Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas, pasityčiojimai iš vaikų

Tai jau musu mokyklose --svarbiausia prisitaikymas prie "kolektyvo "! Turbut kolonijose daugiau tvarkos .Nera ko skustis kad vaikai alchogolizmo rekordus pasiekia arba kad ruko nuo 5 kl pvz,priekabiauja --kitaip nebusi kietas ir nepritapsi , o jei nepritapsi --smurtaus pries tave .Mokinys pries kuri smurtaujama , kuris skundziasi--- nepatogus net mokytojoms .Mokytojos "nieko negali " ---bet kazkaip gali izeidineti mokini ir jo tevus , jei tas mokinys pasiskundzia ,gali pravardziuoti ,pasiepti mokinius -Mokytoju pareiga-- ginti mokini , kuris jaucia nepatogumus mokykloje , bet labai daug atveju zinau kad tik uzsipuola paciais nagliausiais ir ziopliausiais budais . verysad.gif Daznoje mokykloje niekas nezino nei mokiniu , nei tevu tarybu ir gerai visiems ......... Kam negerai --gal patys kalti ! lotuliukas.gif
Atsakyti
Daugiau tvarkos reikia musu mokyklose , o mokytojoms tai labai patogu nieko nedaryti , nes jos "nieko negali " .Gerai kad bent susikalbeti su kai kuriomis galima, o ka daryti kai mokytoja sako nesikisti pvz ....? g.gif
Atsakyti
QUOTE(artemida @ 2008 09 05, 18:13)
Daugiau tvarkos reikia musu mokyklose , o mokytojoms tai labai patogu nieko nedaryti , nes jos "nieko negali " .Gerai kad bent susikalbeti su kai kuriomis galima, o ka daryti kai mokytoja sako  nesikisti pvz ....? g.gif

Patikėk, yra mokyklų,kur mokytojams rankos "surištos" ir jie nieko negali padaryti...
Atsakyti
Taip, priekabiavimas ir tyčiojimasis iš kitų yra įprastas reiškinys mūsų mokylose.
Ypač jei tu esi kažkuo kitoks ,tarkim plaukų spalva. Labai skaudžiai kentėjo nuo to mano sūnus. Pradinėj buvo viskas gerai,bet perėjus į kitą mokyklą prasidėjo teroras. Vaikai labai kandūs ir moka skaudžiai įžeisti. Aš nėjau į mokyklą aiškintis, tiesiog morališkai palaikiau ir patarimų daviau. jis pats rašė į vaikų liniją, ėjo pas soc. pedagogę, bandė spręsti savo problemą pats. Bet vistiek turėjo susimušti su klasioku,kad nustotų šaipytis. Svarbiausia, kad išugdomas labai didelis nepasitikėjimas savo jėgomis, pats save nustoja vertinti. Nors yra pakankamai didelis ir stiprus. Bet buvo taip, kad net metais jaunesni pradėję buvo kabintis. Dabar jau 9-tokas. Tikiuosi, viskas bus gerai.
O kaip kitiems sekasi? Ar mokytojai konkrečiai yra ką nors nubaudę už tyčiojimąsį?
Atsakyti
Kur jums nubaus mokytojai, jie patys užsirakina, vaikus palikę, giminaitis tai pats vieną baisūną pakratė tualete, tai tik tada atsikabino nuo jo dukros.O berniukus tai tikrai verta leisti į kokį Aikido, graži filosofija, nemoko muštis, o tik gintis, pats drąsiau jausis, gal sugebės apsigint
Atsakyti
Ooo, pas mus klasėj labai daug patyčių.. smile.gif Ir mane jau nuo seno vadina "ryža", bet jau visiškai nekreipiu dėmesio. Tiesiog geriausias būdas apsigint - nužvelgt tą žmogų nuo galvos iki kojų ir ir nusijuokt thumbup.gif O šiaip visos tos patyčios gali žmogų padaryt labai stiprų psichologiškai - kaip ir mane mirksiukas.gif
Atsakyti
Nežianu, nejaugi visur taip baisu mokyklose? Pas mus pradinėje mokykloje viskas puiku.Bet išėjus kitur ,atrodo kad tie patys vaikai tampa kažkokiais monstrais.Mokytojai jų nebesuvaldo. Padėtis tikrai prasta. Pristeigta soc. pedagogų etatų, psichologai dirba,bet vaikams nuo to ne lengviau. Nežinau, pasigendu aš tų savo laikų mokytojų, kur ateidavo ne vien darbo valandų atsėdėti.
Kodėl klasėj vyrauja vištidės principai? Kirsk aukščiau sėdinčian, š... ant žemiau tupinčio. Sakau,gal čia pas mus kaime tokie nesusivokiantys auga.
Atsakyti
QUOTE(styga @ 2008 09 23, 14:44)
Nežianu, nejaugi visur taip baisu mokyklose? Pas mus pradinėje mokykloje viskas puiku.Bet išėjus kitur ,atrodo kad tie patys vaikai tampa kažkokiais monstrais.Mokytojai jų nebesuvaldo. Padėtis tikrai prasta. Pristeigta soc. pedagogų etatų, psichologai dirba,bet vaikams nuo to ne lengviau. Nežinau, pasigendu aš tų savo laikų mokytojų, kur ateidavo ne vien darbo valandų atsėdėti.
Kodėl klasėj vyrauja vištidės principai? Kirsk aukščiau sėdinčian, š... ant žemiau tupinčio. Sakau,gal čia pas mus kaime tokie nesusivokiantys auga.

