Taure, gali parsisiusti ir sia, Quilting_for_Dummies

QUOTE(Sedona @ 2007 07 23, 14:32)
Brūkšniuk, pažiūrėk, kur Taurė gyvena. Ko gero, medžiagos apie skiautinių siuvimą ir yra daugiausia JAV.
Daug sk. blokų su aprašymu ir idėjomis
Čia yra viskas apie skiautinius
Siūk , net jei neturi siuvimo mašinos

Daug sk. blokų su aprašymu ir idėjomis
Čia yra viskas apie skiautinius
Siūk , net jei neturi siuvimo mašinos

Peržiūrėjau tas nuorodas su blokų aprašymais. Maždaug aišku kaip iškirpti. Tik pasufleruokit kaip susiūnami tie gabaliukai ? Paprastu mašinos dygsniu ar kažkaip kitaip ?
Gal dar galit paaiškinti visą skiautinio eigą ? Kaip suprantu pirma susiuvamas viršutinis sluoksnis ( visas grožis), o kas po to seka ? kokia tvarka ?
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 07 26, 03:21)
megink, tik taip atrodo kad sunku, bet is tiesu visai ne, is mazu detaliu darai kvadrata, o tuos kvadratus sujungi kaip patinka ir viskas, aisku truputuka siuvimo igudziu reikia audiniui siuti, jis megsta tai pasitemti, tai susitraugti, tiesa, butinai issiskalbk, audini pries pradedant siuti, nes paskui susitrauks ir deformuosis.
Siūti jau pramokus. Dukrai suknelių prisiuvau per vasarą

Tik turiu nusipirkti daugiau liniuočių ir žirkles apvalias

Gal dabar rodys.

QUOTE(Kerpena @ 2007 07 30, 08:43)
Mimute, labai gražus darbas
O tu daigstai rankomis?
Man tai tas rankinis daigstymas kažkoks nesuvokiamas.
Mažesnius darbelius daigstau mašina, o buvau kažkada pasisiuvus lovatiesę, tai daigsčiau rankomis. Bet taip sunkiai sekėsi. Paskui pora kartų išskalbus, atsipalaidavo kažkaip tas sudaigstymas, tai persiuvau per tas pačias vietas mašina...

O tu daigstai rankomis?
Man tai tas rankinis daigstymas kažkoks nesuvokiamas.
Mažesnius darbelius daigstau mašina, o buvau kažkada pasisiuvus lovatiesę, tai daigsčiau rankomis. Bet taip sunkiai sekėsi. Paskui pora kartų išskalbus, atsipalaidavo kažkaip tas sudaigstymas, tai persiuvau per tas pačias vietas mašina...
Taip! as daigstau tiktai rankomis! Visus tris sluoksnius dedu ant stalo, susidaikstau ir pradedu dygsniuoti nuo centro i visus krastus vienodai. Jei nori maziasniu dygsniuku naudoji maza adata. Adatai istraukti i pagalba pasiimu arbatini sauksteli. Kai pradedi siuti ir kai baigi, i viena dygsniuka siuni kelis kartus ir siula palieki ilgesni viduriniame sluoksnyje

QUOTE(mimute @ 2007 07 30, 12:27)
Taip! as daigstau tiktai rankomis! Visus tris sluoksnius dedu ant stalo, susidaikstau ir pradedu dygsniuoti nuo centro i visus krastus vienodai. Jei nori maziasniu dygsniuku naudoji maza adata. Adatai istraukti i pagalba pasiimu arbatini sauksteli. Kai pradedi siuti ir kai baigi, i viena dygsniuka siuni kelis kartus ir siula palieki ilgesni viduriniame sluoksnyje 

baisiai cia tu sudetingai darai...sauksteliai...sakutes.....

o ka dejai i pagalvele....man reikes tokios kudykiui...gal kur pirkai????
turiu galvoje pagalveles turiny......o jau grozis komplektelio...vai vai vai.....

bent jau tokia.....

pasviesinau su photoshopu
Nieko cia sudetingaus. Atsisedi kaip prie pietu stalo ir dirbi ir pasisotini naujomis idejomis!
O pagalveles vidui perku specialu kamsala, jo yra pasimatyme. Parsiduoda kg.

Truputį temai pagyvinti įdėsiu savo kuklų darbelį...
Čia pirmajam swapui savo porininkei skiautininę kosmetinę padariau...
Truputį nejauku šalia tokių profesionalių darbų savo mėgėjiškus bandymus rodyti...

QUOTE(Taurė @ 2007 08 01, 17:12)
Toliau imk sintepono sluoksni ir apatiniam sluoksniui koki nors audinuka.Visus tris sluoksnius tiesi ant grindu. Pirma patiesi apatini sluoksni ,paskui ant jo dedi sintepona ir ant virsaus savo skiautinuka. Tada visus tris sluoksnius kartu susidaigstai,arba susisagstai adatelem(ziogeliais). Dabar jau gali dygsniuoti! Sekmes!

QUOTE(Taurė @ 2007 08 02, 15:59)
Ir gerai, kad tokia esi. Verti save siekti geresnio rezultato
Aš naujokė siuvime, bet užtai nėrime ir mezgime esu labai patyrusi ( darau tai nuo darželio laikų) ir ardau jei reikia tol, kol gaunas idealu

Aš naujokė siuvime, bet užtai nėrime ir mezgime esu labai patyrusi ( darau tai nuo darželio laikų) ir ardau jei reikia tol, kol gaunas idealu

Jūsų teismui dar vienas darbelis

Dar norėjau paklausti ar verta įsigyti siuvimo mašinai pėdą, kuri pritaikyta butent skiautinio susiuvimui. Jos kraštas yra būtent tokio pločio kokia turi būti siūlė
Kolkas susiuvinėju su paprasta pėda, bet gal su ana nereiktų apibrėžinėti kiekvienos skiautelės siūlės, kad tiksliai susiūt ? Tada būtų galima išpjaut iškart daugiau skiaučių, nereikėtų apvedinėt po vieną ?
Papildyta:
Misty, aš jau mirštu iš pavydo tavo darbus apžiūrinėdama
Labai graži kosmetinė
Dabar jaučiu pusę nakties sėdėsiu prie skiautinio, kad kuo greičiau judėtų darbas
Aš irgi nečiupinėjau tikro skiautinio
Gal kuri galėtų iš arti nufotografuoti kaip atrodo tas daigstymas ant gerosios pusės ir iš kitos ?

Kolkas susiuvinėju su paprasta pėda, bet gal su ana nereiktų apibrėžinėti kiekvienos skiautelės siūlės, kad tiksliai susiūt ? Tada būtų galima išpjaut iškart daugiau skiaučių, nereikėtų apvedinėt po vieną ?

Papildyta:
Misty, aš jau mirštu iš pavydo tavo darbus apžiūrinėdama

Aš irgi nečiupinėjau tikro skiautinio