Aš susidūrus buvau su tokia problema: Mergaitė antroje klasėje... Nuo pat rugsėjo (pirmoje klasėje viskas buvo

) pradėjo skųstis kad viena mergaitė nuteikinėją ją prieš kitas... Na galvoju visko būna, pasikalbam, nuraminu aš ją ir atrodo kaip ir viskas tvarkoje... porą dienų gerai ir vėl tas pats... Paskui jau ji pradėjo man ir nebepasaoti tik retkarčiais - pas mus ji kantri mergaitė matyt...
Na ką per daug neėmiau į galvą galvoju tarp vaikų visko pasitaiko... Atėjo naujametinis karnavalas ir ten mokytoja liepė kurie vaikai buvo geri stoti į vieną pusę, o kurie nelabai geri buvo,tai į kitą... Nu aišku visos mergaitės sustojo į gerųjų pusę... O berniukai visi kaip susitarę pradėjo rėkti,kad ta mergaitė, kuri nuteikinėja, turi būti negerų pusėje... Va tada aš supratau kad tikrai kažkas yra...
Pradėjau kiekvieną dieną teirautis mergaitės kaip sekėsi ir praktiškai kiekvieną dieną išgirstu tą patį atsakymą,kad pirmas 3 pamokas nieks su ja nenorėjo draugauti... Įsivaizduokit save - ateinat į darbą ir pusdienį nieks su jumis nenori šnekėtis... O iš vienos kolegės dar vis išgirsti,kad tu debilė, kalė ir pan (čia antrokės žodynas toks..)... Nu su vyru pradėjom aiškinti kad jei ant jos taip sako kad ji atsikirstų, netylėtų... Nors ir ji pati sako jei aš tylėsiu tai mane taip visi pradės vadinti... Nu matom padėtis negerėja - sakom jei ką atn tavęs sako - duok į kailį - išsigas ir nustos (nu nelabai gal geria mokinam,bet jau kantrybė buvo į pabaigą). Nu mūsųs mergaitė tikrai nėra peštukė, ji kaip tik labai rami... Nu bet po poros savaičių paskambina man jinai ir sako - kaip griebiau jai už plaukų,tai net saujoj liko... Ir įsivaizduokit - nuo to karto baigėsi viskas...
Tiesa buvau ir su mokytoja pasiklabėti, kaip jai atrodo, ką mums daryti, bet tolerancijos pamokėlės nepadėjo...
Ir dar viens šaunus dalykas, kad mergaitės mama pasirodė labai supratinga... Šaunu kad mamytės bando spręsti problemas, o nespjauna...
Galėčiau labai daug prirašyti visko, bet šiam kartui užteks
Labai skaudu kai susidūri su vaikų problemomis,o kaip jas spręsti,tai nelabai ir žinai... Tuo labaiu kad reikia atidžiai klausyti kame ta problema yra...