Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

QUOTE(bevardė @ 2012 10 31, 15:08)
Sergant normalu kad krenta hemaglobinas ir nieko daryti nereikia, nebent jis krenta labai drąstiškai žemiau 100. O koks vaiko meniu? Kiek kartų valgo mėsytę? Rinkitės produktus turinčius daugaiu geležies ir plius gerkit obuolių sultis. O dar geriau vynuogių arba granatų (tik ne uzbekistano ar ardzebaidžiano kur Maximoj yra- ten ne sultys, o dažilkiai su vandeniu). Duokit grikių dribsnių košės, duokit burokėlių, barštukų ir pan. Galima patart ir pasidaryt išsamius kraujo tyrimus pas hematologą. Pav jis maniškiui nustatė kad jo eritrocitai labai smulkūs ir blyškus, bet tai tieisog jis toks gimė ir nieko nepakeisi kad ir kiek geležies gertum, tiesiog reikia žiūrėt maistą, kad kiek  įmanoma jis jos gautų daugiau natūraliu pavidalu.

Stengiames valgyti mesyte, bet prie viso to esame labai nevalgus. Valgom MP. Tikimes isaugti is to, o kai baigsim sirgti galvosim kuo praplesti vaiko meniu. Mano fantazija issekusi g.gif Dar plius žiema baigėsi daržovių laikas...
Atsakyti
reikia minciu,ka daryti... siandien istyre mano spinduleliui krauja (6men),tai hemoglobinas tik 86... jam atopinis dermatitas,tad papildoma primaitinima pradejau atsargiai ir jis gauna bulve,morka,banana,obuoli,avokada. kol kas tai viskas, ka yra ragaves... bandziau duoti moliugo,bet siek tiek alergizavo... dabar mastau,kaip kelti jo hemoglobina ir nepabloginti odos bukles... vaikucio daktare labai nevykus,tai reikia paciai spresti,ka daryti... gal kas buvot susidure su sita problema sergant atopiniu dermatitu? buciau dekinga uz patarimus
Atsakyti
Sveiki,mano mazajai buvo ir labai nusedes kraujas itare mazakraujyste,gerem feroglobina ir dar iv.vitaminus,po vaistu kurso pasidarem tyrimus ir vistiek rode,kad kraujas blogas,kol neisbandem recepto gauto is bobutes.Pasidarem gerima is misko spanguoliu,burokeliu,citrinos,medaus ir brandzio.Tokio gerimo pagerem 3k.d.po gurksniuka,po 2 sav. vel pasidarem tyrima,tai gyd.pasake,kad labai geras kraujas ir spejo,kad tik liaudiskais budais galejom taip krauja pagerint.
Atsakyti
QUOTE(smilga4 @ 2013 07 31, 15:32)
Sveiki,mano mazajai buvo ir labai nusedes kraujas itare mazakraujyste,gerem feroglobina ir dar iv.vitaminus,po vaistu kurso pasidarem tyrimus ir vistiek rode,kad kraujas blogas,kol neisbandem recepto gauto is bobutes.Pasidarem gerima is misko spanguoliu,burokeliu,citrinos,medaus ir brandzio.Tokio gerimo pagerem 3k.d.po gurksniuka,po 2 sav. vel pasidarem tyrima,tai gyd.pasake,kad labai geras kraujas ir spejo,kad tik liaudiskais budais galejom taip krauja pagerint.

Reiks isbandyti, aciu uz recepta smile.gif. Kokiom proporcijomis visas sudetines dalis dejote, lygiomis dalimis? Nes jau nezinau ka bedaryti, antri metai sunkiai istempiam hemoglobina iki normos ribos, o pvz mesos nei i burna neima... Gerai, kad burokeliu sultis geria.
Atsakyti
Skaitau ir pavydžiu, kai sakot, kad jūsų hemoglobinas bent 100 siekia...
2 mėnesius jaučiausi silpnai, bet to nesureikšminau, kol per kūno k. pamokas nebegalėjau pajudėt, tada vieną rytą nuėjau pas šeimos gydytoją bendro kraujo tyrimo pasidaryt. Daktare, net išsižiojo kai hemoglobinas vos 55 siekė... Pasiuntė tiesiai į ligoninę, tai dabar gydaus po biški...
Atsakyti
sveikos. Man nėštumo metu hemoglobinas nukrito iki 107, liepos mėnesį, o prieš savaitę gimdykloj pamatavo buvo 106. Jokiu papildų negėriau. Ar dabar mano kraujas turėtų atsistatyti pats ar reikia gerti geležį? Ar palaukt kokį mėnesį ir pasidaryt tyrimą?
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2013 01 19, 21:40)
reikia minciu,ka daryti... siandien istyre mano spinduleliui krauja (6men),tai hemoglobinas tik 86... jam atopinis dermatitas,tad papildoma primaitinima pradejau atsargiai ir jis gauna bulve,morka,banana,obuoli,avokada. kol kas tai viskas, ka yra ragaves... bandziau duoti moliugo,bet siek tiek alergizavo... dabar mastau,kaip kelti jo hemoglobina ir nepabloginti odos bukles... vaikucio daktare labai nevykus,tai reikia paciai spresti,ka daryti... gal kas buvot susidure su sita problema sergant atopiniu dermatitu? buciau dekinga uz patarimus

o Jums darė tyrimą iš piršto? nes jie gali būti labai netikslūs, jei tik vieną kartą darė, tai turėtų kartoti ir greičiausiai iš venos. o šiai tokio amžiaus paprastai, kiek žinau, siunčia pas hematologą konsultuotis. ššešių mėnesių primaitinimas dar tik pradedamas, daugumai būna pakritęs hemoglobinas (tik, aišku, ne tiek), bet labai čia su maistu ko neprikelsi jo.

QUOTE(devuška @ 2013 10 06, 14:11)
sveikos. Man nėštumo metu hemoglobinas nukrito iki 107, liepos mėnesį, o prieš savaitę gimdykloj pamatavo buvo 106. Jokiu papildų negėriau. Ar dabar mano kraujas turėtų atsistatyti pats ar reikia gerti geležį? Ar palaukt kokį mėnesį ir pasidaryt tyrimą?

man nepakilo (tik man ne hemoglobinas, o fertinas) ir liko problematiškas. kitiems pakyla, nereikia jokių priemonių... tai turbūt reiktų daugiau konsultacijų pas gyd., ką konkrečiai Jums rekomenduotų.
Atsakyti
gydytojams dzin, jie išrašo tų papildų visokių sintetinių ir paleidžia. O aš noriu kuo ilgiau apsieti be jų
Atsakyti
Maniškiui ir hb ir pats feritinas visada buvo laaabai žemas. Daug kartų perpiltas kraujas....O padeda dabar mums tik forever living alavijo sultys su persikais. Kai jas pradėjom gerti, pradėjo atsistatinėti kraujas. O jokie lietuviški preparatai mums nepadėdavo...
Atsakyti