Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių kūdikių valgiaraštis

Mano mergina paskutiniu metu pradėjo visai nevalgyti verysad.gif Tik nusinešu prie stalo - tuoj didžiausios ašaros. Seniau valgydavo, o dabar nieko neįsiūlau. Tiesa, MP geria, bet aš jo niekada į valias neturėjau, tai abejoju ar dabar užtektų. Gal turit minčių kas čia jai galėjo pasidaryt?
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2007 12 08, 16:42)
Mano mergina paskutiniu metu pradėjo visai nevalgyti verysad.gif Tik nusinešu prie stalo - tuoj didžiausios ašaros. Seniau valgydavo, o dabar nieko neįsiūlau. Tiesa, MP geria, bet aš jo niekada į valias neturėjau, tai abejoju ar dabar užtektų. Gal turit minčių kas čia jai galėjo pasidaryt?

Gal jai dantukai dygsta? Gali nustoti valgyti kai burna skauda...Mano vaikas pastaruoju metu irgi neperdaug suvalgo. O del MP, is kur zinai, kad jo ivalias neturejai, greiciausiai turejai tiek, kiek jai reikia.Ir nebutina tureti labai daug, kad uztektu.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 12 08, 16:54)
Gal jai dantukai dygsta? Gali nustoti valgyti kai burna skauda...Mano vaikas pastaruoju metu irgi neperdaug suvalgo. O del MP, is kur zinai, kad jo ivalias neturejai, greiciausiai turejai tiek, kiek jai reikia.Ir nebutina tureti labai daug, kad uztektu.

Dėl dantukų nepagalvojau g.gif Bet pirmieji du kai dygo tokių problemų nebuvo...tikiuosi, kad čia tik dantukai. O dėl pienelio, tai ji pavalgiusi pienelio dar mišinuko nemažai įkirsdavo, dėl to ir sakau, kad neturėjau pakankamai
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2007 12 08, 17:20)
Dėl dantukų nepagalvojau g.gif Bet pirmieji du kai dygo tokių problemų nebuvo...tikiuosi, kad čia tik dantukai. O dėl pienelio, tai ji pavalgiusi pienelio dar mišinuko nemažai įkirsdavo, dėl to ir sakau, kad neturėjau pakankamai

Nes misinukas saldesnis uz MP smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 12 08, 18:16)
Nes misinukas saldesnis uz MP  smile.gif

buvo ir kitu požymių, kad trūksta pieniuko. Pvz. nesiusiojo ji pas mus 2 dienas, net didžiausi natūralistai liepė kuo greičiau mišiniuko duot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2007 12 08, 18:37)
buvo ir kitu požymių, kad trūksta pieniuko. Pvz. nesiusiojo ji pas mus 2 dienas, net didžiausi natūralistai liepė kuo greičiau mišiniuko duot mirksiukas.gif

tada gali but, jei nesiusioja tada jau jo... g.gif itariai ziuriu i tokius pasakymus"truksta pienuko" nes daznai mamos is dangaus taip nusprendzia, arba "patikrina"
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 12 08, 19:28)
tada gali but, jei nesiusioja tada jau jo... g.gif  itariai ziuriu i tokius pasakymus"truksta pienuko" nes daznai mamos is dangaus taip nusprendzia, arba "patikrina"

aš pati lankiau kursus, kur labai teigiamai nuteikia, kad pienelio visos turi ir pan. ir net nebuvo minties, kad jo truks...o čia še tau. Bet kaip buvo, taip buvo smile.gif dabar didžiausias skausmas tas jos atsisakymas valgyt. Tikiuosi, kad tai laikina, gal iš tikrųjų sulauksim daugiau dantukų g.gif
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2007 12 08, 19:49)
aš pati lankiau kursus, kur labai teigiamai nuteikia, kad pienelio visos turi ir pan. ir net nebuvo minties, kad jo truks...o čia še tau. Bet kaip buvo, taip buvo smile.gif dabar didžiausias skausmas tas jos atsisakymas valgyt. Tikiuosi, kad tai laikina, gal iš tikrųjų sulauksim daugiau dantukų g.gif

