Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniai ar linzės?

QUOTE(pinga @ 2007 10 17, 15:27)
Ar jums buvo bent panašių pojūčių, ir kiek reikia laiko priprasti prie akinių? Būsiu dėkinga, jei pasidalinsit patirtim..

prieš kelis mėn gaminausi naujus akinius rolleyes.gif dvi savaites maniau, kad kur nugriūsiu- liejosi vaizdas, akys vos ne vartėsi į abi puses, atrodė, kad rėmeliai toną sveria...jau maniau, kad nešiu atgal, bet priprato ir dabar prie kompo sėdžiu su tais akiniais...ale įdomybė, kad man optikos salone nustatė per pus mažesnes dioptrijas ir pagamino, po mėnesio ėjau pas akių daktarę į ligoninęs ir ji man pasakė, kad mano dioptrijos tokios pat kaip ir prieš 3 metus....o optikos salone nustatė mažiau...ir nešioju tokius- ir gerai rolleyes.gif tik dabar klausimas, kaip ten matuoja visi skirtingai blink.gif

Tikriausiai akmenimis užmėtysit, bet.....ar jums nebrangios jūsų akytės rolleyes.gif kad miegate neišsiimdamos lešių doh.gif siaubas...atleiskite, bet aš pakraupusi, o tai, kad lešiai pritaikyti, akis alsuoja- aš laikau reklamos reikalu...pati turiutokias, kurių galiu neišsiimti, man jos patogiau dėl mano astigmatizmo, bet pas tą daktarą, kurį perku lešius, lankausi jau 6 metus ir jis man pasakė- kokios bebūyų linzės, negalima laikyti jų ilgiau nei 8-12 val (ilgiau tik extra atveju)...juo tikiu...nes jam nėra prasmės man meluoti unsure.gif nežalokite akių 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dovana @ 2007 11 27, 11:30)
Gyvenu Vokietijoje. Vakar buvau pas akiu gydytoja. Man pasake, kad kontaktinius lesius nepatartina nesioti ilgiau nei 5 valandas per para. Jeigu nesiojama ilgiau, tai gali del deguonies trukumo ant ragenos kazkas pradeti augti ar tai kazkokie pakitimai atsirasti. As taip nustebau, nes nu kaip galima tik 5 valandas nesioti. Optikoje tai sake, kad 10 valandu patartina ir ne daugiau. Tai 10 val. dar normalu, nu bet ne 5. Cia dar sita skyreli pasiskaiciau, tai kitos ir miega su tais lesiais ir po kelias dienas neissiima.
radau va postą, kad ir kitose šalyse yra daktarų, kuriems rūpi pacientų akys drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos linzių mylėjotojos. Turiu klausimėlį jeigu man aky jaučiasi linzė, nors ji ir gerai įdėta, tai vadinasi, kad man ji netinka ar kaip? Ir kada galima jas gražinti? Per 14 d. ar ne? O gal kas kada gražinot jas į salonus? Papasakokit
Atsakyti
QUOTE(ciuncia @ 2007 12 04, 13:57)
Sveikos linzių mylėjotojos. Turiu klausimėlį jeigu man aky jaučiasi linzė, nors ji ir gerai įdėta, tai vadinasi, kad man ji netinka ar kaip? Ir kada galima jas gražinti? Per 14 d. ar ne? O gal kas kada gražinot jas į salonus? Papasakokit

jei pirma karta nesioji gali buti kad jauti aky,reikia priprasti,arba gal per kietos linzes,rinkis kuo minkstesnes su silikonu,tik tiek kad jos labai plonos,neturint patirties galima greitai suplesyti bedenant ar beisimant 4u.gif
Atsakyti
O as tai grizau prie akiniu ax.gif Turiu astigmatizma, todel linzes menesiui apie 300lt kainuoja, be to, visa laika jas jausdavau, akys kaip smelio pripiltos budavo, galiausiai vos po 3 valandu jau apsibliovus visa noredavau jas issidraskyt verysad.gif Matyt, man nelemta dziaugtis linzemis schmoll.gif
Atsakyti
Na va, ir as apsiginklavau akiniais. Linzes biski atidedu i sona, kasdien nebeleido nesiot, mat apziurejo, kad akiu dugnas nekoks daros, kraujagysles ima i ragena iauginet, reiskia, jai del linziu deguonies trukumas. Rekomendavo max kas antra diena linzes detis, isvis geriausia vienu kartu tik 4 val. (ant kiek tai realu dirbannt visa darbo diena?), o isvis geriausiai tik laisvalaikiu nesiot. Su didziuliu nenoru issirinkau akinukus, ju niekad pastoviai nenesiojau, tai dabar po biski teks tai daryt.
Atsakyti
QUOTE(ciuncia @ 2007 12 04, 15:57)

Optikos prekės, o juo labiau kontaktiniai lęšiai yra nekeičiami ir atgal nepriimami.
Atsakyti
QUOTE(ančiukė @ 2008 01 10, 22:08)
Optikos prekės, o juo labiau kontaktiniai lęšiai yra nekeičiami ir atgal nepriimami.

manau, nepraimtus galima grazint turint ceki.
Atsakyti
Norėjau įsigyti lęšius, bet kai reikėjo juos įsidėti, tai valanda prie veidrodžio sedėjau ir nepavyko, tai nusipirkau dvi poras ir sakiau bandysiu namie. O kiek laiko jūs bandėt pirmąjį kartą? Kaip juos rekia išsiimti?
Atsakyti
QUOTE(mekigis2 @ 2008 01 12, 17:15)
Norėjau įsigyti lęšius, bet kai reikėjo juos įsidėti, tai valanda prie veidrodžio sedėjau ir nepavyko, tai nusipirkau dvi poras ir sakiau bandysiu namie. O kiek laiko jūs bandėt pirmąjį kartą? Kaip juos rekia išsiimti?

