Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniai ar linzės?

QUOTE(liepsnelė @ 2005 06 29, 11:37)
na taip, suprantu, kad patari iš savo praktikos. Bet patarimas drąsiai maudytis nėra labai jau  geras. Visi linzių gamintojai ir gydytojai draudžia maudytis su linzėmis. Viskas gerai, kol vanduo į akis nepapuola, o kai papuls, gali blogai baigtis. Braidžioti po jūrą tai tikrai galima su linzėm  smile.gif .

Kitos juk ir nekeičia ilgai skysčio indely... Ir gyvena... Tik kada pasireikš tokie taupymai tai nežino  unsure.gif

Žinoma, tai mano praktika, aš neliepiu ir primygtinai nereikalauju būtinai maudytis su linzėm. Aš TIK dalinuosi savo PATIRTIMI!!!!! Kiekvienas pasirenka maudytis su linzėm, ar ne, lipti su jom į kalnus ar ne, keisti skysti kasdien, ar 1 kartą per savaitę ir t.t. Juk kol nepapuls to vandens į akis tai ir nesužinosi- "gali blogai baigtis" ar ne... mirksiukas.gif . Man dar niekad "blogai nesibaigė", žinoma specialiai nepilu vandens į akis, bet jei jau jo papuola jokios tragedijos dar neatsitiko smile.gif . Ir iš vis, netoks jau velnias baisus kaip jį piešia, nes instrukcijose turi rašyti tai kas gal ir galėtų būti, nes ir kai kurių vaistų informaciniuose lapeliuoseparašyta, kad šalutinis poveikis GALI BŪTI tarkim viduriavimas, vėmimas ir kt. ir toli gražu nekiekvienam taip "nutinka". mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ITA @ 2005 06 29, 15:45)
Žinoma, tai mano praktika, aš neliepiu  ir primygtinai nereikalauju būtinai maudytis su linzėm. Aš TIK dalinuosi savo PATIRTIMI!!!!!  Kiekvienas pasirenka maudytis su linzėm, ar ne, lipti su jom į kalnus ar ne, keisti skysti kasdien, ar 1 kartą per savaitę ir t.t. Juk kol nepapuls to vandens į akis tai ir nesužinosi- "gali blogai  baigtis" ar ne...  mirksiukas.gif . Man dar niekad "blogai nesibaigė", žinoma specialiai nepilu vandens į akis, bet jei jau jo papuola jokios tragedijos dar neatsitiko  smile.gif . Ir iš vis, netoks jau velnias baisus kaip jį piešia, nes instrukcijose turi rašyti tai kas  gal ir galėtų būti, nes ir kai kurių vaistų informaciniuose lapeliuoseparašyta, kad šalutinis poveikis GALI BŪTI tarkim viduriavimas, vėmimas ir kt. ir toli gražu nekiekvienam taip  "nutinka". mirksiukas.gif

aš tai plaukioju ir viskas ok.
Akių nekiša į vandenį ir viskas, o nuo lašelio nieko neatsitiks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ITA @ 2005 06 29, 15:45)
Žinoma, tai mano praktika, aš neliepiu  ir primygtinai nereikalauju būtinai maudytis su linzėm. Aš TIK dalinuosi savo PATIRTIMI!!!!! 

aš tą supratau smile.gif
Tiesiog sakau, kad labai nerekomenduojama lįst į vandenį su jom, ir deja, žinau, kam artimam tai nekaip baigės sad.gif . Todėl visgi verta griežtų gydytojų rekomendacijų paisyt. O dėl skysčio keitimo, tai čia tik kaip dar vieną pavyzdį pasakiau...
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 06 29, 16:18)
aš tą supratau  smile.gif
nerekomenduojama lįst į vandenį su jom, ir deja, žinau, kam artimam tai nekaip baigės  sad.gif .

nu o kur visa liudna istorija???????????
laukiam 4u.gif
Atsakyti
maudėsi ežere, ne pirmą kartą, atrodo, nelabai ir pateko to vandens į akį. Naktį, ryte ėmė perštėt akis, vėliau degt, visa užraudo. Žodžiu, teko keliaut į ligoninę. Grėsė vos ne aklumas, bet ačiū Dievui, to neatsitiko. Tiesiog apie linzes jau ir nebegalvoja, o akytė liko jautri viskam sad.gif .

O kai buvo ligoninėj, gydytoja sakė, kad dažnas atvejis kaip šis sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnelė: 29 birželio 2005 - 15:28
O man tai pasakojo, kad nuo linzių kažkokie randeliai susidaro verysad.gif
O ir nieko gero, kai akis negauna kvėpuoti verysad.gif
Atsakyti
As girdejau kad maudymuisi geriausia tureti vienadienes linzes,pasimaudai ir ismeti thumbup.gif
Atsakyti
o as tai turbut viena linze kazkokiu budu sugadinau. nesiot pradejau tik neseniai, bet po poros savaiciu kai viena linze isidedu, tai labai aki erzina, dedu tikrai ta puse. o vat su kita linze- viskas normaliai, nesijaucia.
tai va dabar galvoju, kas atsitiko- nes toks jausmas, kaip cia issireiskus, kad per stora ji man pasidare- aki erzina kai mirksiu, jei patempiu su pirstu apatini akies krasta zemyn, tai tada gerai, nesijaucia, o atleidziu- ir vel negaliu but.
nesuprantu, kas atsitiko, gal kam taip yra buve ir galetu paaiskint? g.gif
nes as cia situose linziu reikaluose dar zalia ax.gif
Atsakyti
ngirl, o tai ką tu darei tai linzei, kad ją sugadinai? g.gif

Abejoju, kad galėjai per kelias savaites sugadint... Man taip yra buvę, kad viena labai erzina akį, bet visais atvejais pasitvirtina, kad prie jos yra prikibęs mažutis plaukiukas, kurį reikia atsargiai nuimt ir tada niekas nebeerzina. Ne kartą buvo, kad įsidedu linzę ir žiauriai susierzina akis, tada imu ją vėl lauk ir ieškau kaltininko smile.gif . Ir visada randu, paprastai sunkoka įžiūrėt ant skaidrios linzės, bet tam tikru kampu prieš šviesą pasuki ir randi smile.gif . Pažiūrėk, gal tavo linzei irgi tokia bėda.
Atsakyti
Ngirl, apžiūrėk linzės kraštelius, gal kartais įplyšo???
Atsakyti
kadaise nusiprikau metines linzes su broku: viena linzė buvo subraižyta ir mane erzino, teko pirkti naują.
dar buvo atvejis, kai pirkau mėnesines linzes tai irgi buvo kažkaip pagadinta, tai pakeitė į kitą linzę - šiuo atveju suteikė nuolaidą
Atsakyti
Ir man būna, kai nežymiai įplyšta, bet akis tai jaučia sad.gif
Nors vienąkart buvo brokinė linzė, kuri nuo pat pradžių jautėsi negerai sad.gif Tai jei, tik po poros savaičių pablogėjo, reiškia arba įplyšo, o gal tik koks plaukelis, bet gi skystyje būnant ir jas nuplaunant jis turėtų dingti g.gif O, kad įplyšta būdavo man ir po pirmo karto tongue.gif
Atsakyti