Mano Jonas irgi tai valgo tai ne, tai geria MP tai ne, ir nieko negaliu padaryti...Baisu, tik kad svoris bent nekristu...O su jumis viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
mano mazas buvo valgus nereliai.kirsdavo ryte 9.30 250g krupu bet kokiu leliukisku - milupos, hippo, pienisku, nepienisku. 12.30jau lapnodavo darzoves su mesa, irgi kokius 200-250 gramu. (jei duodavau pirktine, tai neuztekdavo, turedavau daduot koki obuoli ar banano)16-17.30 arba bananas su obuoliu, arba kruopu kose, ir nakciai misinio 180 . Nakti dar dukart keliasi po tiek pat istvatina.
Ale apsirgo, pasigavo tridiene, ausu uzdegima. Po ligos kazkokia tragedija su valgymu. Vaikisku kosiu nevalgo isvis, darzoviene kada ne kada iprudinu po sauksteli kita. dziuvesi koki sugriauza, kukuruza. Pradejo reikalaut maisto nuo musu stalo, arba geria tik misini. Kaip tik siuo metu lenda trys pirmojo dantuko kaimynai, tai manau gal ir del to nebevalgo kaip ansciau. doh.gif
O kadangi as valgau ir gaminu itin paprasta ir sveika maista, mesa ir darzoves verdu, troskinu, prieskoniu minimumas, tai jaunuolis is mano lekstes dar kazka suvalgo. Pvz., vakar valgem virtas darzoves su virtais kalakutienos kukuliais, Patryniau sakute ir valge. Eme rankom is lekstes, grudosi i burna, puse aisku suniui nubiro, bet svarbu kazkiek valge.
Siandien svente buvo, paruosiau paprastus ryziu dribsnius dickiui,uzbalinu pienu karves, siek tiek, tai ir mazas koki 100 suvalge. Beje, manau, kad skonis pagedo nuo ligonines kosiu, manau, jos ten buvo saldintos ryskiai. Dabar kai pasaldinu siek tiek valgo.
p.s. zinau, kad kitos mamos isvis su nevalgiukais vargsta, ale kai vaikas velgydavo viska ir daug, o cia terkst ir nieko, tai kaip baisu... g.gif
Atsakyti
Keista, visos raso, kad vaikas rankom valgo, ima pats. Manasis ne. Sausaini laiko rankoj palaiko, o tada sugniauzia ir sutrina. Tik pora kartu maciau kaip i burna dejo tik palaizyti. Jam reikia atlauzt ir ideti tiesiai i gerkle...
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 12 07, 21:44)
Dar esu nupirkus jam vaikisku saldziu sausainiu, maniau bent tuos valgys, o valgo nelabai noriai. Nebent pati i burna idedu, o jei duodu paciam, tai nebent palaizo, paciulpia.

Papildyta:

aciu  4u.gif

Dar noriu jusu paklausti, kokioms kosems teikiate pirmenybe. Kokiu kruopu kosems, ir ar labiau ruosiate vaikiskas, uzpilamas, tokias kaip Milupa, ar verdate pacios kokius nors grikius...Kokios vaikams patinka? Mano Jonas valgo paprastus grikius be nieko.

maniskis kudikiu sausainius irgi nelabai noriai valgo, tai dazniau duodu Milupos dziuvesiu arba tisiog ekologiskus duoniukus.

As tai kruopu koses visas paruostas perku ax.gif Bet praktiskai i visas dedu tyreles arba sutrinu banana, arba patarkuoju obuolio, nes kitaip nelabai valgo(cia kur be pieno), pieniskas jis nelabai valgo. Labiausiai megsta 7 grudu kose, avizu kose su trintu bananu. Anksciau skaniai valgydavo ryzius, dabar nebelabai doh.gif
Siaip is vertingiausiu yra avizu ir grikiu kruopos, bet nuo grikiu gali maziuka berti 4u.gif
Atsakyti
O mes valgom taip:
pusryciams paprasta kose be pieno-avizu,grikiu,4kruopu (milupos,tutteli), paskaninu sauksteliu sviesto. Suvalgo apie 200ml.
pietums darzoviene su mesa. Darzoves-bulve,morka,baltaguzis kopustas,ziedinis kopustas,moliugas,cukinija,sparagines pupeles,zalieji zirneliai,brokolis.Daugiau kaip 3 darzoviu vienu metu nemaisau. Mesa- versiena ,jautiena,kalakutiena,triusiena. Mesa verdu su joduota druska,o pacia darzoviene pagardinu 1 sauksteliu alyvuogiu aliejaus.Suvalgo 200-250 ml.
Vakarienei pieniska grudu kose- ivairios is Milupos ir Hippo. Suvalgo 200ml.
Po valgio duodu atsigerti sulciu (skiedziu 1:1),apie 50-60 ml,tas geria ivairias,dazniausiai Hipp'o,arba misko uogu arbatos,irgi Hipp'o. Tarp valgymu gauna vaisiu tyreliu -irgi jau turbut visas,skirtas jo amziui,isragavo biggrin.gif, banano,obuolio, Milupos dziuvesiu arba sausainiu, naturalaus ekologisko jogurto. Vakar pabandem to paties jogurto,tik su melynem-labai patiko thumbup.gif
Nugi pamirsau svarbiausia doh.gif priespieciams ir pavakariams -MP. Ir nakti viena karta irgi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simbalia: 14 gruodžio 2007 - 18:56