Įkraunama...
Įkraunama...

Kada vaiką leisti sportuoti?

As saviski noreciau leist i kokia futbolo mokykla, nes labai megsta ji zaist bigsmile.gif sokius lanke, tai nepatiko-sake, ten tik mergaitem doh.gif
Atsakyti
laba,
maniskis dar niekur nesportuoja, bet intencyviai galvojame kur eiti, nes vaikas labai aktyvus ir issikrauti butina. Siaip i kovos menus nesiulyciau vaiku leisti pries tai nepaziurejus bent keliu treniruociu, nebent norite ugdyti vaikui agresyvuma ir ismokinti ne apsiginti o mustis. Tokiam mazam padareliui dar nera supratimo apie savigyna. O del amziaus tai kiekvienam sportui yra skirtingai. vienas sportas reikalauja daugiau motoriniu sugebejimu, kitas mastymo, taip kad pagal vaika reikia ziureti ar jau tinka ar ne. siaip buvau labai nustebes kai pamaciau kad i futbola priima vyresnius nei i ledo rituli.
Atsakyti
QUOTE(vilux @ 2007 04 16, 23:09)
laba,
maniskis dar niekur nesportuoja, bet intencyviai galvojame kur eiti, nes vaikas labai aktyvus ir issikrauti butina. Siaip i kovos menus nesiulyciau vaiku leisti pries tai nepaziurejus bent keliu treniruociu, nebent norite ugdyti vaikui agresyvuma ir ismokinti ne apsiginti o mustis. Tokiam mazam padareliui dar nera supratimo apie savigyna. O del amziaus tai kiekvienam sportui yra skirtingai. vienas sportas reikalauja daugiau motoriniu sugebejimu, kitas mastymo, taip kad pagal vaika reikia ziureti ar jau tinka ar ne. siaip buvau labai nustebes kai pamaciau kad i futbola priima vyresnius nei i ledo rituli.

o gal i kovos menus reik leisti vaika kad kaip tik ismoktu apsiginti, as kazkaip neatmetu tokios galimybes
nes maniskis nemoka apsiginti ir vis lieka nuskriaustasdarzelyje
o kai paklausiu kodel tu nesimusei - tai atsako arba as nemoku arba pamirsau sad.gif
Atsakyti
Gal galit parasyti,kur leisti 5metu vaika i futbolo treniruotes Kaune?
Atsakyti
Mes nuo 8 men. pradėjom lankyti vaikų sporto klubą KIDY gym. Mums ten labai patinka: vaikučiui įvairios mankštelės, žaidimai thumbup.gif . Žinau, kad ten vaikučiai priimami nuo 6 men. iki 12 metų. Kiekvienai amžiaus grupei specialiai pritaikyta programa.
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 04 17, 13:20)
o gal i kovos menus reik leisti vaika kad kaip tik ismoktu apsiginti, as kazkaip neatmetu tokios galimybes
nes maniskis nemoka apsiginti ir vis lieka nuskriaustasdarzelyje
o kai paklausiu kodel tu nesimusei - tai atsako arba as nemoku arba pamirsau sad.gif

kaip suprasti nuskriaustas? zaislu negauna, atimineja kiti? pastumia? ar sumusa? manau kazkas is pirmu variantu. Tokiu atveju is kovos menu bus ne nauda o tik beda tevams, kai turesite aiskintis kodel vaikas kitam i aki dave. Geriau jau diplomatijos vaika mokinti. Aisku kad nusileistu irgi negerai. O jei paskutinis variantas, tada reikia gerai pamastyti ka daryti su aukletoja, kuri leidzia vaikams mustis.
mano nuomone, samoningai saviginos (t.y. saves apsigynimo) galima pradeti treniruotis nuo kokiu 14 metu ir dar veliau. beje jei jau mokina savigynos, tai pirmu dalyku mokina kaip isvengti konfliktiniu situaciju, o ne kaip is ju iseidineti sveikam.
Atsakyti
Maniškis (vasarą bus 5m.) lanko karate. Tai net minčių nekyla apie kokias nors agresijas ar konfliktų sprendimo būda muštynėmis. Jie tiesiog daro įvairius pratimus pagrįstus ta technika, o kol dar kovoje susikabins su partneriu, tai praeis nemažai laiko tikrai. Taip kad čia arba kažkas turi liūdnos nelinkėtinos patirties, arba netiksliai informuota apie kovų menų užsiėmimus.
Atsakyti
Maniškiui beveik 5, ir jau pusė metų jis zirzia kad nori sportuot. Jis labai judrus vaikas, gal biškį išsikrautų. nuo rudens galvojam leisti, dabar ieškom kur
Atsakyti
aš manau kad sportuoti gali o ir turėtų visokio amžiaus vaikučiai juk taip jie lavėja ir nesvarbu kokia sporto rūšis rolleyes.gif sportas ( na kaip ir muzikos mokykla baletas šokiai) grūdina vaiką stiprina fiziškai ir morališkai o taip pat ugdo stiprų kantrybės ir atsakomybės jausmą. mes tik už sportą ir keliausim sportuoti thumbup.gif
Atsakyti
Sūnus pradės lankyti futbolo treniruotes, jam bus beveik 6. Mano nuomone tai pats optimaliausias amžius, nes vaikas gali pats išreikšti norus (siūliau sūnui daug būrelių ir pan bet išsirinko futbolą), su juo galima tartis, bendradarbiauti ir pan., daugiau šansų kad pats išsirinkęs veiklą jos nemes po kelių mėnesių ar metų mirksiukas.gif
Bandysim dar muzikos mokyklą (čia jau mano noras) nes turi gerą klausą ir ilgus miklius pirštukus...gal smuikeliu griešim bigsmile.gif Nors jei po metų jis pasakys kad nenori - nebeversiu schmoll.gif
Atsakyti
Kadangi auginu berniuką, tai šis klausimas man labai aktualus nors mums dar tik bus 2 metukai biggrin.gif Bet nuo kitų metų , kai sueis treji intensyviai ieškosių savo sunyčiui tinkamos sporto šakos rolleyes.gif Kadangi mum, tai bus netik malonumas ir energijos iškrova, o gydytojų rekomendacijos smile.gif Reikia stiprinti raumenukus, tad užteks mamytės švelnių glostymų rinksimės rimtą sporto šaką lotuliukas.gif Labai tikiuosi, kad sūnui patiks, nes jis labai imlus vaikiukas visoms naujovėms žinoma svarbiausia, kad tai būtų malonumas bigsmile.gif O mąstau apie plaukimą arba kovų meną, čia gal vyras labiau linksta biggrin.gif Man atrodo mažyliui tai turi teikti malonumą 4u.gif
Atsakyti
sportuoti vaikai gali iš tiesų labai anksti. Siūlau išbandyti kovos meną Kendo. Vaikas ne tik fiziškai išsikrauna, bet ugdomas ir dvasiškai. Kendo vaikai pradeda lankyti nuo 3-4 metų, Japonijoje jis įtrauktas į visų vidurinių ir aukštųjų mokyklų mokymo programas. Kendo užsiėmimai vyksta Vilniuje ir Kaune, jei neklystu taip pat ir Klaipėdoje.
Atsakyti