QUOTE(sermuonėlis @ 2007 07 24, 17:55)
Šiandien rezervavomės baidares plaukimui Baltąja Ančia. Tas nuomotojas truputį išgąsdino dėl plaukimo.

Sako nerekomenduoju plaukti žemiau HES'o. Praėjusį savaitgalį grįžę iš plaukimo Ančia baidarininkai buvo su mėlynėmis ant kūno. Upė ant tiek pakilus, srovė baisulinė. Baidares varto. Sako, nebent esat ekstremalai , tai plaukit

. Liepė rimtai pagalvot. Pasiūlė paprastesnį maršrutą, t.y. pabaigti ties hidroelektrine. Vandetta, ar iš tiesų už tos hidroelektrinės taip baisu? Ar mes plaukiantys trečia-ketvirtą kartą ten neįkliūsime?

O gal yra daugiau praplaukusių ta upe? Mane taip suintrigavo Vandetos pasakojimas

nenoriu atsisakyti savo maršruto
oj šermuonėli, atsiprašau, kad tik dabar atsakinėju...po visą lietuvą lakstau, tai prie neto nelabai prieinu.....jau turbūt per vėlu..bet visvien. iki heso praktiškai nieko įdomaus. upę žemiau heso tik ir galima vadint tikra upe....ten tai buvo kaifo, bet ne per daug...tik va tas kaifas greit suėjo....trumpas atstumas...ir su stovyklavietėm liūdniau, nes ten neplaukia niekas

o nuomotojai taip sako, nes jiems baidarių gaila....beje, jei plaukiat plastenkėm, tai nepatarčiau žemiau heso, nes plastiankės mažiau manevringos, o ten žemiau heso tai reikia biškutį ir technikos, tai jei nesatr naujokai su chebra tai galit plaukt....bet su baidarėm, o ne plastenkėm....pavasarį ten galima plaukti...tiesa viena vieta buvo, kur tėtis sakė, kad jei pavasarį ten prispaustų srovė, tai rejktų laukt vasaros, o tada išsilupinėt baidarę, nes pavasarį ten tik po mažą detalytę būtų galima ištraukt su kranu

bet vasarą tai plaukėm ir praplaukėm. kai baisu plaukt aš plaukiu tik su tėvu (pavasarį), o čia plaukiau be tėvo, svetimoj baidarėj ir net nepagalvojau, kad baisu

tiesa dabar srovė pakilus buvo, bet nebaisu ten buvo....man....nors man buvo tos dienos ir būtų buvę baisu išsiverst iš baidarės, bet net mintis apie išvirtimą nebuvo kilus

va...o šiaip tai pavasarį ta vieta žemiau heso jau yra antrukė ar kaip ten vadina....nu jau aukštesnio lygio nei pirmukės...
QUOTE(davile @ 2007 08 01, 11:57)
gal kas plauket Dubysos upe nuo Lyduvenu kaimo? mes ten rezervavome baidares, tik esame visi naujokai sioje srityje

tai kazin kaip ten?
sakau, gal kas nors kokiu patarimu ar pastebejimu galetu?
aš plaukiau. lyduvėnų tiltas nerealus, bet deja apie upę neturiiu ko pasakyt, nes jau neprisimenu...praeitam amžiui ten plaukiau