QUOTE(fsss~ @ 2008 08 29, 15:54)
esu didelė baidarių mėgėja, teko daug kur ir įvairiai plaukti. labai norėčiau atkreipti dėmesį į šiukšles ir paraginti NIEKUOMET jų nepalikti upėje, prie upės, pakelėse ir autobusų stotelėse. mes visi norim, kad būtų aplink švaru.
praitą savaitgalį teko plaukti žeimena, buvau pakraupusi, nuo škiukšlių kiekio. kad ir kaip bandėm jas rinkti, galo nesimatė. todėl apsiribojom tik vandeny esančiom. būkit geri, paprotinkit savo draugus, paržįstamus, kad nemestų šiukšlių...taip pat, jeigu tik turite baidarėje laisvos vietos, paimkit bent kelis butelius, skardines ar kt. jeigu kiekviena baidarė bent po tiek išplukdintų, tikiu - mūsų upės būtų gražesnės.
paprotinimas nepades, kaip isaukleti - taip elgiasi. leidziu daug laiko prie ezero, upiu, matau kaip zmones elgiasi. man kraupu! kiekviena diena mazu maziausiai 4 1ooL maisu siuksliu surenki. o dar siaip zmoniu bukumas.. pati megstu plaukt baidarem, bet stengiuosi plaukiot kuo maziau - kad prisiminimuose isliktu grazios Lieutvos upes, ezerai, ju pakrantes.
dar man labai idomu yra tai, kad kai kurie zmones siukles "veza"namo. pamato pirma autobusu stotele - ismete. Nu jei jau pavezei siuksliu maisa 100 metru, tai nepavesi 100km. Bet..