Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie šį vardą- Elektra?

Carmen Electra skamba neblogai.. kaip pseudonimas, bet Lietuvoj ELektra ... tai sakyciau tada jau kitus vaikelius galima drasiai pavadinti Isterija, Megamiksas, Sizandra, Actas ir pan... biggrin.gif
Atsakyti
kartais tevai deda vaikams tokius vardus, nepagalvodami apie ju ateiti, tai gal geriau iskart nuo gimimo vadinti itampa.
Atsakyti
QUOTE(Petit Petit @ 2008 09 26, 21:43)
Carmen Electra skamba neblogai.. kaip pseudonimas, bet Lietuvoj ELektra ... tai sakyciau tada jau kitus vaikelius galima drasiai pavadinti Isterija, Megamiksas, Sizandra, Actas ir pan... biggrin.gif

Lietuviu kalboje populiarus vardai kile nuo gamtos reiskiniu, augalu ir pan.
Yra gi vardai Jurate (nuo juros), Ruta (nuo rutos augalo), Ugne (nuo ugnies) ir Saule (nuo saules), tai kodel negali but Elektra?
Aisku, Elektros vardas yra kiles ne nuo elektros (kaip fizikinio reiskinio), o is graiku mitologijos, kuri turi zymiai senesnes saknis.
Is tiesu, cia Lietuvoje rimta beda su vardais, o tiksliau su zmoniu mastymu. Vietoj to, kad priimti ramiai toki varda, kaip tevu laisvos valios apsisprendima, tevams daromas psichologinis spaudimas is visuomenes puses, kaip cia "priimtina ir kaip nepriimtina" vaikus pavadinti. O kodel nepriimtina? Tik todel, kad jus ir jusu artimieji ateityje gali bandyti tyciotis is tokio vardo? Tai cia jau lygota yra tokios visuomenes morale, kuri is pakankamai estetiskai skambancio vardo bando padaryt 220. doh.gif
Yra labai daug is kitu kalbu paimtu vardu, kuriais pavadinti musu vaikai. Ir niekas nebando tu vardu versti ir adaptuoti lietuviu kalbai. Pvz. "Andriu" jus nevadinat "Drasiu", o "Jona" nevadinat "Dievo palaimintu“. lotuliukas.gif
Ir kai patys nepasigylinat i vardo prasme, tai tik parodot savo tinguma ir nepriimtinuma kitokiam nestandartiniam mastymui.

Kitas reikalas, jei zmogui siap nepatinka vardas. Ne visiems gi patinka kava, ar arbata...

As pvz. irgi gyvenu Lietuvoje ir man sis vardas yra priimtinas. biggrin.gif Juk cia kiekvienu tevu subtlus pasirinkimas... Mes gi ne tik Lietuviai, bet ir europieciai esam, tai ir mastykim kiek placiau... O tai ateityje uzsienis ir is lietuvisku vardu tyciosis, ir atsisuks lazda kitu galu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l.jelena: 27 rugsėjo 2008 - 12:14
Ir dar, pries skelbiant bet koki komentara siulyciau perskaityti si straipsni:
http://www.cyberlord...s-kurstymo.html
Atsakyti
[quote=l.jelena,2008 09 27, 13:05]
Lietuviu kalboje populiarus vardai kile nuo gamtos reiskiniu, augalu ir pan.
Yra gi vardai Jurate (nuo juros), Ruta (nuo rutos augalo), Ugne (nuo ugnies) ir Saule (nuo saules), tai kodel negali but Elektra?
Aisku, Elektros vardas yra kiles ne nuo elektros (kaip fizikinio reiskinio), o is graiku mitologijos, kuri turi zymiai senesnes saknis.
Cia tai tiesa, bet elektra kaip vardas gal nelabai... schmoll.gif
Atsakyti
kvailesnio nesu girdejusi doh.gif
Atsakyti
Mergaitei tikrai neduociau tokio vardo schmoll.gif g.gif Man tokie naujadarai siaip sau blink.gif
Atsakyti
o vat as uz naujadarus..tik ne per daug neiprastus..mano vyras juokavo kad jei bus mergyte,bus Epokalipse,berniukas-Armagedonas wink.gifo Elektra,gal si syki sakysiu ne..
Atsakyti
oi ne ne ...ne-gra-zu. schmoll.gif
Atsakyti
biggrin.gif Man tai atrodo, kad tevelis yra didelis papuotosios Carmen gerbejas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
doh.gif o jeigu antra mergaite gims tai duokit varda rozete good.gif
Atsakyti
man pirma mintis kilo,kad šios mergytės tėtis turėtų būti inžinierius smile.gif ir dirbti "Lietuvos energijoje" cool.gif
Atsakyti