Pagailėkit mergaitės

Jeigu tėvai elektrikai tai dukra gali būti Elektra.Čia kaip toj reklamoj :kartą paragavęs negali sustot.

Jeigu ne lietuviška šio žodžio reikšmė, šis vardas man būtų gražus ir įdomus. Mažiausiai jis man siejasi su Carmen Electra. Pirmiausia man siejasi su Antikos mitologija, Elektra- Agamemnono duktė, suorganizavusi motinos nužudymą, būtent todėl Freudas dukters pavyduliavimą motinai pavadino Elektros kompleksu. Iš viso graikų mitologijoje buvo trys Elektros personažai. Taigi labai jau juokingo ir neįprasto čia nieko nematau, tik bėda ta, kad lietuviškai siejasi su fizikos reiškiniu.
Tai gal Žaibė pabandykite

Mano vyras elektrikas, bet turbūt tikrai nepavadintume taip.

Man tai juokingiausia butu, jei isgirsciau ka kieme saukiant: "Elektra, Elektryte, eik namo valgyti". Tikrai galvociau, kad zmogui salveleje neviskas gerai

Aham, tkrai pagalvojau, koks būtų mažybinis? Elektrytė?

QUOTE(KittyKitty @ 2007 06 27, 12:29)
Jeigu ne lietuviška šio žodžio reikšmė, šis vardas man būtų gražus ir įdomus. Mažiausiai jis man siejasi su Carmen Electra. Pirmiausia man siejasi su Antikos mitologija, Elektra- Agamemnono duktė, suorganizavusi motinos nužudymą, būtent todėl Freudas dukters pavyduliavimą motinai pavadino Elektros kompleksu. Iš viso graikų mitologijoje buvo trys Elektros personažai. Taigi labai jau juokingo ir neįprasto čia nieko nematau, tik bėda ta, kad lietuviškai siejasi su fizikos reiškiniu.

labai gražus vardas būtų, jei tik daugiau žmonių sietų jį su Agamemnono dukra, o ne fizikos reiškiniu

vajeee,tikra nesamone