As nusipirkau spalvotus kontakinius lesius, tai i viena aki isidejau is kokio 20karto o i kita is 40. Tu paprasyk kad tau parduotuveje parodytu, nors man ten nesigavo. Reikia stipriai praskiesti aki o tada juos deti. O isimti tai tipo stumti i kamputi is tada taip su pirstais suimti sulenkiant ir taip isimti. Viena aki siaip ne taip isemiau, o kitai tai buvo kosmaras. akies viduje susilenke pusiau ir taip nusivare i kampa kad sakes, galvojau jau i klinikas vaziuoti. bet laime kad spalvoti tai mates kur jie yra. Nezinau kada antra karta karta bandysiu detis. Ir butinai reik but be makiazo, nes kitaip isvis apsibliausi ta aki betampydama
Atsakyti
Gerame optikos salone žmogų, pirmą kartą perkantį kontakt. lęšius, turi apmokinti juos įsidėti, išsiimti ir kaip juos prižiūrėti. Taip pat turi duoti tokią knygutę su išsamia instrukcija apie kont. lęšių nešiojimą.
Vieniems lengviau išmokti, kitiems sunkiau, tai priklauso nuo akių jautrumo. Tačiau jei yra noro, išmoksta VISI. biggrin.gif
Jei kiekvieną dieną juos nešiosi, ~ po mėnesio atsiras įgūdžiai ir lęšių įsidėjimas tetruks kelias sekundes. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KristiTal @ 2008 01 12, 23:25)
As nusipirkau spalvotus kontakinius lesius, tai i viena aki isidejau is kokio 20karto o i kita is 40. Tu paprasyk kad tau parduotuveje parodytu, nors man ten nesigavo. Reikia stipriai praskiesti aki o tada juos deti. O isimti tai tipo stumti i kamputi is tada taip su pirstais suimti sulenkiant ir taip isimti. Viena aki siaip ne taip isemiau, o kitai tai buvo kosmaras. akies viduje susilenke pusiau ir taip nusivare i kampa kad sakes, galvojau jau i klinikas vaziuoti. bet laime kad spalvoti tai mates kur jie yra. Nezinau kada antra karta karta bandysiu detis. Ir butinai reik but be makiazo, nes kitaip isvis apsibliausi ta aki betampydama

Nešioju lęšius vos ne 20 metų ir galiu patart tik tiek--nereikia niekur išimant jų varinėti, į jokius kampučius. Pirmiem kartam patarimas: atsisėdę prie stalo pasidėkit veidrodį ne prieš save (na, čia toms, kurios mano, kad veidrodis reikalingas), o paguldykit jį, kad pasilenkus save matytumėt. Ir tada dėkit arba imkit lauk lęšius. Išimti--kaire ranka prapleti šiek tiek voku, o dešine- tiesiog dviem suglaustais pirštais per vidury lešio suimi ir jį kaip kokia plėvelę ( kai nori nuo lygaus paviršiaus paimt) suspaudi. Jis pats atšoka.
Sėkmės ir kantrybės smile.gif Beje, patariu būti be makiažo ir nusikarpyt nagus pradžiai, pagailėkit ir lešių ir akių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jungle @ 2008 01 17, 23:40)
Nešioju lęšius vos ne 20 metų ir galiu patart tik tiek--nereikia niekur išimant jų varinėti, į jokius kampučius. Pirmiem kartam patarimas: atsisėdę prie stalo pasidėkit veidrodį ne prieš save (na, čia toms, kurios mano, kad veidrodis reikalingas), o paguldykit jį, kad pasilenkus save matytumėt. Ir tada dėkit arba imkit lauk lęšius. Išimti--kaire ranka prapleti šiek tiek voku, o dešine- tiesiog dviem suglaustais pirštais per vidury lešio suimi ir jį kaip kokia plėvelę ( kai nori nuo lygaus paviršiaus paimt) suspaudi. Jis pats atšoka.
Sėkmės ir kantrybės smile.gif Beje, patariu būti be makiažo ir nusikarpyt nagus pradžiai, pagailėkit ir lešių ir akių  biggrin.gif

Taip, panašiai ir aš darau smile.gif Iš pradžių buvo vargas, su pirma pora prasikankinau vos ne valandą, o dabar įsidedu tiesiog užsidėjusi ant rodomojo ta "bliudeli" - tiesiai ant ant rainelės, voką truputį praplečiu kita ranka, o išsiimu kaip čia parašyta, tik voko net neplečiu, tiesiog du pirštus atsargiai į akį - ir viskas. Esu įsidėjusi ir išsiėmusi tokiose situacijose, kaip mašinoje miške, Akropolio tulike su mėlyna šviesa, taigi matysit, įprast galima smile.gif
Beje, veidrodį pradžioj patartina naudoti būtent taip - paguldytą.
Atsakyti