Įkraunama...
Įkraunama...

Namai Orchidėjoms

Jei jau apsilankėte šioje temoje, vadinasi, arba esate taip vadinama orchidėjų "maniakė" (atsiprašau, nieko švelnesnio nesugalvojau blush2.gif ), kuri negali ramiai praeiti pro orchidėjos žiedą ir, turbūt, frazė, kurioje skamba pasižadėjimas, kad tai bus paskutinė jūsų pirkta orchidėja, jums artima iki širdies gelmių, o gal jūs tiesiog nesate abejinga orchidėjų grožiui ir norite kuo greičiau prie mūsų prisijungti ax.gif Mielai prašome 4u.gif Bet ši tema ne apie orchidėjas schmoll.gif Diskusijoms apie mūsų mylimas turime kitą temą, kurioje mes nepavargstame plepėti iš esmės tais pačiais, bet mums labai aktualiais klausimais ir niekur kitur kaip ten nerasit tiek daug mūsų išpuoselėtų orchidėjų žiedų.

Šioje temoje bus viskas tik apie orchidariumus notworthy.gif

Paskelbiau naują temą, nes supratau, kad ne man vienai tai įdomu ir aktualu, ir tam, kad ieškant infomacijos apie tai, nereikėtų blaškytis po pilnas orchidėjų temas.

Kviečiu diskutuoti, dalintis turima informacija, nuomonėmis, nuotraukomis ir pan.

drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ambrozija: 21 spalio 2009 - 21:17
idedu pasigrozejimui:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Ar suzinojot man kainytes ax.gif
Atsakyti
bigsmile.gif koooks grozis! Ir kaip joms ten gera smile.gif Idomu kainos kokios ir islaikymas kiek atsieina?
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2007 03 06, 15:17)
bigsmile.gif  koooks grozis! Ir kaip joms ten gera  smile.gif Idomu kainos kokios ir islaikymas kiek atsieina?

Islaikymas tai nekainuoja, nes nera ten kazkokiu ypatingu mechanizmu, kurie pvz. naudotu daug energijos. Orchidariumu paskirtis sudaryti orchidejom tropiku aplinka, t.y., kad butu silta, sviesu ir dregna. Todel yra daromos tokios stiklines "dezes" ale akvariumai, kur virsuje padaromas apsvietimas. Del drekinimo tai yra keli variantai, paprasciausias apacioje papilt dregno keramzito, augalus papurkst ir dregme labai greitai sokteli, kitas budas itaisyti tokius purkstukus, kurie atliktu drekinimo funkcija. Ir paskutinis reikalavimas, kad nepradetu ten viskas pelyti ir pan., turi i vidu patekti oro ir jis turi judeti. Siam tikslui yra daromos angos orui patekti arba itvirtinami silpni ventiliatoriukai. Viskas, trumpai aprasiau pati principa, bet prizadu sitoje temoje pateikti daugiau ir smulkesnes informacijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2007 03 06, 17:15)
Islaikymas tai nekainuoja, nes nera ten kazkokiu ypatingu mechanizmu, kurie pvz. naudotu daug energijos.

Siam tikslui yra daromos angos orui patekti arba itvirtinami silpni ventiliatoriukai.

Elektros tokios lempos turetu suryti nemazai, po 10 valandu per diena degdamos g.gif .

Skaiciau, kad labai tinka kompiuteriuose naudojami ventiliatoriai. mirksiukas.gif
Pati neisbandziau, bet labai noriu tokio "namo", nes kitaip mano brangenybems ne kas. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelija Pinavija @ 2007 03 07, 12:26)
Elektros tokios lempos turetu suryti nemazai, po 10 valandu per diena degdamos g.gif .

