Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas, pasityčiojimai iš vaikų

QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2014 09 18, 16:04)
Jei mušasi, o paskui draugauja, tai įsikišę tėvai gali likti kvailio vietoj  g.gif Mokykit mergaitę į tai, kas nepatinka, nereaguoti agresyviai, kumščiais. Atvirai pasakius, manau, kad tokių dalykų išmokstama šeimoje, tai čia ne žodžiais reikėtų mokyti, o asmeniniu pavyzdžiu. Mes kartais nepastebim, kaip patys atrodom situacijose, o vaikai visko tyliai mokosi ir savaime mus mėgdžioja.

nu kad namie mes nesimusam blink.gif
kalbu jau apie tai nuo praeitu metu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lavute @ 2014 09 18, 18:14)
nu kad namie mes nesimusam  blink.gif
kalbu jau apie tai nuo praeitu metu...  doh.gif

O kaip kalbat- ? tipo nesimušk, nekreipk dėmesio? gal pasiūlyti kokią alternatyvą? pradinėj mokykloj maniškei kliuvo už raudonus plaukus ir strazdanas doh.gif Tai pasiūliau jai, kai kitą kartą apšauks ryža, rude ir aptaškyta šūdais.. ( taip taip buvo ir tokia strazdanų versija) paprasčiausiai sureguoti daina "o man dzin dzin" - Suveikė thumbup.gif Dukra sakė aplinkiniai net išsižiojo...gal pabandykit panagrinėti situaciją- ir paaiškinti, kaip turėtų velgtis..
Atsakyti
QUOTE(Lavute @ 2014 09 18, 19:14)
nu kad namie mes nesimusam  blink.gif

Na nesupraskit taip tiesmukai primityviai. Aišku, nesimušat. mirksiukas.gif Bet gal vaikai nuo mažens gauna per nagus, kai lenda kur nereikia arba kai tėvams trūksta kantrybės. Gal nuleidžiat garą trenkdami duris ar mėtydami daiktus. Vaikai reaguoti į situacijas ar reikšti emocijas mokosi iš mūsų elgesio, ne iš žodžių. Jūs man čia tikrai neturit pasiaiškinti, darot ar nedarot, aš tik bandau padėti ieškoti priežasčių, o atsakysit nuoširdžiai sau pati. Suprantu, kad nemalonu girdėti, bet vaikai viską atsineša iš šeimos, tai faktas.
Atsakyti
A kodel tada vienas seimoje vaikas musasi o kitas ne?
O dar ir darzelis gi itaka didele pries mokykla padaro. Jei ten istisai mustynes taip kovojant uz vieta po saule, tai ir vaikas ismoko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 19 rugsėjo 2014 - 06:55
QUOTE(Raganaa999 @ 2014 09 19, 08:54)
O dar ir darzelis gi itaka didele pries mokykla padaro. Jei ten istisai mustynes taip kovojant uz vieta po saule, tai ir vaikas ismoko.

Tai ir atsakykite sau.
Mano (ir ne tik mano) vaikai kažkodėl nei mokykloje, nei darželyje netapo agresyvūs, muštis nepradėjo, probleminiais netapo, ir ačiū dievui, nors visur pilna mušeikų ir blogo elgesio pavyzdžių.
Niekur nepasakyta, kad šeimoj vaikai vienodi turi būti. Motina net laukiasi vaikų skirtingai - pvz. vienas nėštumas ir apskritai gyvenimo aplinkybės ramesnės, su kitu vaiku jau kitaip - motina gal daug dirba, yra nervingesnė, prasčiau sutaria su vyru. Galų gale elgesys su pirmu, antru vaiku skiriasi. Gal pirmam buvo skirta daugiau dėmesio, jis ramesnis. O gal kaip tik pirmas agresyvesnis, nes gimus antrajam jam liko mažiau dėmesio. Pirmajam gal neleido žiūrėti televizoriaus, jis ramesnis, antrąjį numeta prieš tv arba žiūri su tėvu kovinius filmus - jis žiauresnis.
Jei tėvai vaikui autoritetas, jis mokysis iš tėvų. Jei autoritetas - kiemo draugai, televizorius - atsakymas atitinkamas. Vis tiek šeimos vaidmuo visais atvejais didžiausias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriu_padovanoti: 19 rugsėjo 2014 - 07:40
QUOTE(Raganaa999 @ 2014 09 19, 06:54)

