Įkraunama...
Įkraunama...

Kalcio papildai

sveikos smile.gif tesiog ieskojau info apie osteocare ir uzklydau cia
QUOTE(RSTT @ 2012 07 01, 15:32)
Gryno kalcio organizmas nepasisavina-jis privalo būti kartu su vitaminu D3. Tai įrodyta moksliškai. Su magniu nerizikuočiau nes tai antagonistai ir gerai jei organizmas pasiėmė kalcį-o galėjo pasiimti magnį ir tada gali būti perdozavimas. Mamos baikit žaist vaikų sveikata. Pasitarkit su rimtais medikais nes šeimos gydytojas ar pediatras gali daug ko nežinoti. Pas mus išvis labai populiaru kišt tuos papildus bet kaip maždaug yra pirkti kažkur vadinasi geras daiktas... o tarp kalcio ir magnio turi būti tarpas bent kelių valandų.

Idomiai g.gif per peskutyni nestuma mane priziurejo labai gera daktare, buvo atlikti visi tyrimai ir t.t. As daznai klausiau ar nebus kokio perdozavimo magnio ar calcio...ji labai paprastai ir aiskiai man paaiskino kad mineralu zmogaus organizmas negali pasisavinti daugiau negu zmogui reikia. Visi maisto papildai kurie yra geriami yra daug kartu silpnesni uz leidziamus vaistus ir perduozuoti ju praktiskai neimanoma. smile.gif kaip yra istikruju nezinau bet pasitikiedama savo daktare geriau viska kaip buvo sakiusi ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
Matot kaip yra-paskutiniais nėštumo mėnesiais kalcio preparatus rekomenduojama nutraukti, nes vaisiaus kauliukai pernelyg sukaulėja ir tampa sunku gimdyt ir tt. Vadinasi, priežastis nerimauti yra. O perdozavimą tai turėjau omenyje magnį-tikrai nesveika per daug jo. O gydytojai-toks osteocare labai daug kelionių yra nupirkę... tikrai nieko gero iš tokių... o apie visokių priedų poveikį kalbėjo ne ginė, pediatras ar BPG o imunologas, plius skaitau spaudą iš medikų pusės, nes vienu metu nepaprastai aktuali tema buvo, va ir persp'ju mamas. Tiesa-jei jums sakė kad neperdozuosit tai dėl vienos priewasties-tiesiog gali būt kad neįsisavinsit. Žodžiu nėra čia taip labai paprasta g.gif man irgi nuo info gausos galva sukosi. Bet kad kuo daugiau primaišyta į vieną dozę tuo blogiau-tai teigė man 9 iš 10 medikų ir farmacinikų.
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2012 12 22, 22:23)
Matot kaip yra-paskutiniais nėštumo mėnesiais kalcio preparatus rekomenduojama nutraukti, nes vaisiaus kauliukai pernelyg sukaulėja ir tampa sunku gimdyt ir tt. Vadinasi, priežastis nerimauti yra. O perdozavimą tai turėjau omenyje magnį-tikrai nesveika per daug jo. O gydytojai-toks osteocare labai daug kelionių yra nupirkę... tikrai nieko gero iš tokių... o apie visokių priedų poveikį kalbėjo ne ginė, pediatras ar BPG o imunologas, plius skaitau spaudą iš medikų pusės, nes vienu metu nepaprastai aktuali tema buvo, va ir persp'ju mamas. Tiesa-jei jums sakė kad neperdozuosit tai dėl vienos priewasties-tiesiog gali būt kad neįsisavinsit. Žodžiu nėra čia taip labai paprasta  g.gif  man irgi nuo info gausos galva sukosi. Bet kad kuo daugiau primaišyta į vieną dozę tuo blogiau-tai teigė man 9 iš 10 medikų ir farmacinikų.

Paskutiniais nestumo menesiais sutinku kad reikia privengti magnio ir calcio...Bet vis gi galvoju kitaip....RSTT jei mastyti kaip tu, tada reiketu atsisakyti visu multivitaminu arba bet kokiu vitaminu kompleksu g.gif ?

Neprisimenu dabar kuris daktaras man sake smile.gif kad seip vartuoti viena kazkoki vitamina yra blogai, nes padaugejus tam tikro mineraloar vitamino, isauga poreikis kitiems mineralams ar vitaminams. Kaip supratau kad visko turi buti su saiku bet tam tikrose proporcijose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tanler: 29 gruodžio 2012 - 02:03
QUOTE(tanler @ 2012 12 29, 02:58)
Paskutiniais nestumo menesiais sutinku kad reikia privengti magnio ir calcio...Bet vis gi galvoju kitaip....RSTT jei mastyti kaip tu, tada reiketu atsisakyti visu multivitaminu arba bet kokiu vitaminu kompleksu g.gif ?