Skaiciau, kad labai tinka kompiuteriuose naudojami ventiliatoriai.  mirksiukas.gif
Pati neisbandziau, bet labai noriu tokio "namo", nes kitaip mano brangenybems ne kas.  schmoll.gif

mano orchidariume: http://public.fotki..../orchidariumas/

yra itvirtintos 3 dienos sviesos lempos, dvi po 10W ir viena didesne 13W, bendroje sumoje gaunasi maziau nei paprasta 60W lempute, tad tikrai labai abejoju, kad naudojant, kad ir 10 valandu per para jus "pajaustumete" islaidu padidejima.

del ventiliatoriaus tai taip, naudoja kompiuterinius, pati dar nebandziau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skm: 07 kovo 2007 - 12:47
Del apsvietimo tai taip,-pas mane trijuose akvariumuose po dvi lempas ir dega po 10 val per diena, ir tai labai daug el neprisuka. O koks sildytuvas naudojamas? gal koks kilimelis sildomas ar kaip? O tokiam orchidariumui pvz netiktu paprastas terariumas didesnis? Ar reikia ko specialaus,su kokiom spec ventiliacijom ir pan? Nu cia mane sudominot bigsmile.gif

Dabar susimasciau blush2.gif gal jie isvis nesildomi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NIDA: 07 kovo 2007 - 17:51
O koks sildytuvas naudojamas? gal koks kilimelis sildomas ar kaip?
Dabar susimasciau blush2.gif gal jie isvis nesildomi?
[/quote]

del temperaturos tai yra taip:
kiek teko apie tai skaityti nete, tai temperatura orchidariume priklauso nuo aplinkos temperaturos, kurioje tas orchidariumas "gyvena". Tik kadangi jis yra uzdaras tai jau temperatura bus keliais laipsniais aukstesne, nei pas jus namie. Toliau, tos dienos lempos prideda dar kelis laipsnius silumos, dar yra pirkti ("heating") sildanciu lempu, kurios ne tik sviecia, bet dar ir sildo, bet turi buti gana ne mazas atstumas tarp tos lempos ir augalu, nes yra rizika nusvilinti augaliukus. Kadangi mano orch's yra gana zemas tai as apsiribojau dienos sviesos lempomis. Gali kilti klausimas kaip sumazinti auksta temperatura orch'e, nes vasaros metu gali buti ir taip, kad ji soktels labai aukstai. Tam reikalui turi buti galimybe orch'a atidaryti dureles ar pan., cia jau priklauso nuo jo konstrukcijos.

Atsakyti
O tokiam orchidariumui pvz netiktu paprastas terariumas didesnis? Ar reikia ko specialaus,su kokiom spec ventiliacijom ir pan?

Taip Nida, terariumas tam reikalui tinka, jei ziurejote i mano orchidariuma tai matyt supratot, kad ten ir yra pritaikytas terariumas ax.gif
Orchidariumas gali buti padarytas is bet ko, svarbu, kad jis atitiktu siuos kriterijus:

turetu dureles, kad butu patogu prieiti prie augalu; kad butu galimybe itvirtinti apsvietima; kad butu ventiliacines angos, arba galimybe itvirtinti ventiliatoriu, nes kai silta ir dregna labai svarbu, kad oras nestovetu, o cirkuliuotu, taip bus isvengta ivairiu ligu.

Orchidariumas = sviesa + siluma+ dregme+ ventiliacija

p.s. nesupraskite to mano pasakymo "pagaminta is bet ko" klaidingai ax.gif vis tik tai turetu buti skaidrus (stiklinis) indas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skm: 08 kovo 2007 - 10:52
user posted image

user posted image

gal kas matete pas mus pirkti tokio "kilimelio" is kokoso plauso?
Papildyta:

user posted image

kaip suprantu jos cia auga be substrakto thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2007 03 09, 11:20)
gal kas matete pas mus pirkti tokio "kilimelio" is kokoso plauso?
kaip suprantu jos cia auga be substrakto  thumbup.gif

Vat tokie orchidiariumai man patys pačiausi wub.gif Kai tvirtinama prie žievės thumbup.gif O dar jei tilandsijos visokiausios auga, iš vis thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti