Mano vyras buvo uzsispyres sunui duot savo varda. Mat jis pavadintas savo tevo vardu, tevas pavadintas senelio vardu.
Nugi nesamone gryniausia! Puoliau as atakon, kad jau mano vaikas nebus kazkelintas ten Algis...
Kelis menesius dirbau ta linkme, kad vakas turetu savo varda, ir issikovojau, tiesa salyga viena buvo - vardas turi but lietuviskas. Taip ir tapo mano pilvas Vytuku.
Man labai grazu kai gimineje vardas eina is kartos i karta, musu senelis Vytautas, jo su nus sunaus sunus visi Vytautai. Mama Beatrice, dar tetu Beatriciu turi n ir niekas mes nesumaisom. Sese gavo mociutes varda, nes ir gime ta pati men ir diena, nu tevai cia pasistege
, taigi net minties nekilo kita varda duoti jai, o kaip smagu buvo kai visi mociute sveikindavo su vardo diena ir mazaja taip pat as pvz maza to jai pavydedavau, jau nekalbu apie gimtadienius ir jubiliejus kurie sutampa. Taigi mano mazoji gavo tetes varda, nors varda as buvau jau seniai sugalvojus, dar mokykloje su busimu vyru draugaudama, visada zinojau, kad jei bus mergyte bus Egidija. O ji didziuojasi turedama tecio varda, be to visi draugai mano vaiko varda puikiai prisimena
Bet savo nuo9mones nepersu, manau kad reikia taip daryti kaip sirdis liepia, tacaiu laikytis tradiciju ir grazus gestas

Bet savo nuo9mones nepersu, manau kad reikia taip daryti kaip sirdis liepia, tacaiu laikytis tradiciju ir grazus gestas

Man tie vardai iš kartos į kartą ne prie širdies
Vaikas pavadintas tėvo vardu dažniausiai vadinamas "mažuoju", o tėtis "didžiuoju", tai tarsi įgauna dar vieną vardą. Man atrodo kaimuose tai labai priimtina (nenoriu nieko įžeisti) papraščiausiai sprendžiu pagal savo bei vyro giminę. Pas mus nemažai tokių "dinastijų"
Manau, jog vaikai turi turėti teisę į individualybę,o nebūti grynais tėčiais, seneliais, bočių bočiais. Tuo labiau reikia pagalvoti ir apie vaiką, ar jam labai patinka toks vardas kaip koks Stasys, Pranas, Jonas etc.

Vaikas pavadintas tėvo vardu dažniausiai vadinamas "mažuoju", o tėtis "didžiuoju", tai tarsi įgauna dar vieną vardą. Man atrodo kaimuose tai labai priimtina (nenoriu nieko įžeisti) papraščiausiai sprendžiu pagal savo bei vyro giminę. Pas mus nemažai tokių "dinastijų"
Manau, jog vaikai turi turėti teisę į individualybę,o nebūti grynais tėčiais, seneliais, bočių bočiais. Tuo labiau reikia pagalvoti ir apie vaiką, ar jam labai patinka toks vardas kaip koks Stasys, Pranas, Jonas etc.
Mes su vyru galvojom duoti berniukui vardą Vidmantas (Vyro mirusio brolio vardas), bet anyta baisiai užprotestavo, nes ji taip savo sūnų pavadino, savo mirusio brolio garbei. Todėl dabar sakė nenorinti, kad ir anūką, kaip sūnų prarastų anksti. mes, kad ir nelabai prietaringi, atsisakėm šio sumanymo, ir jau norėjom Dovydu pavadint, bet prisiminėm, kad turim giminėj bent tris

svarbiausia neprisigalvoti jei duodi artimo zmogaus varda tai bus blogai.visada reikia galvot kad bus gerai.taip sake mano anyta,nes ji yra baltoji ragana

Eikit sau, gyvenam regis ne viduramziais, o dar tikima kazkokiais nelaimiu perdavimais ir pan. As tik manau, kad duodami vardai visada mus atrodo geri, o tais, kuriu neduodame, visada vadinami blogiukai.
Mano broliui mociute norejo duoti mano tevo varda, nes ir senelis ji turejo, taciau vards retas ir senoviskas, tad siais laikais tokio 19-mecio tokiu senoviniu vardu ne su ziburiu nerastum. Tad dave kita.
As kai turesiu sunu butinai pavadinsiu savo vyro vardu. Vyrui jau pasiuliau, regis sutiko, gal net paciam savimeile pagloste
labai grazus lietuviskas vardas. Man grazu kai vardas eina is kartos i karta.
Mano broliui mociute norejo duoti mano tevo varda, nes ir senelis ji turejo, taciau vards retas ir senoviskas, tad siais laikais tokio 19-mecio tokiu senoviniu vardu ne su ziburiu nerastum. Tad dave kita.
As kai turesiu sunu butinai pavadinsiu savo vyro vardu. Vyrui jau pasiuliau, regis sutiko, gal net paciam savimeile pagloste

Aš tai pasakysiu tiek, kad mano vyras yra tokiu pat vardu kaip ir jo tėvas. tai ir mano vyrelis nori, kad mūsų berniukas (nors mes dar ir neturim ir nė vieno vaiko) būtų jo vardu. aš nesutinku, kodėl to. Juk yra galybė gražių vardų. Jis sakosi, kad galima tęsti tradiciją. o aš sakau, kodėl netęsus mano tėvo vardo, o būtent jo tėvo vardą reiktų tęsti, tai čia jis jau nesutiko. tai čia iš berniuko pusės. jei gimtų mergaitė, tai aš jam pasiūliau, kad pavadinti mano vardu, tai jis pareiškė, kad kaip čia atrodys, sako - nesąmonė.
Jūsų manymu, kaip tai atrodytų, jei pas mus šeimoje būtų porytė: berniukas jo vardu, mergytė - mano. du tie, dvi tos?
kokia jūsų nuomonė?
Jūsų manymu, kaip tai atrodytų, jei pas mus šeimoje būtų porytė: berniukas jo vardu, mergytė - mano. du tie, dvi tos?
kokia jūsų nuomonė?
burbuliukasbum, toks variantas man nelabai patiktu
juokinga...
as pvz duosiu berniukui tevelio varda, nes tai grazus vardas- kaip sakant two in one- ir tevelio vardas ir plius dar grazus= fantastika, tinkamas variantas
man mano vardas negrazus, tad savo dukros tikrai taip nevadinciau, tuo labiau, kad tarp mano bendraamziu pilna tokiu verdu, bet itariu, kad kol susilauksiu dukters, ju visai nebeliks ir tada ji butu vienetine
bet is mano vardo galima padaryti toki ilgini (t.y mano vardas yra isitvirtines, savarankiskas, autonomiskas vardo trumpinys), o va tas ilgesnis variantas man visai grazus

as pvz duosiu berniukui tevelio varda, nes tai grazus vardas- kaip sakant two in one- ir tevelio vardas ir plius dar grazus= fantastika, tinkamas variantas

man mano vardas negrazus, tad savo dukros tikrai taip nevadinciau, tuo labiau, kad tarp mano bendraamziu pilna tokiu verdu, bet itariu, kad kol susilauksiu dukters, ju visai nebeliks ir tada ji butu vienetine

bet is mano vardo galima padaryti toki ilgini (t.y mano vardas yra isitvirtines, savarankiskas, autonomiskas vardo trumpinys), o va tas ilgesnis variantas man visai grazus

Ačiū Dievui, kad ne sūnus mums gimė, nes vyras buvo užsiciklinęs dėl Martyno (toks jo vardas) ir viskas.. Pas juos šeimoje tokia lyg ir tradicija buvo Martynų, šio metu nutrūkusi, bet užsispyrė žmogus ją atgaivint, tai buvo įsitikinęs, kad jei gims sūnus, Martynu jį ir vadinsim.. Man šis vardas gražus, bet tikrai nenorėčiau turėt dviejų Martynų šeimoj

Galima mergaitei tecio, o sunui mamos varda duot, vat kaip prigalvojau, mergaite tecio vardu jau yra, na o del sunaus? Buvau apsisprendusi duoti sunui, kai laukiausi, vyro dieduko varda - Juozas ir butu taip buve, jei butu berniukas gimes, na ir dar tradicija duoti tecio varda tai as pirmoji inesiau i vyro gimine, nes mano gimineje taip iprasta, tad paivairinau bicki didesnis vardu pasirinkima busimom kartom

žinau tokia šeima,kur vardas keliauja per kelias kartas.visu keturiu vardai ANTANAS nu
bet visus skirtingai vadina ANTANAS,ANSIS,ANTANIS,ir ANSELE