man idomu kaip daktarai nustato anksciau laiko pvz 37-38 sav. ,kad vanduo pazaliaves? juk siaip echo be rimtu priezasciu taip velai neskiria....ar yra kokie spec pozymiai(skausmai,isskyros) kaip tu vandenu rezultatas? sunerimau....o jei pas mane bus negeras vanduo ir as to nepajausiu ,tuo pakengdama lialiaus sveikatai....
QUOTE(linasky @ 2007 06 22, 02:12)
man idomu kaip daktarai nustato anksciau laiko pvz 37-38 sav. ,kad vanduo pazaliaves? juk siaip echo be rimtu priezasciu taip velai neskiria....ar yra kokie spec pozymiai(skausmai,isskyros) kaip tu vandenu rezultatas? sunerimau....o jei pas mane bus negeras vanduo ir as to nepajausiu ,tuo pakengdama lialiaus sveikatai....

žiūriu, neužeina čia profesionalai
Savo poste paminėjau 38 sav, nes kaip tik tada nubėjo žalsvi vandenys, ir aš iškart nuvažiavau į gimdymo namus. Operacija buvo sutarta iš anksto, taigi niekas apie gimdymą natūraliai nekalbėjo, o greitai operavo.
Gal taip vėlai daryti echoskopiją reikia svarios priežasties, kaip minėjai, skausmo, išskyrų ar dar ko... Kiek girdėjau iš gydytojų, tai echoskopijos metu gerai mato placentos brandumą, pagal tai ir sprendžia apie vaisiaus pasirengimą gimti. Dar užrašo vaisiaus širdelės darbą, taip pat ir parengiamuosius sąrėmius, jeigu tokie yra...
Kodėl tas vanduo pažaliuoja? Atrodo, yra taip: dėl kokios nors priežasties (mama susirgo, pateko infekcija) vaikutis pritrūksta deguonies, ir jis "atpalaiduoja" savo raumenukus. Pasituština. Mekonijus užteršia vaisiaus vandenis - nuspalvina žalia spalva. Kuo labiau trūksta deguonies vaikučiui, tuo daugiau mekonijaus išteka. Dar labiau blogina vaisiaus vandenų sudėtį. Užburtas ratas. Ir čia reikalinga super greita medikų pagalba.
Kiek man žinoma, vandenys pažaliuoja tik pernešiojus vaikutį
Zali vandenys parodo kad vaikiukui stinga deguonies- tai medikai ivardyja kaip hipoksija..Daznai zali vaisiaus vandenys buna tom
kurios ruko nestumo metu..taip pat tai gali buti del ivairiu infekciju..Siaip jei moteris pernesioja tai galima atlikti amnioskopija - tai tyrimas kai gydytojai ivertina vaisiaus vandenis..sis tyrimas neinvazinis - tiesiog per gimdos kakleli ivedamas toks aparatas ir apsvietus apziurimi vaisiaus vandenis (skaidri ar zali)..Jei buna zali - skubiai uzbaigiamas nestumas.
Mano mazylis
gime nustayto termino diena. Pernesiojimo nebuvo. Per apziura pries gimdyma, gydytoja nustebo, kad visai nesimato vaisiaus vandenu, o man jie nebuvo nubege. Gimdymo veiklos nebuvo, pablogejo vaisiaus tonai, todel skubiai atliko operacija, pasirodo vandenys buvo zali, ju mazai ir visiskai tirsti. Vaikuti ivertino 9 balais
. Bet gime "senukas" visiskai sausa odyte. kai eme vaisiaus dangalu tyrimams rado streptokoka. Nestumo metu pora kartu sirgau (7-8 men) virsutiniu kvepavimo taku kataru, baisiai kosejau...Padekit susigaudyt :
-del kokios priezasties anksciau laiko pradeda senti placenta ? Ar tai galejo buti del to kosulio ? As galvoju, kad butent del to gavosi kaip pernesiojimas, nes is placentos nebegavo pakankamai deguonies ?
-kokio tipo yra ta bakterija streptokokas ? Kai gydytojos klausiau, ar tai galejo buti is kosulio, sako, ne, tai daugiau lytine bakterija-nesupratau
-per kiek laiko pazaliuoja ir isnyksta vandenys ? Buvau strese, galvojau, jei cia del to kosulio ir jei vaikui nepakako deguonies pora menesiu tai nieko gero...
-kodel nebuna gimdymo veiklos ? Pirma pagimdziau pati be jokiu vaistu
, tai gydytoja stebejosi, kaip cia dabar taip
ir lauke, lauke, nezinia ko. Lankiausi ir gimdziau pas ta pacia abu kartus. Va tas laukimas kartais ir baigiasi tragedija. Ir dar klausia manes, ar darom operacija, kai vaiko sirdele jau sreikuoja, geras klausimas galvoju
Viskas baigesi gerai vaikutis vandenu neprigere, nors gavo antibiotiku doze vienkartine, viskas gerai baigesi, nors jei gydytoja butu skyrusi trecia echoskopija nestumo gale, butu pamaciusi, kad vandenu mazai ir nebutu reikeje tiek laukti ir rizikuoti
-del kokios priezasties anksciau laiko pradeda senti placenta ? Ar tai galejo buti del to kosulio ? As galvoju, kad butent del to gavosi kaip pernesiojimas, nes is placentos nebegavo pakankamai deguonies ?
