Įkraunama...
Įkraunama...

Dvynių gimdymas.

Sveikos, mamytės,

Ši tema aktuali, žinoma, ne visoms. Noriu kad pasidalintų gimdymo patirtimi tos, kurioms teko išnešioti ir pagimdyti dvynukus: ar sunku buvo išnešioti, kelintą savaitę gimdėte, ar sulaukėt sąrėmų, ar teko skatinti gimdymą, kokiose padėtyse buvo jūsų vaikučiai, gal teko daryti cezarį, ar pagimdėte pačios ? Kuo gimdymas skyrėsi nuo įprasto - ar tikrai pakako jėgų išgimdyti ir antrą lėliuką ? Labai lauksiu Jūsų istorijų, nes manės pačios netrukus laukia dvynių gimdymas, greičiausiai teks gimdyti pačiai, be CP.
Atsakyti
Pateikiu šį tą iš mokslinės statistikos:
QUOTE
DVYNIŲ TIPO ĮTAKA GIMDYMO TAKTIKOS PARINKIMUI
Ingrida Grabliauskaitė – Rimkevičienė, Lina Jokūbauskienė
Akušerijos ir ginekologijos klinika
Vadovas: doc. Vl. Gintautas

Darbo tikslas:
Išanalizuoti skirtingo chorioniškumo dvynių nėštumo ir gimdymo baigtis.
Lietuvos sveikatos mokslų studentų ir jaunųjų 16 tyrėjų konferencija 2006
Metodika:
Retrospektyviai išanalizavome 2002 – 2005m. KMUK Akušerijos skyriuje dvynius gimdžiusių moterų istorijas. Sudarėme anketas, kuriose rinkome duomenis apie nėštumo eigą, išnešiojimo trukmę, dvynių tipą, jų kūno mases, padėtis gimdoje, augimo tolygumą, vaisiams ir motinai kylančias komplikacijas, nėštumo užbaigimo būdą ir jį lemiančias priežastis.
Rezultatai:
2002 – 2005m. KMUK Akušerijos skyriuje dvynius gimdė 368 moterys. Išanalizavome jų gimdymo istorijas.
Dichorioniniai buvo 64,8%, monochorioniniai – 35,2% dvyniai. Anksčiau nei 28 savaičių gimė 5,2% dichorioninių, 8,8% - monochorioninių dvynių. Nuo 28 iki 34 savaičių gimė 12,7% dichorioninių, 17,3% - monochorioninių. Nuo 34 iki 36 savaičių gimė 39,3% dichorioninių, 43,5% monochorioninių dvynių. Sulaukę 37 gestacinių savaičių ar daugiau gimė 42,8% dichorioninių, 30,4% monochorioninių dvynių. Dvynių padėtys galva – galva buvo 40,5% atvejų, esant dichorioniniams, 55% esant monochorioniniams dvyniams. Galva – negalva – 33,5% dichorioninių, 30% monochorioninių. Sėdynė – galva - 26% dichorioninių, 15% monochorioninių dvynių. Gimdymas buvo sužadintas 34,9% atvejų, esant dichorioniniams, 20,4% - monochorioniniams dvyniams. Dichorioniniams dvyniams 30% atvejų atlikta Cezario pjūvio operacija, 34% taikyta rankinė pagalba. Monochorioniniams – 56% atvejų gimdymas užbaigtas Cezario pjūvio operacija, kurios dažniausios priežastys buvo dvynių transfuzijos sindromas ir netolygus augimas, rankinė pagalba naudota 24% atvejų. Pirmo ir antro naujagimio kūno masės esant dichorioniniams dvyniams dažniausiai nesiskyrė daugiau nei 100 g, o trečdalio monochorioninių dvynių kūno masės skyrėsi daugiau 20 %.
Išvados:
1. Monochorioninio nėštumo metu kyla daugiau komplikacijų motinai ir vaisiui, nei esant dichorioniniams nėštumams.
2. Monochorioniniams dvyniams statistiškai patikimai dažnesnis netolygus augimas.
3. Esant dichorioniniam dvynių tipui nėštumo užbaigimą Cezario pjūvio operacija dažniausiai lemia vaisių padėtys.

nesuprantamų terminų galite klausti drąsiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2008 02 05, 20:51)
Pateikiu šį tą iš mokslinės statistikos:
nesuprantamų terminų galite klausti drąsiai  mirksiukas.gif

tai tik teorija.. irnesakyk.gif manau stefkai mamu patirtis rupi ax.gif gal aš klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(stefka @ 2008 01 28, 17:50)
Sveikos, mamytės,

