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt)
250 g mascarpone sūrio
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros

Pagrindui
125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti
60 g sviesto ištirpinti
30 g demerara cukraus
45 g graikinių riešutų

Papuošimui:
150 ml plakamos grietinėlės
keletas aviečių
mėtų lapeliai

23 cm per šoną uždaroma kepimo forma

1. Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu.
2. Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus su cukrumi. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai.
3. Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius. Skanaus!
Atsakyti
Siūlau gana paprastą, bet skanų pyragą:
KOKOSINIS
300g miltų, 100g cukraus, 4 kiaušiniai, 200g margarino, 100g kokoso drožlių, vanilino ir kepimo miltelių arba gesintos sodos.
Margariną ištrinti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius, suberti miltus ir sodą bei kokoso drožles. Gerai išmaišyti ir sukrėsti tešlą į margarinu ir miltais pabarstytą kepimo formą. Ir kepti lotuliukas.gif Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės (maždaug 45-60min) mirksiukas.gif Skanaus essen.gif
Atsakyti
Bea,
dideliausias dekui 4u.gif
Siaip tai daznai skaitau visus puslapius, randu, kepu, verdu...
O siandien tai prisireike -ant greicio))
Svente siokia tokia.
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sykį kepiau meduolį ir visiems labai patiko, gal patiks ir jums(o gal tai jau žinomas receptas):
2-3 kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės
1/2 stiklinės medaus (aš dėjau dirbtinį)
1/2 stiklinės cukraus
1-2 arbat. šaukšteliai cinamono
1 arbat. šaukštelis džiovinto malto imbiero (nežinau kiek dėti šviežio)
2 arbat. šaukšteliai be kaupo sodos
50 g. sviesto arba margarino kepimui
miltų


Atsikirai išplakti baltymus, trynius išsukti su cukrumi. Ištirpintą sviestą, grietinę ir medų sumaišyti su tryniais, įberti cinamoną ir imbierą, viską gerai išmaišyti, tada suberti sodą, sukrėsti išplaktus baltymus, atsargiai išmaisyti, iberti miltų, ir vėl atsargiai išmaišyti. Masė turi būti grietinės konsistencijos, išpilame tešlą į riebalais išteptą formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
SKANAUS! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 08 kovo 2006 - 23:08