Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gali kūdikis persivalgyti MP?

Mano mazajai tik trys savaites. ir beveik visa laika vargstam su pilvuku - kartais buna vaikas, atrodo, sienom liptu - taip jai skauda. Galvojom, kad pucia pilvuka. Pries kelias dienas atejusi sesele, pamaciusi, kad mazyle rubuile darosi, dar ismatas paziurejusi (pilni pampersai pries kiekviena maitinima buna), ir suzinojusi, kad maitinu is abieju krutu kas 2-2,5 val, pasake, kad vaikas persivalgo, o skrandukas maisto nespeja suvirskinti. Todel ir pilvuka skauda. Liepe reciau maitinti - ne dazniau 2,5 val, o dar geriau 3 ir tik is vienos kruties. Bet ka daryti, jei vaikas, is vienos kruties pavalges, dar iesko?
Kursuose sake, kad kudikiai MP persivalgyti negali, kad patys nusistato, kiek jiems reikia. Tai ir nebezinau, ka galvoti. Gal kas buvot susidurusi su tokia problema ir ka daret???
Atsakyti
o vaikas neatpylineja?
Atsakyti
Mano mazius irgi kol buvo visai mazutis nors ir pavalges dar ieskodavo kruties, bet jis atpylinedavo kai perdaug privalgydavo, tada duodavau ciulptuka, bet jei vaikas neatpylineja tai nemanau, kad perdaug privalgo, manau jusu sesele siektiek senu paziuru.....
Atsakyti
o tu pabandyk tikrai rečiau maitinti.jei labai nori pačiulpoti, pasiūlyk čiulptuką, nors ir sakoma, kad čiulptukas slopina norą valgyti MP, ir dėl to gali pieno sumažėti.Bet yra tokių vaikų, kuriem reikia čiulpti papildomai.

mano duktė iki dabar nepasotinama MP, galėtų čiulpti ištisai doh.gif čiulptuko neėmė, nors ir bandžiau duoti.nuo 5mėn nė burnon.

o svarbiausia, kantrybės.
o atsirūgsta tavo mežutė?ir dar, dėl ko tu iš abiejų maitni?
šiaip turėtų užtekti iš vienos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(melyne @ 2007 03 05, 12:10)
Mano mazajai tik trys savaites. ir beveik visa laika vargstam su pilvuku - kartais buna vaikas, atrodo, sienom liptu - taip jai skauda. Galvojom, kad pucia pilvuka. Pries kelias dienas atejusi sesele, pamaciusi, kad mazyle rubuile darosi, dar ismatas paziurejusi (pilni pampersai pries kiekviena maitinima buna), ir suzinojusi, kad maitinu is abieju krutu kas 2-2,5 val, pasake, kad vaikas persivalgo, o skrandukas maisto nespeja suvirskinti. Todel ir pilvuka skauda. Liepe reciau maitinti - ne dazniau 2,5 val, o dar geriau 3 ir tik is vienos kruties. Bet ka daryti, jei vaikas, is vienos kruties pavalges, dar iesko?
Kursuose sake, kad kudikiai MP persivalgyti negali, kad patys nusistato, kiek jiems reikia. Tai ir nebezinau, ka galvoti. Gal kas buvot susidurusi su tokia problema ir ka daret???

Man tai irgi čia kvepia pasenusių pažiūrų sesele ax.gif Kai trys savaitės, tai normalu pilni pampersai, nes pirmą mėnesį mažiukai, maitinami mamos pieneliu, ir priauga labai daug svorio. Pvz maniškis priaugo 1400gr ir tai normalu.
O gal tu per anksti atimi iš jos krūtį ir dėl to paskui ieško dar? Siūlyčiau jai po 5-10min dar ieško duot tą pačią. Bent jau aš taip darau, nes leliukams kartais reikia tik paprasčiausiai "dantyse palaikyt".
Atsakyti
Buvo ir mums su pilvais bedu. Nors valgydavo is vienos kruties, vistiek persivalgydavo, siaubingai atpylinedavo ir pilvuka skaudedavo. teko net ligoninej pagulet. ten issiaiskinau, kad budamas 3sav. per karta suvalgydavo 160g MP ir dar mazai budavo. seseles liepe ribot valgyma, siule girdyt vandeniu, nors as buvau pries... Stengiausi bent islaikyti 3val tarpus tarp valgymu. pirma menesi musu mazius priaugo 1kg 600g ax.gif
Atsakyti
netpylineja mano mergina beveik, labai retais atvejais koki saukstuka. o is abieju krutu maitinu, nes is vienos pavalgiusi ji pradeda zaisti, o paskui jau pyksta. triuksmas buna, kol antros negauna. o zinduko neima - kelis sykius siulem, vis isspjauna. pora dienu bandem pries maitinima arbatos duoti, bet tik kelis kartus padejo ir is vienos kruties pasisotinusi uzmigdavo. bet siandien is vis - nakti kas 2 val, o nuo ryto kas 1,5 val valgyt praso. bijau, kad su arbatom pieno nesumazetu.
Atsakyti
QUOTE(melyne @ 2007 03 05, 13:10)

Papildyta:
QUOTE(melyne @ 2007 03 05, 13:10)

gal vaikelis tik nori paciulpti juk tas instinktas yra..o ne valgyti 4u.gif
Atsakyti
Siuličiau pasitart su daktare,gal jai tikrai pilvuką pučia,gal netinka tai ka suvalgai g.gif Žinduką pabandyk kitos formos pasiūlyt,gal kokį tinkamą atrinksi g.gif
Atsakyti
Kad pampersai pilni, tai normalu, ir valgo taip, kaip priklauso - ir manyškis kas 2-2.5 val. valgė. Kodėl nusprendė seselė, kad skauda pilvukai vaikui? Gal bendrai neramus? Kaip praėjo gimdymai, ar buvo atskirtas nuo mamos? Ar darėt masažus, ar gal labai daug laiko praleidžia lauke vežimuke? Gal yra ar buvo dar koks nors stresas, dėl to ir jaučiasi blogai vaikelis ir nerimauja? Krūtis vaikui yra ir nusiraminimo priemonę, geriausias natūralus čiulptukas, jis juo guodžiasi, nes čia vienintėlis būdas nusiraminti, vėl pajusti viena su mama, prisiminti kaip buvo gerai pilvuke bigsmile.gif sumažinus žindymą galima sukelti vaikui dar didesnį stresą g.gif
Atsakyti
Pirmas persivalgymo požymis atpylinėjimas, jei nedaug ir retai tai nepersivalgo mirksiukas.gif

Maitink kaip jai reikia ir nesuk galvos, pilvuko bėdelės susitvarkys 4u.gif atėjus laikui smile.gif

Maniškiui labai padėjo pankolio arbatėlė, daviau nuo trijų sav. du kart per dieną ryte ir vakare... O maitinau pati ilgai virš metų smile.gif
Atsakyti
Mes su pilveliu iki 4,5 men .kaninomes,o pirmus du men.,kol soskes neeme tai prie papo po 3-5 val isbudavo ir miegodavo su juo burnoj,po to kai soskyte pradejo imti palengvejo man ,bet ne jai,nes diegliai vis kankino.Maitink taip kaip praso tavo vaikas ir tiek.
Atsakyti