o aš noriu pasiūlyti anglų kabos kursus Šiauliuose. Nesakau, kad tai gariausia, ką galima padaryti norint išmokti kalbos, bet bent jau ne taip brangu... Už 1 val. reikia mokėti 6 lt. Kreiptis į Šiaulių miesto savivaldybės švietimo centrą - http://www.svcentras.lt/
QUOTE(krasmin @ 2009 11 07, 09:47)
Gal kas nors iš čia esančių ar jų draugų moka švediškai? Puikiai nereikia- normaliai. Pasiūlyčiau darbą Stockholme
Protingas pasiūlymas. Lietuvos darbo jėga yra gerokai pigesnė negu Žuvėdų

Aš be gimtosios moku rusų kalbą - tikrai puikiai. Ne dėl to, kad šios kalbos mokiausi mokykloje, bet labai myliu šią keistą ir kiek pamišusią šalį.
O anglų kalbos žinias (ir ypač prancūzų k.) norėčiau atnaujinti (mokiausi mokykloj ir univere), bet vis neprisiverčiu. Namie su knygomis sėdėti tingiu, gal į kursus reikėtų? Bet vėlgi - laiko stoka. Beje, kiek dabar Vilniuj kainuoja tokie kursai? O gal geriau repetitorių samdyt? Ką manote?
O anglų kalbos žinias (ir ypač prancūzų k.) norėčiau atnaujinti (mokiausi mokykloj ir univere), bet vis neprisiverčiu. Namie su knygomis sėdėti tingiu, gal į kursus reikėtų? Bet vėlgi - laiko stoka. Beje, kiek dabar Vilniuj kainuoja tokie kursai? O gal geriau repetitorių samdyt? Ką manote?
QUOTE(agnesesesilija @ 2009 11 12, 17:30)
Pabūsiu blogas pranašas. Geriausia nieko nedaryti, kadangi bent jau šiuo metu Jums niekas nepadės, nes Jūs paprasčiausiai neturite motyvacijos.
"Norėčiau" - ne tas žodis, kuris reikalingas, norint pasiekti bent minimalius rezultatus bet kurioje srityje.
Kita vertus kalbų mokymasis yra ne sfera, kur reikėtų "prisiversti". Prisiversti galima nerūkyti arba pavyzdžiui mažiau valgyti kaloringo maisto arba gerti, bet kaip taisyklė, kur yra bet kokia prievarta, ten rezultatai irgi neblizga. Tik pagalvokit į ką pavirstų gyvenimas, jeigu pradėtumėte save prievartauti kiekvieną dieną po dvi valandas ir tai truktų mažiausiai metus laiko... Paprasčiausiai trūktų kantrybė.
Todėl mano pasiūlymas būtų kol kas pataupyti pinigus ir niekur neiti ir juo labiau neprievartauti savęs. Kai atrasite tose kultūrose kažką, ką pamilsite taip kaip rusų kultūrą, tada ir pajudės reikalai.
Aš atsiprašau už kietą toną, bet patikėkit, taip visiems bus geriau.
Su tikra pagarba, Gintaras

P.s. Aš esu save prievartavęs su šiuo reikalu ir tai galų gale baigėsi niekuo. Žinau, kokia tai būsena. Reikalai pajudėjo kosminiu greičiu po to, kai nuvažiavau į Leonad Cohen koncertą Varšuvoje. Tada, kai tas žmogus dainavo, kalbėjo, juokavo, publika juokėsi, o aš pasijutau visiškas idiotas, kadangi nesupratau ko jie juokiasi. Ir patikėkit, per sekančius porą mėnesių radau tuzinus metodikų, knygų ir t.t. Kad pakilti iš letargo miego, reikalingas stiprus spyris į minkštą vietą