Neprisimenu dabar kuris daktaras man sake  smile.gif kad seip vartuoti viena kazkoki vitamina yra blogai, nes padaugejus tam tikro mineraloar vitamino, isauga poreikis kitiems mineralams ar vitaminams. Kaip supratau kad visko turi buti su saiku bet tam tikrose proporcijose.

Dėl multivitaminų ir išvis sintetinių papildų labai griežtai pasisakė prof. pulmonologas Arūnas Valiulis, jei atvirai. Sakė apart beveik garantuotų alergijų nieko gero jie neduoda. Tą patį sakė ir mano ginė, sakė jei jau rinksiesi vis tiek ir be reklamos negali gyvent tada rinkis kokį Elevit-vienintelis užregistruotas kaip medicininis preparatas o ne papildas. Šeimos gydytoja irgi nesižavi-sako kiek geri tų multi tai pusės GAL ir reikia o kita pusė-balastas kepenims. Tai va čia ne tik mano kažkoks SM paskaitytas pliurpalas. Jei norit-valgykit ką tik norit, bet iš tikro papildai skirti kai reikia ir trūksta o ne kai pamačiau ir pagalvojau. Vokietijos medikai pakraupę kaip jie pas mus skiriami, reklamuojami ir tt. Bereikalingas naudojimas yra organizmo išderinimas. O kad kažkas kažką sakė-jūs tikrai geriau nueikit pas imunologą, arba gerą farmacijos profesorių kad ir kokiam medicinos univere, tikrai labai daug sužinosit ir naudingai. Man pravertė tokios žinios, ir iki šiol šiurpstu kaip žmonės tiesiog iš lempos sumąsto ai kažko plaukas slenka ar dar koks velnias-ir nusiperka kažką vaistinėj... vietoj to kad paanalizuotų savo mitybą darbo gyvenimo įpročius, pašalintų kiek įmanoma streso, galų gale jogą kokią palankytų pasimokyt bent tinkamai kvėpuoti-ir pusės bėdų neliktų. Gyevnam be rimtų vaistų sūnus jau 10 metų su virš, aš pati dar ibumetiną kartais įkalu nes migreną turiu (mažas malonumas), vyras irgi (nes balių pasitaiko blush2.gif ). Nors prieš tai kitaip mąsčiau tikrai tikrai. Ai beje dar apie papildus, MB mama kai gulėjo neurochirurgijoj Klinikose šalia galvos auglį gydėsi moteris, 36 metų. Informatikė, dar papildomai studijavo, Neurozan vartojo kelis mėnesius. Gydytojai vienbalsiai tvirtino kad papildas žymiai prisidėjo prie to kad vėžys tapo žaibinis. Mirė po pusmečio... du vaikai... žodžiu-baikim saviveiklas. Jei jau norisi kažką vartot-išsitirkit, kainuoja tai taip-bet verta. Bent žinosit ko trūksta. Tiesa nėštukėms kai kas išsikraipo su tyrimais bet irgi-čia turi gera gydytoja pasakyt.
Atsakyti
Nu gal tu ir teisi bet va man tarkim labai keista kad as per visus nestumus labai gerai jauciausi ir zinau kodel smile.gif nes tik per nestumus reguleriai geriu vitaminus. As manau jai zmogus maitinasi gerai valgo vaisius darzovius mesos ir pieno produktu pakankamai, tai jam tikrai nereikia gerti papildu. Bet siuo metu mes visur skubam ir nespejam kartais nei normaliai pavalgyti, nei issimiegoti. Butent del sios priezasties galvoju kad vitaminai siolaikiniam zmogui reikalingi. Mano tievas visiskai negeria vaistu nei nuo skausmo nei nuo temperaturos nekalbant jau apie vitaminus. Ir as ilga laika dariau ta pati negeriau vaistu jai skauda galva ar dar kazkas...Bet dabar as zinau kad geriau as isgeriu citramono nei vaikstau dvi dienas su skaudancia galva smile.gif todel vaistus, maisto papildus ar dar kazka visi mes pasirenkam pagal save, kas vienam gerai kitam gali visiskai netikti.Poziuris i gyvenima daugumos zmoniu yra skirtingas..vienas eis pas zolininka, kitas i vaistine ir t.t.O dar va dauguma mamu nedaro skiepu vaikams, nu as tarkim galvoju kad bent privalomus skiepus reikia daryti. Nors ir skaiciau daug apie skiepus ir daug neigiamos informacijos. Bet vis gi mano matyt tradicinis poziuris i gyvenima. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tanler @ 2013 01 01, 23:38)
Nu gal tu ir teisi bet va man tarkim labai keista kad as per visus nestumus labai gerai jauciausi ir zinau kodel  smile.gif nes tik per nestumus reguleriai geriu vitaminus. As manau jai zmogus maitinasi gerai valgo vaisius darzovius mesos ir pieno produktu pakankamai, tai jam tikrai nereikia gerti papildu. Bet siuo metu mes visur skubam ir nespejam kartais nei normaliai pavalgyti, nei issimiegoti. Butent del sios priezasties galvoju kad vitaminai siolaikiniam zmogui reikalingi. Mano tievas visiskai negeria vaistu nei nuo skausmo nei nuo temperaturos nekalbant jau apie vitaminus. Ir as ilga laika dariau ta pati negeriau vaistu jai skauda galva ar dar kazkas...Bet dabar as  zinau kad geriau as isgeriu citramono nei vaikstau dvi dienas su skaudancia galva  smile.gif todel vaistus, maisto papildus ar dar kazka visi mes pasirenkam pagal save, kas vienam gerai kitam gali visiskai netikti.Poziuris i gyvenima daugumos zmoniu yra skirtingas..vienas eis pas zolininka, kitas i vaistine ir t.t.O dar va dauguma mamu nedaro skiepu vaikams, nu as tarkim galvoju kad bent privalomus skiepus reikia daryti. Nors ir skaiciau daug apie skiepus ir daug neigiamos informacijos. Bet vis gi mano matyt tradicinis poziuris i gyvenima. smile.gif