darzeli tokiu problem nebuvo, kai isejo I mokykla ir prasidejo, toks jausmas kad vaikas mokykloje pasikeicia....

kalbu tikrai daug, dabar idaviau telefona ir pasakiau kad jei tave dar kas erzins ar ant taves negraziai sakys ka nors lai skambina is karto man.
Atsakyti
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2014 09 19, 08:34)
Tai ir atsakykite sau.

Jei zinociau atsakyciau. Nei darzelyje nei siaip su vaikais dukra nesimusa niekada. Sunus irgi. Bet namie mazasis sunus gauna nuo dukros. Susinervina ir.. kliuna.. Ir geruoju ir bloguoju aiskinu kad negalima. Sakyciau toks charakteris umus, bet vat darzelyje niekada nesimusa. Kliuna tik broliui. Ir jau pradedu pastebeti kad brolis atgal taip pat atsilygina, ismoko to gerio is seses... Paaugs susiplieks dar labiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 19 rugsėjo 2014 - 20:28
QUOTE(Raganaa999 @ 2014 09 19, 07:54)

Ne darželis, o tėvai. Nes, būtent jie veda vaikus su amžinai ta pačia litanija, jeigu kas skriaus, - duok doh.gif

QUOTE(Raganaa999 @ 2014 09 19, 21:27)
Jei zinociau atsakyciau. Nei darzelyje nei siaip su vaikais dukra nesimusa niekada. Sunus irgi. Bet namie mazasis sunus gauna nuo dukros. Susinervina ir.. kliuna.. Ir geruoju ir bloguoju aiskinu kad negalima. Sakyciau toks charakteris umus, bet vat darzelyje niekada nesimusa. Kliuna tik broliui. Ir jau pradedu pastebeti kad brolis atgal taip pat atsilygina, ismoko to gerio is seses... Paaugs susiplieks dar labiau  doh.gif

Tai muša tą, kuris mažesnis ir atsiginti negali. Mokykloje, matyt stipresnių yra. Nu, o jei iškalbėjot ir išaiškinot, imkitės priemonių. Pakelsi ranką prieš brolį, bus bausmė. Gal, taip supras. Ir, visai nesvarbu KODĖL. Nes, muštynėms šeimoje nėra anei jokios pateisinamos priežasties. Nulis. Tad ir kodėl klausimas neturėtų būti keliamas. Turi būti aiškiai nusakoma, negalima ir taškas.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 09 20, 12:58)
Tai muša tą, kuris mažesnis ir atsiginti negali. Mokykloje, matyt stipresnių yra. Nu, o jei iškalbėjot ir išaiškinot, imkitės priemonių. Pakelsi ranką prieš brolį, bus bausmė. Gal, taip supras. Ir, visai nesvarbu KODĖL. Nes, muštynėms šeimoje nėra anei jokios pateisinamos priežasties. Nulis. Tad ir kodėl klausimas neturėtų būti keliamas. Turi būti aiškiai nusakoma, negalima ir taškas.