Todel,kad siais laikais mokiniai turi teises,bet..neturi pareigu doh.gif Jei vyresnese klasese atsikalbineja,izeidineja,necenzurinius zodzius vartoja, netgi pries mokytoja..ka pasekoje turetu buti nubaustas....deja............. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2008 08 14, 18:02)
Vaikai noredami pamoku metu nueiti i tualeta privalo gauti mokytojo parasa, mane tai sokiravo, taciau amerikietiskoj mokykloj tai normalu.

valgyt visi eina kaiop zasiukai vorele, nueina i tualeta, plautis ranku. visi suseda, laukia kol paskutiniai atsises ir pradeda valgyti kartu. juos mokytoja lydi i valgykla.

mano dukra lanko 8 kl.

LT tai butu vaiko teisiu pazeidimas. Cia daroma del vaiko saugumo. Be to draudziama eiti nuogais peciais, trumpais sijonais. Beje jie gali buti vos vos virs keliu.

drinks_cheers.gif vat cia tai tvarka.......taip galetu buti ir pas mus...deja.....juk vaiku zodziai ir norai yra svarbiau uz viska doh.gif
Papildyta:
QUOTE(temide-1 @ 2008 08 16, 09:57)
Gal bent trumputes pertraukos tarp pamoku buna ? Ar visada su mokytijos parasu i tulika eiti reikia?Nu nesveika vaikams tiek laiko sedeti ....

o sveika mustis ir buti apspardytam...sveikaenergija islieti ant kitu bendraamziu g.gif
Atsakyti
Tikrai ko gero ne be reikalo tokia tvarka Amerikoj.Reiškia nebesusitvarko tokia demokratinė šalis savo mokyklose. Panašu bus ir pas mus.
Niekada anksčiau vaikų neskatindavau muštis, sakiau, kad susimušti gali kiekvienas kvailys,o va išvengti konflikto - reikia sugebėti.Bet po visų patirtų priekabiavimų pradėjau mokyti, kad savo skriaudikams rėžtų į kailį negailėdamas.
Į tai maniškis pasakė, kad mokytojai supyks, bars jį ir t.t.. Labai ilgai teko įrodinėti, kad mokytojai tavęs jau nebeapgins ir turi pats tuo pasirūpinti. Sakau tu toks didelis, juk jei duotum anam tikrai atstotų. Suveikė beveik po metų įtikinėjimo. Dabar kol kas niekas nesikabina.
Atsakyti
QUOTE(styga @ 2008 09 25, 12:34)
Tikrai ko gero ne be reikalo tokia tvarka Amerikoj.Reiškia nebesusitvarko tokia demokratinė šalis savo mokyklose. Panašu bus ir pas mus.

kokia tvarka? g.gif
Atsakyti
Mano mergina tik pirmoke, bet kiekvieną dieną girdžiu kaip kažkas susimušė, atėmė daiktus, keikėsi doh.gif atrodo tokie maži dar, o jau agresyvumas koks blink.gif Visada mokem, nesimušk, elkis mandagiai ir atrodo išmokėm.....tik dabar reikia mokyt atvirkščiai...trenkt atgal, nes kitaip ir liks apstumdyta.
Atsakyti
QUOTE(Heida @ 2008 10 08, 09:40)
Mano mergina tik pirmoke, bet kiekvieną dieną girdžiu kaip kažkas susimušė, atėmė daiktus, keikėsi doh.gif atrodo tokie maži dar, o jau agresyvumas koks blink.gif

aš ir esu nustebusi - šiemet leidom pirmagimę į pirmą klasę, tai girdim su mb tą patį - kad ją muša, vyresnėliai mažiams kojas kaišioja.... nu nieko sau... tikrai nemaniau kad laukinis pasaulis tose mokyklose...
Dėl mušimosi tai pakalbėjau su mokytoja - kol kas suveikė, kaip bus toliau - žiūrėsim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo la vita: 08 spalio 2008 - 08:45