Imbieras labai padėjo išvengt peršalimo susirgimų. Labai džiaugiuosi šiuo atradimu. Pasidalinkit patirtimi, kur dar naudojate imbieo šaknį ar cukatinį imbierą. Radau štai tokius patarimus straipsniuose:
"Šis augalas turi antiseptinių savybių ir stabdo kraujavimą. Aromaterapijoje naudojamas skatinti cirkuliaciją, sumažinti įsitempimą, sergant bronchitu, esant pilvo skausmams, pasitempus raumenis ar tiesiog pavargus. Nuo seno žmonės imbieru gydė meteorizmą, žarnyno spazmus, jo nuoviru malšino kosulį, vadavosi nuo pykinimo ir vėmimo. Rytų šalyse imbierą kramtydavo esant blogam burnos kvapui. Imbieras gera priemonė nuo jūros ligos. Nėščioms moterims nuo pykinimo taip pat rekomenduojama kramtyti imbierą. Dar senolių imbieras buvo naudojamas pilvo skausmui, viduriavimui, migreniniam galvos skausmui bei reumatiniams sąnarių pažeidimams gydyti. Ir ne be pagrindo, mat pastaraisiais metais atlikti imbiero poveikio sąnarių uždegiminių ligų gydymui tyrimai aiškiai įrodo, jog imbieras stabdo sąnario kremzlę apėmusi uždegimą, taigi, ir kremzlės tolesnį irimą, bet to, veikdamas žarnyną, mažina riziką susirgti reumatoidiniu artritu".
Gal kas naudojot? Kopks poveikis iš tikrųjų?
Koks poveikis tai nežinau
Bet aš jį naudoju nuo kosulio, kaip arbatą. Sutarkuoju imbiero šaknies, smulkiai supjaustau citrinos, viską sumaišau su medum ir užpilu vandeniu, dar dasidedu cukraus, kad skaniau būtų. Peršalus, tai tikrai jaučiasi poveikis-iš karto. Tuo momentu kai ją geri jauti tonizavimą ir kosulys ir gerklės perštėjimas praeina. Ji gana įdomaus skonio, visai skani sakyčiau.
Aš dažnai imbiero šaknies įtarkuoju ir gamindama maistą. Į sriubą,troškinį, padažus...nu visur...jei tik nepamirštu

Bet aš jį naudoju nuo kosulio, kaip arbatą. Sutarkuoju imbiero šaknies, smulkiai supjaustau citrinos, viską sumaišau su medum ir užpilu vandeniu, dar dasidedu cukraus, kad skaniau būtų. Peršalus, tai tikrai jaučiasi poveikis-iš karto. Tuo momentu kai ją geri jauti tonizavimą ir kosulys ir gerklės perštėjimas praeina. Ji gana įdomaus skonio, visai skani sakyčiau.
Aš dažnai imbiero šaknies įtarkuoju ir gamindama maistą. Į sriubą,troškinį, padažus...nu visur...jei tik nepamirštu
Mano mama tai visa ziema imbieru gydesi...pirko imbiero miltelius ir su karstu pienu maisydavo ir gerdavo. Padeda nuo kosulio, bet jau skonis tai siaubingas-astrus labai, na va o imbiero arbata skani

man patinka imbiero arbata.skanu su citrina. tonizuojanti skaitosi.
o mano tevukai imbiera vartoja ,kaip vaistus virskinimui gerinti.jei tik skranduks sustreikuoja ,ar pilvuke kas negerai,imbiero arbacikes ir viskas
o mano tevukai imbiera vartoja ,kaip vaistus virskinimui gerinti.jei tik skranduks sustreikuoja ,ar pilvuke kas negerai,imbiero arbacikes ir viskas



QUOTE(Lelija33 @ 2007 03 19, 09:21)
O cukatinį imbierą naudojat (yra PRESTO parduotuvėse (HYPER MAXIMOS patalpose), tokie cukruoti imbiero šaknies gabaliukai. Labai liuks, nes nereikia vargintis su šaknies lupimu, tarkavimu, spaudimu ir pan. Tikiuosi, ir poveikis tas pats, nes man labai padėjo apsisaugot nuo peršalimo 

O aš šaknies ir nelupu, o kam?
QUOTE(furyy @ 2007 03 19, 08:56)
O aš šaknies ir nelupu, o kam?
Gal ir nebūtina, bet receptuose rašo, kad reikia nulupti prieš tarkavimą.
Truputi gal ne i tema, bet kaip jus darot ta arbata vakar pasidariau tai negaliu gerti nes tokia karti
tarkavau imbiero sakni spaudziau vienos citrinos sultis ir medaus du saukstus dejau viska uzpyliau 800 ml vandens



QUOTE(jufka @ 2007 03 19, 10:30)
Truputi gal ne i tema, bet kaip jus darot ta arbata vakar pasidariau tai negaliu gerti nes tokia karti
tarkavau imbiero sakni spaudziau vienos citrinos sultis ir medaus du saukstus dejau viska uzpyliau 800 ml vandens



Aš tai iš akies darau...gal visko per daug pridėjai, labiau atskiesk
QUOTE(jufka @ 2007 03 19, 09:30)
Truputi gal ne i tema, bet kaip jus darot ta arbata vakar pasidariau tai negaliu gerti nes tokia karti
tarkavau imbiero sakni spaudziau vienos citrinos sultis ir medaus du saukstus dejau viska uzpyliau 800 ml vandens



Aš nepilu vandens visai. Išspaudžiu sutarkuoto imbiero šaknį (nuluptą), pridedu pagal skonį medaus ir citrinos sulčių. Gerti reikia po valgomąjį šaukštą 3 k. per dieną. Man labai skanu, nors aštru.
Tai jo, galima tą tyrelę valgyt, arba ją į karštą vandeny, ir tipo kaip arbatą gert.
Kaip supratau imbieras nuo daug ligų
Kaip supratau imbieras nuo daug ligų
o kur ta imbiera perkat?