Oi darzelyje silpnesniu tikrai yra. Ji viena is lyderiu grupeje. Bet nesimusa. Jeigu jai kuris sutrenkia, skundziasi aukletojai, bet atgal neduoda. Nors siaip nera ten museiku, viskas ok darzelyje kas liecia dukra. Kliuna tik broliui. Ir aisku kad neleidziu mustis, jei as matau ir nesimusa, nes bijo. Bet lauke kai laksto abu nesuziuresi, tai visko pasitaiko. Aisku neskaudziai, bet trinktelt reikia. Ir bausmiu tikrai buna. Nedaznas tas musimasis, bet vistiek pasitaiko.. o man tai visai nepatinka.. Juolab kad ir mazasis jau mokosi is jos ir duoda atgal. Pries pora dienu itariu net pats pradejo. Nemaciau, bet is pasakojimu abieju taip supratau. Dukra nedave kamuolio, sunus papese jai plaukus uz tai matyt, o ji trenke jam atgal. Abu is karto parvaryti is lauko buvo ir paguldyti i lovas miegot, nes jau vakaras buvo. Bliove abu kad i lauka nebeleidziu. Dukra is vis tokia isterikuojanti, tai ejo ramintis su vandeniu. Darzelyje aukletoja pamoke kaip suvaldyti pykti, t.y. jei susiraukus vaiksto kad pradetu sypsotis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 21 rugsėjo 2014 - 08:46
zinoma, kad tevai kalti jei vaikas musasi. Musu vaikas irgi nukentejo darzelyje, kadangi jis nezinojo , kad galima mustis (to namuose nemate), karta gaves nuo grupioko man pasake, kad jis netycia ji sumuse, nes vaikas net nezino, kad galima tycia mustis. Todel del patyciu kalti tik tevai ir net pedagogai, kurie mato ir nepaaiskina. nes pedagogu ir net ju vadovu tarpe taip pat pilna patyciu rengeju, todel ir vaikams leidziamas blogas elgesys
Atsakyti
Mano dukra darželyje kentė konkretų emocinį šantažą iš vadinamos geriausios draugės. Ji tiesiog liepdavo daryti tai, kas mano dukrai nepatikdavo, pvz. lipti ant aukšciausios karstynės, lipti į balą su medžiaginiais batais, žaisti tik tuos žaidimus, kuriuos ji nori, ir jei to nedarys, ji nebus jos draugė! Dar liepė atiduoti kelis žaislus ir jei jų neatiduos, tada atims kitą žaislą - patį mylimiausią. Kartą dukra nepakluso, tada toji apsiverkė ir pasakė auklėtojai, kad manoji ją nuskriaudė. Atrodo, kas čia tokio, mergaičių barniai, bet mano dukra grįždavo namo ir verkdavo, nes ji gana jautri, nori turėti draugę.
Atsakyti
QUOTE(Lavute @ 2014 09 19, 09:12)
kalbu tikrai daug, dabar idaviau telefona ir pasakiau kad jei tave dar kas erzins ar ant taves negraziai sakys ka nors lai skambina is karto man.

Ir ką jūs tokiu atveju darot/darėt? g.gif

Aš dukrai dabar sakau taip, kaip patarė psichologė - aš jūsų muštynių/bartynių/peštynių nemačiau ir nežinau, kuri pradėjo, todėl negaliu nei tavęs nubausti, nei jos.
Aišku, jeigu atsiranda periodiškumas (ištisai ir tas pats/tie patys vaikai), tai šitas būdas nepadeda. Teko kartą eiti pas kitos mergaitės močiutę (tėvai užsieny doh.gif ), tai visos kortos iškart kaip ant stalo atvirai. Labai padeda pasikalbėti su to vaiko suaugusiu, aišku, jeigu anie protingi pasitaiko. Nu būna tokių, kad "mano vaikas idealus, čia jūsų viską pakursto". Bet dažniausiai vaikai pamato, kad mažos melagystės išlenda ir dingsta noras "o ji taip ir anaip, o ji šitaip".

O dėl mokytojų, tai jau iškart pamačiau, kad jie šituo klausimu nekažką. Viasada sakau dukrai, kad jeigu kas skriaudžia, pirmiausia sakyti mokytojai. Bet dukros atsakymas būna "kad ji nekreipia demesio, nieko nedaro", tai tada, sakau, planas B - duok atgal, jei muša, bet pirma nepradėk niekad. doh.gif
Atsakyti