Aš be gimtosios moku rusų kalbą - tikrai puikiai. Ne dėl to, kad šios kalbos mokiausi mokykloje, bet labai myliu šią keistą ir kiek pamišusią šalį.
Namie su knygomis sėdėti tingiu, gal į kursus reikėtų? Bet vėlgi - laiko stoka. Beje, kiek dabar Vilniuj kainuoja tokie kursai? O gal geriau repetitorių samdyt? Ką manote?
Apie tai, ką daryti, kai esame tingūs, bet išmokti užsienio kalbos visgi kažkiek norisi ir ką daryti, kai neturime laiko.
Steve Kaufmann, kuriam dabar 64 metai ir kuris kalba dvylika kalbų (iš jų 10 kalbų laisvai) dalinasi patirtimi, kaip jis mokosi rusų kalbos visiškai neturėdamas laiko.
Video rusų kalba (trečias nuo viršaus, vadinasi "po russki"):
LingQ
Aha. sutinku su Jumis.
Bet tik iš dalies, nes kai kuriuos dalykus gyvenimas priverčia išmokti. Pavyzdžiui, niekada nesu buvusi jokiuose kompiuterinio raštingumo kursuose - visko tik darbe išmokau (nes labai reikėjo) ir dirbu nė kiek neblogiau už tuos, kur amžinai laksto po visokius kursus. O su kalbomis kitaip - reikia klausytis, kalbėti, skaityti...
Papildyta:
Beje, man Leonard Cohen irgi patinka (ačiū kolegai), bet, matyt, ne tike, kad viską metusi iki pamišimo sėdėčiau ir anlgiškai kliedėčiau. va, net susirimavo netyčia.
Bet tik iš dalies, nes kai kuriuos dalykus gyvenimas priverčia išmokti. Pavyzdžiui, niekada nesu buvusi jokiuose kompiuterinio raštingumo kursuose - visko tik darbe išmokau (nes labai reikėjo) ir dirbu nė kiek neblogiau už tuos, kur amžinai laksto po visokius kursus. O su kalbomis kitaip - reikia klausytis, kalbėti, skaityti...
Papildyta:
QUOTE(akagintaras @ 2009 11 12, 23:58)
Pabūsiu blogas pranašas. Geriausia nieko nedaryti, kadangi bent jau šiuo metu Jums niekas nepadės, nes Jūs paprasčiausiai neturite motyvacijos.
"Norėčiau" - ne tas žodis, kuris reikalingas, norint pasiekti bent minimalius rezultatus bet kurioje srityje.
Kita vertus kalbų mokymasis yra ne sfera, kur reikėtų "prisiversti". Prisiversti galima nerūkyti arba pavyzdžiui mažiau valgyti kaloringo maisto arba gerti, bet kaip taisyklė, kur yra bet kokia prievarta, ten rezultatai irgi neblizga. Tik pagalvokit į ką pavirstų gyvenimas, jeigu pradėtumėte save prievartauti kiekvieną dieną po dvi valandas ir tai truktų mažiausiai metus laiko... Paprasčiausiai trūktų kantrybė.
Todėl mano pasiūlymas būtų kol kas pataupyti pinigus ir niekur neiti ir juo labiau neprievartauti savęs. Kai atrasite tose kultūrose kažką, ką pamilsite taip kaip rusų kultūrą, tada ir pajudės reikalai.
P.s. Aš esu save prievartavęs su šiuo reikalu ir tai galų gale baigėsi niekuo. Žinau, kokia tai būsena. Reikalai pajudėjo kosminiu greičiu po to, kai nuvažiavau į Leonad Cohen koncertą Varšuvoje. Tada, kai tas žmogus dainavo, kalbėjo, juokavo, publika juokėsi, o aš pasijutau visiškas idiotas, kadangi nesupratau ko jie juokiasi. Ir patikėkit, per sekančius porą mėnesių radau tuzinus metodikų, knygų ir t.t. Kad pakilti iš letargo miego, reikalingas stiprus spyris į minkštą vietą
Tikras spyris. Tokia jau žmogaus natūra.

Beje, man Leonard Cohen irgi patinka (ačiū kolegai), bet, matyt, ne tike, kad viską metusi iki pamišimo sėdėčiau ir anlgiškai kliedėčiau. va, net susirimavo netyčia.
QUOTE(agnesesesilija @ 2009 11 23, 17:31)
Aha. sutinku su Jumis.
Nu matot - tai ir buvo tikra motyvacija. Jums reikėjo ir jūs išmokot. Spėju, kad pakankamai lengvai.
Aš kažkada buvau kompiuterių kursuose. Sumokėjau turbūt virš 200 Lt, kažko išmokau. Paskui nusipirkau knygutę už 7 Lt ir kai pamačiau koks yra informacijos kiekio ir kainos skirtumas, tai turbūt visiem laikam atsižegnojau nuo visokių kursų.
Tarp kitko aš Jums kažką turiu. Tai yra rusiška knyga apie kalbų mokymąsi. Aš negaliu jos rekomenduoti, kaip vadovo, kuriuo reikia ar galima vadovautis, kadangi dar nebaigiau jos skaityti, bet ir po kelių skyrių matosi, kad knyga parašyta protingai ir duoda gerą supratimą apie tai, kaip vyksta naujos kalbos įsisavinimo procesas bei išsklaido kai kurias populiarias iliuzijas apie kalbų mokymąsi. Be to ji parašyta nepaprastai gražia ir turtinga rusų kalba. Ją galima skaityti netgi pramogai ir gaudyti kaifą vien tik nuo kalbos. Aš skaitydamas vietomis žvengiau net susirietęs

Knygą galima atsisiųsti nemokamai iš autoriaus svetainės:
Вас невозможно научить иностранному языку
Sveiki,
ieskau anglu kalbos kursu Vilniuje, kuriuos galeciau lankyti karta per savaite vakarais. bet niekaip nerandu. gal kasnors zino, kur tokie vyksta?Aciu.
ieskau anglu kalbos kursu Vilniuje, kuriuos galeciau lankyti karta per savaite vakarais. bet niekaip nerandu. gal kasnors zino, kur tokie vyksta?Aciu.
QUOTE(Jasmine @ 2009 11 26, 15:38)
Sveiki,
Geriau mokytoja samdykis, bus pigiau, ir geriau nei kursai, be to prisiderinsi laika, kuris tau geriausias!
Gal kas žinot vokiečių kalbos mokytoją Kaune?
Ačiukas
Ačiukas