Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

QUOTE(Linnuxx @ 2008 04 21, 20:52)
Aš stipriai palaikau nuomonę, kad pirmą mėnesį lankytojus riboti būtina. Gi mažyliukai dar jokio elementaraus imuniteto neturi (ir net nebūnant prietaringa. svetimų akių reiktų saugotis,- šiuolaikinio mokslo visai pagrįstas patarimas).
O pergyventi, kad kažkas negalėdamas naujagimio staigiai pamatyt įsižeis, manau tikrai neverta. Žmonės, kuriems tu ir tavo mažylis tikrai rūpit,- jūsų poreikius supras, o jei kažkam tik smalsumas iš principo kai kurias vietas graužia, tegu ramiai "uspakajoncus" geria. NES MAŽYLIO SVEIKATA IR SAVIJAUTA YRA SVARBIAU UŽ BET KIENO NUOMONĘ APIE TAVE.  wub.gif
Gal aš kiek per žiauriai  ax.gif  bet...

Visiskai teisingai thumbup.gif thumbup.gif tik va as neturiu tiek , na sakykim, izulumo, kad pasakyti jog jus, mieli sveteliai, nepageidaujami blush2.gif (bent jau giminems ax.gif )
Atsakyti
Siaip tai kiek girdejus yra yprasta, kad naujagimi lanko bent jau po menesio. Taciau mano atveju buvo kitaip. As svecius mielai galejau priimineti pirmas dvi savaites, nes pati buvau labai stipri ir maziukas tik valge ir miegojo. O vat paskui tai prasidejo sunkumai blink.gif , pilvo diegliai baisiniai, nemigo naktys, buvau kaip zombis, daznai zliumbdavau, buvau pervargusi iki negalejimo doh.gif ,o pradejo lankytojai rinktis. Turedavau atlaikyti, bet buvo labai sunku, nes vaikas net ir diena vis verkdavo ir verkdavo, nei su zmonem pabendrausi nei ka. Pastoviai itampoj buvau ir visi turbut tai mate. Dabar atsiminti net nemalonu,o kai visus pacioj pradzioj kvieciau ateiti niekas nenorejo- tipo nepadoru. Na turbut tikslios tos lankymo datos ir nera.
Atsakyti
pas mane visi lankyti atejo i ligonine,vaikas buvo ramus daug miegojo,tai man buvo laiku lankytojai.Man nereikejo nei kava ar pyragais rupintis.
Atsakyti
Pas mane irgi dauguma lankytojų atėjo į ligoninę, o kadangi vaikelis gulėjo intensyvios terapijos skyriuje tai jo niekas ir nepamatė... tačiau man buvo smagiau...
Atsakyti
kažkaip viskas taip natūralu...savaime gaunasi. žinoma, visus devynis nėštumo mėn skaičiau krūvas literatūros. draugės juokavo, kad tuoj pati gimdymus galėsiu priiminėti.
ligoninėje po gimdymo pabuvau šešias valandas ir išvažiavau namo. buvo labai gera kartu su vyru džiaugtis pirmagime. tik maniškis kartais pasiskundžia, kad su draugais negavo progos pabaliavot. na aš jam atkertu, jog skausmus kentėjau ne tam , kad jų šutvė turėtų progą išgert lotuliukas.gif
Atsakyti
As po cezario 5 dienas ligonineje gulejau, tai kai kurie irgi ligonineje aplanke. Buvau daugiau zmoniu prisizadejus, kad gales ateiti, nes galvojau, bus linksmiau, bet galiausiai supratau, kad tik vyra noriu salia matyt, net tevai erzina ir nieko nebeleidau. O namie po kokios geros savaites pradejome priimineti svecius, bet po viena, kad nepavargtume. Svarbu, kaip pati jautiesi. Vaikas gi turi stipru imuniteta, kartu su mamos pienu gauna.

Man sunkiausia buvo ligonineje, viskas erzino, apsiverkiau, nes sesele pikta buvo, sanitare nepatenkinta, kad tualetas uzsikimso... O namo buvo taip gera grizti! is anksto buvau idarbinusi anyta (nes ji labai norejo padeti), tai idealiai sutvarke namus thumbup.gif


Atsakyti
QUOTE(Amos @ 2008 04 22, 08:26)
Visiskai teisingai  thumbup.gif  thumbup.gif  tik va as neturiu tiek , na sakykim, izulumo, kad pasakyti jog jus, mieli sveteliai, nepageidaujami  blush2.gif (bent jau giminems ax.gif )

O as sugalvoaju, kad meluosiu mielems sveciams blush2.gif , kas skambins sakysiu, kad blogai jauciuosi, kol tikrai nebusiu isitikinusi, kad jau noriu matyti pas save namuose sveciu. rolleyes.gif Vyras ir tevai ispeti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lamba @ 2008 04 30, 15:59)
O as sugalvoaju, kad meluosiu mielems sveciams  blush2.gif , kas skambins sakysiu, kad blogai jauciuosi, kol tikrai nebusiu isitikinusi, kad jau noriu matyti pas save namuose sveciu.  rolleyes.gif  Vyras ir tevai ispeti  biggrin.gif

biggrin.gif Mes kažkaip savaime atsijojome savo svetelius.Draugai buvo supratingi,kad po cezario sunku,tai kai kurie dar ir dabar tik telefonu pasiteirauja kaip mes jauciames thumbup.gif
Atsakyti
O mums labai pasiseke,kad draugai ir gimines buvo labai supratingi tai lankyt pradejo gal nuo 2men.Va tevai truputi anksciau gal kaip buvo 3savaites..tai tikrai spejau ir pati atsigaut po gimdymo ir susedeliot dienos darbus.
Atsakyti
mes pirmas dienas leidziam ligoninej, ir greiciausiai iki 3-4 sav. gulesim, tad man mazai tenka rupintis, nors jau namu labai pasiilgau.
Atsakyti
Nesenai grizom i namcius su mazyle... zinoma ir man buvo asaru,atrodo vyras nesupranta... ir viskas yra blogai... bet labiausiai mane domintu, kada geriausia vesti lialiuka i lauka ir kiek ilgam tai leidziama?
Atsakyti
QUOTE(Nikaraquo21 @ 2008 05 06, 19:29)
Nesenai grizom i namcius su mazyle... zinoma ir man buvo asaru,atrodo vyras nesupranta... ir viskas yra blogai... bet labiausiai mane domintu, kada geriausia vesti lialiuka i lauka ir kiek ilgam tai leidziama?


tau gal pogimdybine depresija kad minejai asaras.. na nieko, praeis, gal pavargai nuo emocijų antplūdžio, nuo įtampos, bet nebijok, su kiekviena diena bus lengviau, patikek, tik pirmos kelios savaites sunkesnes, kol susigaudai, kas kur ir kodel. thumbup.gif mirksiukas.gif poto laikas eis vis greiciau ir viskas paprasciau atrodys. 4u.gif
į lauka eiti galima jau su savaites laiko kūdikiu, bet pradzioj tik 10-15min, poto kasdien po 5 minutes ilgink laika. veliau išbuti reiktu 2-4 valandas, išeinant 1-3 kartus, bet kokiu oru, bet juk dabar vasara ant nosies tai laike buti tiesiog smaguma thumbup.gif nors siaip mamos įvairiai veda.
sekmės tau.
Atsakyti