-kokio tipo yra ta bakterija streptokokas ? Kai gydytojos klausiau, ar tai galejo buti is kosulio, sako, ne, tai daugiau lytine bakterija-nesupratau
-per kiek laiko pazaliuoja ir isnyksta vandenys ? Buvau strese, galvojau, jei cia del to kosulio ir jei vaikui nepakako deguonies pora menesiu tai nieko gero...
-kodel nebuna gimdymo veiklos ? Pirma pagimdziau pati be jokiu vaistu
Viskas baigesi gerai vaikutis vandenu neprigere, nors gavo antibiotiku doze vienkartine, viskas gerai baigesi, nors jei gydytoja butu skyrusi trecia echoskopija nestumo gale, butu pamaciusi, kad vandenu mazai ir nebutu reikeje tiek laukti ir rizikuoti
QUOTE(linasky @ 2007 06 22, 02:12)

o man skyre echo 39 savaite tik siaip ir pamate tuos zalius vandenis ir liepe gimdyt skatinant, o dabar jau manau ir savo iniciatyva galima nueiti ir pasidaryti echo del sventos ramybes 38-39 sav. Man tai pasake kad placenta jau subrendusi ir yra kaip pernesiojimas, nors data dar nebuvo atejusi.
QUOTE(Liusii @ 2007 09 18, 21:41)
o man skyre echo 39 savaite tik siaip ir pamate tuos zalius vandenis ir liepe gimdyt skatinant, o dabar jau manau ir savo iniciatyva galima nueiti ir pasidaryti echo del sventos ramybes 38-39 sav. Man tai pasake kad placenta jau subrendusi ir yra kaip pernesiojimas, nors data dar nebuvo atejusi.
o tau Liusii neminejo gydytoja, kodel ta placenta anksciau galejo subresti, man tai irgi aktualu
o as taip ir nesuzinojau del ko namo vandenys buvo zali
visai uzmirsau paklausti gydytojos, zinot tas dziaugsmas besirupinant maziuku
bet su kitu nestumu jau zinosiu kad i tuos vandenis reikes atkreipti demesi
QUOTE(Liutaure @ 2007 09 19, 10:49)
o tau Liusii neminejo gydytoja, kodel ta placenta anksciau galejo subresti, man tai irgi aktualu
, kazkokiam zurnale skaiciau, kad tai galejo buti del kraujagysles paveikusiu ligu
, paskaitysiu tiksliau 
tai ta placenta subrendo anksciau del to kad negerai gimdymo data buvo nustatyta, bent as taip manau, nes ta gydytoja nekomentavo kad yra kokios kitos priezastys. Taigi nustato ta data pagal menesines, tai gal as kazkaip anksciau buvau pastojusi
Buvo 37-38 sav.nestumas,kai pradejo skaudeti pilva be perstojo.Nuvaziavus i gimdymo namus nieko blogo neitare,tik tai,kad yra paruosiamieji saremiai,nors ju beveik nejutau,tik nuolatini skausma.Akusere pastebejo,kad man po truputi bega vandenys,dar pradejo streikuoti vaikucio sirdele,pradejo leist skatinamuosius,galiausiai nusprende nuleisti vandenis-jie buvo zali.Po paskutines apziuros,vel vaikutis pradejo dusti,tada nusprende operuoti.Vaisiaus placenta buvo visiskai supuvusi,gimda irgi zalia.skyre antibiotiku abiems,tik man arkliskas dozes 5 dienas leido.Deja placentos paselio nepadare
Buvau anksciau persalusi,taip pat turejau mycoplazmos bakterija.darysiu tyrimus,ar dabar jau viskas gerai. Vaikuti ivertino 7-8 balais,labai neblogai,zinant,kad truputi pritruko deguonies.Sake,kad viskas del infekcijos,tik neaisku kokios.
Buvau anksciau persalusi,taip pat turejau mycoplazmos bakterija.darysiu tyrimus,ar dabar jau viskas gerai. Vaikuti ivertino 7-8 balais,labai neblogai,zinant,kad truputi pritruko deguonies.Sake,kad viskas del infekcijos,tik neaisku kokios.
Man irgi sake , kad del infekcijos, ir dare dangalu tyrima tai rado streptokoka, gydytojos klausiau, ar tai galejo likti bakterija po persalimo ir kosulio, ji, sake, kad daugiau tai lytine bakterija, nors kas dabar zino
, mano vandenys buvo tirsti ir ju kaip ir nebuvo
Man irgi sake , kad del infekcijos, ir dare dangalu tyrima tai rado streptokoka, gydytojos klausiau, ar tai galejo likti bakterija po persalimo ir kosulio, ji, sake, kad daugiau tai lytine bakterija, nors kas dabar zino
zali vandenys, buna tada kai vaikuciui truksta deguonies
ir jis stengiasi aprupint juo svasrbiausius organus: smegenis, sirdi, todel zarnyna "atjungia" del to pasitustina i vandenis
mano dukritukas irgi gime is tokiu vandenu, aciu dievui dabar jokiu pasekmiu nera, nors po gimdymo skaiciau baisiu dalyku
kad ir buvo zaliuose vandenyse Urtyte gimusi gavo 9 balus