Ši tema aktuali, žinoma, ne visoms. Noriu kad pasidalintų gimdymo patirtimi tos, kurioms teko išnešioti ir pagimdyti dvynukus: ar sunku buvo išnešioti, kelintą savaitę gimdėte, ar sulaukėt sąrėmų, ar teko skatinti gimdymą, kokiose padėtyse  buvo jūsų vaikučiai, gal teko daryti cezarį, ar pagimdėte pačios ?  Kuo gimdymas skyrėsi nuo įprasto - ar tikrai pakako jėgų išgimdyti ir antrą lėliuką ? Labai lauksiu Jūsų istorijų, nes manės pačios netrukus laukia dvynių gimdymas, greičiausiai teks gimdyti pačiai, be CP.

sveikinu su dvynukais, as ir paneles nesioju, bet dar negimdzius tai nezinau kaip bus. tik siandien gryzau is ligonines nes viena mergyte pradejo nebeaugti tai stebejo, bet per dvi savaites viskas pasikeite i gera, ir dabar jau galutinai paskae,kad darys cezari. nenoriu as jo,bet vardan savo mergyciu sveikatos ir savo as nerizikuosiu.
Atsakyti
Sveikos dvigubos nestukes 4u.gif man taip pat iskilo klausimas, pas kokia gydytoja lankotes? Laukiu dvieju mazyliu, ir noriu atsakingai issirinkti priziurinti gydytoja ax.gif Ka manote? gal ka patarsite? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wedi @ 2008 02 06, 15:27)
sveikinu su dvynukais, as ir paneles nesioju, bet dar negimdzius tai nezinau kaip bus. tik siandien gryzau is ligonines nes viena mergyte pradejo nebeaugti tai stebejo, bet per dvi savaites viskas pasikeite i gera, ir dabar jau galutinai paskae,kad darys cezari. nenoriu as jo,bet vardan savo mergyciu sveikatos ir savo as nerizikuosiu.


Idumu, kaip sekesi tau gimdymas? Kaip su vaikais tvarkaisi, ar yra kas padeda? As vakar suzinojau, kad nesioju ne viena, o du lialius, tai man be galo idomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(meskute_gauruota @ 2008 06 29, 18:31)
Sveikos dvigubos nestukes  4u.gif  man taip pat iskilo klausimas, pas kokia gydytoja lankotes? Laukiu dvieju mazyliu, ir noriu atsakingai issirinkti priziurinti gydytoja  ax.gif Ka manote? gal ka patarsite?  g.gif



Man visai patiko gydytoja A. Meskauskiene. Ji dirba AK ir privaciai konsultuoja vaisingumo klinikoje.
Atsakyti
QUOTE(Migle79 @ 2008 09 02, 16:20)
Man visai patiko gydytoja A. Meskauskiene. Ji dirba AK ir privaciai konsultuoja vaisingumo klinikoje.

Migle, o tu laukiesi dvynuku? ar jau gimdei pas ja? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meskute_gauruota @ 2008 09 02, 17:25)
Migle, o tu laukiesi dvynuku? ar jau gimdei pas ja?  smile.gif



As laukiuosi dvynuku, mums 35 sav. Pas Meskauskiene nuejau kokia 23 sav., kai supratau, kad savo moteru konsultacijoje negausiu tinkamos prieziuros. Manau, tik jos deka istempiau iki sio termino.
Atsakyti
Gimdziau savo dvynukes AK. Esu labai patenkinta del savo pasirinkimo. Ir as, ir mazyles gavome tinkama prieziura.

Aciu visiems mus priziurejusiems gydytojams.
Atsakyti
As taip pat laukiuosi dvynuku - neidentiski bus, gyvena atskirose placentose. Kol kas gulejome ligonineje viena karta. Labai tikiuosi, kad darys cezari.
Atsakyti
Sveikos, dvynuku mamytes! Man si tema labai aktuali, nes nesioju du leliukus, bet jiems dar tik 6 savaites unsure.gif kai suzinojau, buvo didziule staigmena, nes tikrai nesitikejau... o dabar man idomu viskas, kas susije su dvynukais!!! Tad, mielosios, pasakokite daug, kas turite patirties!!!!
Atsakyti