Visiškai sutinku. Manau problema yra netikę ire nesugebantys bendraut gydytojai kurie nieko nepaaiškina apie skiepus o tik tvirtina ir suokia kad tai nieko tokio nieko nebūna ir tt ir vaiko saugot nereikia... jei jie atliktų savo darbą kaip reikia tokių neskiepijančių mamų būtų mažiau o kai negauni gero dalyko tada ieeškai prieinamo (tokio kaip rusiški šarlatanų portalai). O dėl vitaminų-niekada savijauta nebuvo susijus su jų vartojimu arba ne, vakar va pati ibumetiną kaliau nuo migrenos nes šakės jau buvo, bet tai pirmas nuo mažiukės gimimo. O vat kad pasikliaujat savo nuojauta tai irgi gerai. MAno va nėštumo metu kalis ant ribos buvo bet-nevartojau nes gydytoja išaiškino kad nieko nebus nes iš preparatų neužsilaiko ir nesikaupia (skirtingai nei geležis)-prigrasino džiovintų vaisų meniu ir tikrai pasijutau geriau. O kalcis tai atskira tema juk neteigiam kad jo nereikia tik kalbam apie tai KAIP reikia. O kadangi nė vienoj paprastoj poliklinikoj nesutikau nė vieno pakankamai normalaus gydytojo tai ir gilinausi visai kitur. Ir kaip gali kitaip būt jei net vidury vizitų agentai lenda naglai papildus siūlydami doh.gif tokie kaip Osteocare iš reklamų neišlenda-nu žodžiu netikiu ir netikėsiu kad geram produktui reikia TIEK reklamos...
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2012 12 31, 17:36)
Dėl multivitaminų ir išvis sintetinių papildų labai griežtai pasisakė prof. pulmonologas Arūnas Valiulis, jei atvirai. Sakė apart beveik garantuotų alergijų nieko gero jie neduoda. Tą patį sakė ir mano ginė, sakė jei jau rinksiesi vis tiek ir be reklamos negali gyvent tada rinkis kokį Elevit-vienintelis užregistruotas kaip medicininis preparatas o ne papildas. Šeimos gydytoja irgi nesižavi-sako kiek geri tų multi tai pusės GAL ir reikia o kita pusė-balastas kepenims. Tai va čia ne tik mano kažkoks SM paskaitytas pliurpalas. Jei norit-valgykit ką tik norit, bet iš tikro papildai skirti kai reikia ir trūksta o ne kai pamačiau ir pagalvojau. Vokietijos medikai pakraupę kaip jie pas mus skiriami, reklamuojami ir tt. Bereikalingas naudojimas yra organizmo išderinimas. O kad kažkas kažką sakė-jūs tikrai geriau nueikit pas imunologą, arba gerą farmacijos profesorių kad ir kokiam medicinos univere, tikrai labai daug sužinosit ir naudingai. Man pravertė tokios žinios, ir iki šiol šiurpstu kaip žmonės tiesiog iš lempos sumąsto ai kažko plaukas slenka ar dar koks velnias-ir nusiperka kažką vaistinėj... vietoj to kad paanalizuotų savo mitybą darbo gyvenimo įpročius, pašalintų kiek įmanoma streso, galų gale jogą kokią palankytų pasimokyt bent tinkamai kvėpuoti-ir pusės bėdų neliktų. Gyevnam be rimtų vaistų sūnus jau 10 metų su virš, aš pati dar ibumetiną kartais įkalu nes migreną turiu (mažas malonumas), vyras irgi (nes balių pasitaiko  blush2.gif ). Nors prieš tai kitaip mąsčiau tikrai tikrai. Ai beje dar apie papildus, MB mama kai gulėjo neurochirurgijoj Klinikose šalia galvos auglį gydėsi moteris, 36 metų. Informatikė, dar papildomai studijavo, Neurozan vartojo kelis mėnesius. Gydytojai vienbalsiai tvirtino kad papildas žymiai prisidėjo prie to kad vėžys tapo žaibinis. Mirė po pusmečio... du vaikai... žodžiu-baikim saviveiklas. Jei jau norisi kažką vartot-išsitirkit, kainuoja tai taip-bet verta. Bent žinosit ko trūksta. Tiesa nėštukėms kai kas išsikraipo su tyrimais bet irgi-čia turi gera gydytoja pasakyt.

