Įkraunama...
Įkraunama...

Artimųjų vardai vaikučiams

Apklausa: Ar duotumėt savo mirusio tevelio ar mamytes varda vaikuciui? (107 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Tėvų vardų tai schmoll.gif , o kitų giminų, jei vardas gražus, kodėl ne, bet tik todėl kad vardas patinka, o ne to giminaičio garbei 4u.gif .
Atsakyti
Aš sąmoningai rinkau vaikų vardus tokius kokių nėra giminėje, kad nesikartotų smile.gif
Atsakyti
manau geriausia skirtingi 4u.gif
Atsakyti
As daviau toki varda suneliui kurio nebuvo nei mano nei vyro giminej.. 4u.gif
Atsakyti
O man vyro sesers vardas Regina (reikšmė: Karalienė) labai gražus, gal kad pažįstu ir daugiau šaunių žmonių šiuo vardu.
Atsakyti
ne, nes kazkaip laikausi visokiu prietaru wink.gif
Atsakyti
QUOTE(daivadavija @ 2009 08 04, 09:45)
pas mane tokia pati situacija ir as nieko pries kad mano sunaus vardas  bus tevo,senelio bei proseneliu. mano vyras jau 8 kartoje tai jai gims sunus jis bus 9. man si tradicija patinka nors vardas tikrai senovinis.  wink.gif

Ir pas mus tokia tradicija,jokiais prietarais netikiu,senoveje pirma sunu daznai pavadindavo tevo vardu 4u.gif
Atsakyti
nepavadinciau savo vaiko artimuju vardais, kazkaip norisi duoti varda vaikui rietesni ir idomesni 4u.gif
Atsakyti
o mes savo sunu pavadinome vardu,koki turi abu seneliai(mano ir vyro tevai).taip atsitiko kad vos susipazine issiaiskinom kad musu tevu vardai vienodi,tai juokais ir sakom:jei kada susituoksim ir turesim sunu,tai butinai pavadinsim tuo vardu smile.gif o po 8 metu butent taip ir atsitiko biggrin.gif Tiesa,susituokem tai mes greitai,ir pirmoji gime mergyte(nors kol ji buvo mano pilvelio gyventoja,tai visa laika buvo "romukas" biggrin.gif ).Na o dabar neseniai sulaukeme ir mazylio,kurio vardas lauke net 8 metus! thumbup.gif Ir visi esame patenkinti kad musu mazylis turi toki grazu ir gana reta siais laikais varda cool.gif ,kuris reiskia garbe.
Man asmeniskai sis vardas grazus,na bet jei seneliu vardai butu kokie labai jau senoviski ar negrazus,tai nemanau kad butume taip pavadine savo vaika rolleyes.gif
Atsakyti
tai kad lietuvių vardynas pakankamai gausus, įmanoma nekartoti tų pačių vardų. nebent yra kitokios šeimos ar giminės tradicijos.
mes nekartojome.
Atsakyti
Neduociau artimuju vardu vaikams del paprastos priezasties: vyras sumastytu, kad reiketu vaikui duoti du vardus, viena mano kokio giminaicio garbei, kita - jo, o mano vyras ne lietuvis ir jo tevu bei daugumos kitu giminaiciu vardai Lietuvoje skambetu tragiskai. Jau kazkada buvo pasakes, kad noretu dukra mociutes garbei Hanana (tariasi Chanana) pavadinti, gerai, kad sugebejau jam isaiskinti, kad mergaitei Lietuvoje tokiu vardu oi kaip nesaldu butu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunytėė @ 2009 11 02, 23:21)
jei vardas gražus, kodėl ne, bet tik todėl kad vardas patinka, o ne to giminaičio garbei  4u.gif .

Sutinku, ne giminaičio garbei, bet kad vardas gražus smile.gif
Atsakyti