Kuo skiriasi bulvių ir kukurūzų krakmolas?
as gali būti kad kukurūzų skaidrus ir miltelių nesijaucia?
Kepiau traskia kiauliena ir visai ne taip gavosi,kaip norejau,nors padazas skanus .
Dabar esu labai susikrimtusi



QUOTE(gutyte @ 2007 03 13, 16:58)
Šeštadienį Maximoj mačiau pirkti tų baltų grybų, kokius deda kiniečiai į swavo sriubas. gal kuri žinot, kur dar tuos grybus ir kaip panaudoti
Ir iš vis, kažin ar ilgai juos reikėtų virti?

sveika,mano drauge su jais vire siuba,tai kiek zinau ispradziu juos valanda ar kelias mirke vandeni,kad jie isbrinktu ,o po ti dejo i siurba ir vire normaliai,labai skanu buvo


QUOTE(Doviliucas @ 2007 03 12, 11:37)
Perskaičiau visą temą nuo pradžių iki galo, ir aš norėčiau pasidaryti ką nors iš kinų virtuvės
nors kulinarijoj as visiškai "žalia". Bet Akropolyje Čili Kinijoj visą laiką valgau " Vištienos gabaliukai su 3 padažais" arba "Antienos gabaliukai su 3 padažais" ten yra traški vištiena/antiena ir norėčiau pabandyti paryti tai namuose.
Šiame forume skaičiau apie traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže, bet ji būna su storai apvoliota tešloje ir nelabai skani (kaip žuvis tešloje), o Vištienos gabaliukai su 3 padažais- labai traški ir netgi kieta, plonu tešlos sluoksniu.

Šiame forume skaičiau apie traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže, bet ji būna su storai apvoliota tešloje ir nelabai skani (kaip žuvis tešloje), o Vištienos gabaliukai su 3 padažais- labai traški ir netgi kieta, plonu tešlos sluoksniu.
Nežinau pagal kurį receptą vištiena gaunasi storai apvoliota, kiniečiai tešlos kaip ir nenaudoja

Traški plutelė gaunasi sumaišius kiaušinio baltymą su krakmolu ir toje masėje išvoliutus gabaliukus kepant labai smarkiai įkaitintoje keptuvėje. Jei pateks trynio, ar keptuvė bus per mažai įkaitusi, traškumo nebus


QUOTE(Will @ 2007 03 13, 21:45)
Nežinau pagal kurį receptą vištiena gaunasi storai apvoliota, kiniečiai tešlos kaip ir nenaudoja
Traški plutelė gaunasi sumaišius kiaušinio baltymą su krakmolu ir toje masėje išvoliutus gabaliukus kepant labai smarkiai įkaitintoje keptuvėje. Jei pateks trynio, ar keptuvė bus per mažai įkaitusi, traškumo nebus
Aš kepiau jau daug kartų, bet geriausiai pavyko patį pirmą 

Traški plutelė gaunasi sumaišius kiaušinio baltymą su krakmolu ir toje masėje išvoliutus gabaliukus kepant labai smarkiai įkaitintoje keptuvėje. Jei pateks trynio, ar keptuvė bus per mažai įkaitusi, traškumo nebus


Turbūt ta traški vištiena, apie kurią tiek daug kalbėjot ir yra tokia kokios man reikia, tik kai būtent tokią užsisakiau restorane- atnesė ne traškią, o minkštoje tešloje apvoliotą vištieną


Keptuvė smarkiai įkaitusi tai tada kai jau dūmai rūgsta?

Dėkui labai

QUOTE(Doviliucas @ 2007 03 14, 12:03)
Turbūt ta traški vištiena, apie kurią tiek daug kalbėjot ir yra tokia kokios man reikia, tik kai būtent tokią užsisakiau restorane- atnesė ne traškią, o minkštoje tešloje apvoliotą vištieną
su saldžiarūgščiu padažu apipiltą. o jūs kai darote traškią vištieną su padažu- padažą atskirai ar kartu patiekiat?
Keptuvė smarkiai įkaitusi tai tada kai jau dūmai rūgsta?
Dėkui labai


Keptuvė smarkiai įkaitusi tai tada kai jau dūmai rūgsta?

Dėkui labai

Kiniečiai tešlos tikrai nenaudoja


Padažas supilamas baigiant gaminti- atskiruose induose gaminama vištiena ir daržovės, o gale viska sudedama į vieną indą ir tuomet užpilamas padažas, tada jis nuo karščio pasidaro tos tąsus


Aš iki dūmų neišlaukiu


Sėkmingo gaminimo

QUOTE(Will @ 2007 03 14, 12:15)
Kiniečiai tešlos tikrai nenaudoja
Kadangi valgei improvizuotoje virtuvėje, ten gal ko primaklino
Padažas supilamas baigiant gaminti- atskiruose induose gaminama vištiena ir daržovės, o gale viska sudedama į vieną indą ir tuomet užpilamas padažas, tada jis nuo karščio pasidaro tos tąsus
Atskirai patiekiama ryžiai
Aš iki dūmų neišlaukiu
bet aliejus burbuliuoja
Sėkmingo gaminimo


Padažas supilamas baigiant gaminti- atskiruose induose gaminama vištiena ir daržovės, o gale viska sudedama į vieną indą ir tuomet užpilamas padažas, tada jis nuo karščio pasidaro tos tąsus


Aš iki dūmų neišlaukiu


Sėkmingo gaminimo

Mes Traškią vištieną kiniečiuose valgom atskirai nuo padažų...


O ta minkštesnė vištiena saldžiarūgščiame padaže pas mus vadinasi Vyšnia (yra dar kažkoks žodis, bet dabar nepamenu...


QUOTE(Peperoni @ 2007 03 14, 13:25)
Mes Traškią vištieną kiniečiuose valgom atskirai nuo padažų...
Patiekiama Lėkštėj traškūs gabaliukai ir 2 dubenėliuose skirtingi padažai...
O ta minkštesnė vištiena saldžiarūgščiame padaže pas mus vadinasi Vyšnia (yra dar kažkoks žodis, bet dabar nepamenu...
- mes trumpai "vyšnia" vadinam 


O ta minkštesnė vištiena saldžiarūgščiame padaže pas mus vadinasi Vyšnia (yra dar kažkoks žodis, bet dabar nepamenu...


Va va tokia traški kur atskirai padažai




QUOTE(gutyte @ 2007 03 13, 17:58)
Šeštadienį Maximoj mačiau pirkti tų baltų grybų, kokius deda kiniečiai į swavo sriubas. gal kuri žinot, kur dar tuos grybus ir kaip panaudoti
Ir iš vis, kažin ar ilgai juos reikėtų virti?

as juos palaikau apie valanda karstam vandeni, paskui supjaustau gabaliukus ir dedu kur noriu