QUOTE(tanler @ 2013 01 01, 23:38)
Nu gal tu ir teisi bet va man tarkim labai keista kad as per visus nestumus labai gerai jauciausi ir zinau kodel  smile.gif nes tik per nestumus reguleriai geriu vitaminus. As manau jai zmogus maitinasi gerai valgo vaisius darzovius mesos ir pieno produktu pakankamai, tai jam tikrai nereikia gerti papildu. Bet siuo metu mes visur skubam ir nespejam kartais nei normaliai pavalgyti, nei issimiegoti. Butent del sios priezasties galvoju kad vitaminai siolaikiniam zmogui reikalingi. Mano tievas visiskai negeria vaistu nei nuo skausmo nei nuo temperaturos nekalbant jau apie vitaminus. Ir as ilga laika dariau ta pati negeriau vaistu jai skauda galva ar dar kazkas...Bet dabar as  zinau kad geriau as isgeriu citramono nei vaikstau dvi dienas su skaudancia galva  smile.gif todel vaistus, maisto papildus ar dar kazka visi mes pasirenkam pagal save, kas vienam gerai kitam gali visiskai netikti.Poziuris i gyvenima daugumos zmoniu yra skirtingas..vienas eis pas zolininka, kitas i vaistine ir t.t.O dar va dauguma mamu nedaro skiepu vaikams, nu as tarkim galvoju kad bent privalomus skiepus reikia daryti. Nors ir skaiciau daug apie skiepus ir daug neigiamos informacijos. Bet vis gi mano matyt tradicinis poziuris i gyvenima. smile.gif

drinks_cheers.gif su Jūsų pasisakymais, merginos.
Kadangi teko ir tenka susidurti su medicina, farmacija ir chemija, girdžiu ir tą info, kuri nepateikiama reklamose. smile.gif Apibendrinant pagrindinę info:
1.Vitaminai/maisto paildai vartojami tik tada, kai yra jų trūkumas ar padidėjęs poreikis (nėštumo, spartaus augimo metu).Tai sužinai pasidaręs išsamų kraujo tyrimą, kuriame nurodyti mikro ir makro elementų kiekiai.
2. Geriausiai įsisavinami elementai, kai vartojami atskirai, o ne vitaminų "mišrainėje". Iš sintetinių vitaminų įsisavinama tik iki 30% nuo išgerto kiekio. Visa kita nusėda organizme, pagrinde kepenyse, inkstuose kaip nereikalingas balastas.
3. Magnis, kalcis geriausiai įsisavinami, kai yra chelatų pavidale, o ne oksidų. Deja, pas mus vaistinėje pagrinde parduodami oksidų pavidale, pvz kalcio karbonatas, magnio oksidas. Beje, vartojant kalcį, reikia vartoti ir magnį, darant kelių valandų pertrauką.
4. Tarp vartojamų vitaminų turi būti tam tikras laiko tarpas, kad organizmas spėtų įsisavinti.
5. renkantis papildus, vitaminus, reikia rinktis su kuo mažesniu papildomų medžiagų kiekių (saldikliai, dažikliai, kietikliai ir pan.)
5. Skiepai - čia plati tema smile.gif Yra reikalingų, yra nereikalingų. Tik faktas tas, kad skiepijant turi būti atsižvelgiama individualiai į kiekvieno vaiko sveikatos būklę, turimus polinkius į paveldimas ligas, alergijas ir pan.dalykus, rizikos grupę.
Atsakyti
Mergaites,nusipirkome osteocare, israse tiksliau nes minksti dar galvos kauliukai,mums 6men, svoris 9.5kg, kokia doze duodat tokiems leliams? mums paskaiciavo po 5ml per diena,ziuriu ant pakuotes parasyta kad nuo 3 metu......susimakalavau visai g.gif galima nuo 6men kazi g.gif
Atsakyti