Įkraunama...
Įkraunama...

Skiautiniai - 2 tema

Taure, gali parsisiusti ir sia, Quilting_for_Dummies mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedona @ 2007 07 23, 14:32)
Brūkšniuk, pažiūrėk, kur Taurė gyvena. Ko gero, medžiagos apie skiautinių siuvimą ir yra daugiausia JAV.
Daug sk. blokų su aprašymu ir idėjomis

Čia yra viskas apie skiautinius

Siūk , net jei neturi siuvimo mašinos

biggrin.gif  4u.gif

Peržiūrėjau tas nuorodas su blokų aprašymais. Maždaug aišku kaip iškirpti. Tik pasufleruokit kaip susiūnami tie gabaliukai ? Paprastu mašinos dygsniu ar kažkaip kitaip ?
Atsakyti
Gal dar galit paaiškinti visą skiautinio eigą ? Kaip suprantu pirma susiuvamas viršutinis sluoksnis ( visas grožis), o kas po to seka ? kokia tvarka ?
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 07 26, 03:21)
megink, tik taip atrodo kad sunku, bet is tiesu visai ne, is mazu detaliu darai kvadrata, o tuos kvadratus sujungi kaip patinka ir viskas, aisku truputuka siuvimo igudziu reikia audiniui siuti, jis megsta tai pasitemti, tai susitraugti, tiesa, butinai issiskalbk, audini pries pradedant siuti, nes paskui susitrauks ir deformuosis.

Siūti jau pramokus. Dukrai suknelių prisiuvau per vasarą bigsmile.gif Kadangi siuknių nebereikia ( vakar baigiau vieną kitiems metams), nusprendžiau pamėginti skiautinius, o ir medžiagų atliekų daug prisikaupė.
Tik turiu nusipirkti daugiau liniuočių ir žirkles apvalias smile.gif
Atsakyti
Gal dabar rodys.
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2007 07 30, 08:43)
Mimute, labai gražus darbas  thumbup.gif
O tu daigstai rankomis?
Man tai tas rankinis daigstymas kažkoks nesuvokiamas.
Mažesnius darbelius daigstau mašina, o buvau kažkada pasisiuvus lovatiesę, tai daigsčiau rankomis. Bet taip sunkiai sekėsi. Paskui pora kartų išskalbus, atsipalaidavo kažkaip tas sudaigstymas, tai persiuvau per tas pačias vietas mašina...

Taip! as daigstau tiktai rankomis! Visus tris sluoksnius dedu ant stalo, susidaikstau ir pradedu dygsniuoti nuo centro i visus krastus vienodai. Jei nori maziasniu dygsniuku naudoji maza adata. Adatai istraukti i pagalba pasiimu arbatini sauksteli. Kai pradedi siuti ir kai baigi, i viena dygsniuka siuni kelis kartus ir siula palieki ilgesni viduriniame sluoksnyje huh.gif
Atsakyti
QUOTE(mimute @ 2007 07 30, 12:27)
Taip! as daigstau tiktai rankomis! Visus tris sluoksnius dedu ant stalo, susidaikstau ir pradedu dygsniuoti nuo centro i visus krastus vienodai. Jei nori maziasniu dygsniuku naudoji maza adata. Adatai istraukti i pagalba pasiimu arbatini sauksteli. Kai pradedi siuti ir kai baigi, i viena dygsniuka siuni kelis kartus ir siula palieki ilgesni viduriniame sluoksnyje huh.gif

baisiai cia tu sudetingai darai...sauksteliai...sakutes..... lotuliukas.gif

o ka dejai i pagalvele....man reikes tokios kudykiui...gal kur pirkai????
turiu galvoje pagalveles turiny......o jau grozis komplektelio...vai vai vai..... bigsmile.gif reikejo fotkint lauke....butu sviesesnes

bent jau tokia.....
user posted image
pasviesinau su photoshopu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangek: 01 rugpjūčio 2007 - 10:57
Nieko cia sudetingaus. Atsisedi kaip prie pietu stalo ir dirbi ir pasisotini naujomis idejomis! tongue.gif O pagalveles vidui perku specialu kamsala, jo yra pasimatyme. Parsiduoda kg. mirksiukas.gif
Atsakyti
Truputį temai pagyvinti įdėsiu savo kuklų darbelį... blush2.gif Čia pirmajam swapui savo porininkei skiautininę kosmetinę padariau... ax.gif Truputį nejauku šalia tokių profesionalių darbų savo mėgėjiškus bandymus rodyti... blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 08 01, 17:12)
Siuvu aš tą skiautinį. O ką toliau daryt viršų susiuvus ir nebežinau  lotuliukas.gif

Toliau imk sintepono sluoksni ir apatiniam sluoksniui koki nors audinuka.Visus tris sluoksnius tiesi ant grindu. Pirma patiesi apatini sluoksni ,paskui ant jo dedi sintepona ir ant virsaus savo skiautinuka. Tada visus tris sluoksnius kartu susidaigstai,arba susisagstai adatelem(ziogeliais). Dabar jau gali dygsniuoti! Sekmes! tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 08 02, 15:59)
Ir gerai, kad tokia esi. Verti save siekti geresnio rezultato  mirksiukas.gif
Aš naujokė siuvime, bet užtai nėrime ir mezgime esu labai patyrusi ( darau tai nuo darželio laikų) ir ardau jei reikia tol, kol gaunas idealu  thumbup.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš irgi ardau biggrin.gif Mezginiuose nepakenčiu net mažiausių klaidelių... ax.gif

Jūsų teismui dar vienas darbelis mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Dar norėjau paklausti ar verta įsigyti siuvimo mašinai pėdą, kuri pritaikyta butent skiautinio susiuvimui. Jos kraštas yra būtent tokio pločio kokia turi būti siūlė g.gif
Kolkas susiuvinėju su paprasta pėda, bet gal su ana nereiktų apibrėžinėti kiekvienos skiautelės siūlės, kad tiksliai susiūt ? Tada būtų galima išpjaut iškart daugiau skiaučių, nereikėtų apvedinėt po vieną ? g.gif
Papildyta:
Misty, aš jau mirštu iš pavydo tavo darbus apžiūrinėdama laugh.gif Labai graži kosmetinė wub.gif Dabar jaučiu pusę nakties sėdėsiu prie skiautinio, kad kuo greičiau judėtų darbas lotuliukas.gif
Aš irgi nečiupinėjau tikro skiautinio blush2.gif Gal kuri galėtų iš arti nufotografuoti kaip atrodo tas daigstymas ant gerosios pusės ir iš kitos ?
Atsakyti