Manau uztenka ir 18,geriau miega.

Pirmaji gyvenimo menesi turi buti 20-22 laipsniai o veliau mazdaug nuo 18-20
Naujagimiui ir kudikiui visuomet bus geriau vesiau nei karsciau. Ideali temperatura yra laikoma 18C, o siaip gali svyruoti nuo 18-22C.
Vaikas tokio amziaus dar nereguliuoja savo kuno temperaturos, tad svarbu palaikyti kuo stabilesne temperatura namuose ir pagal ja atitinkamai aprengti kudiki.
Vaikas neturi jokiu budu prakaituoti. Tai yra zenklas, kad vaikas perkaista. Perkaitimas yra siejamas su Staigia Kudikiu Mirtimi (Sudden Infant Death).
Vaiko temperatura geriausia yra matuoti palietus delnu jo nugaryte ir kakla po smakru. Jei slapia ir jauciasi karsta, vadinasi vaikas perkaista.
Vaiko nosyte, ir ranku plastakos bei pedos nera geras temperaturos rodiklis,nes tokiame amziuje kraujotaka nera stipri, tad dazniausiai kudikis tures saltas galunes, nors tuo paciu metu gali kaisti.
Asmeniskai man 18C yra saltoka, bet zinau, kad maziukui yra geriausia temperatura.
Juk patys pastebim, kad saltesneje temperaturoje yra lengviau ir kvepuoti ir miegoti.
Vaikas tokio amziaus dar nereguliuoja savo kuno temperaturos, tad svarbu palaikyti kuo stabilesne temperatura namuose ir pagal ja atitinkamai aprengti kudiki.
Vaikas neturi jokiu budu prakaituoti. Tai yra zenklas, kad vaikas perkaista. Perkaitimas yra siejamas su Staigia Kudikiu Mirtimi (Sudden Infant Death).
Vaiko temperatura geriausia yra matuoti palietus delnu jo nugaryte ir kakla po smakru. Jei slapia ir jauciasi karsta, vadinasi vaikas perkaista.
Vaiko nosyte, ir ranku plastakos bei pedos nera geras temperaturos rodiklis,nes tokiame amziuje kraujotaka nera stipri, tad dazniausiai kudikis tures saltas galunes, nors tuo paciu metu gali kaisti.
Asmeniskai man 18C yra saltoka, bet zinau, kad maziukui yra geriausia temperatura.
Juk patys pastebim, kad saltesneje temperaturoje yra lengviau ir kvepuoti ir miegoti.
As ligonineje ir dar kokia savaitele namuose silciau rengiau ir temperatura apie 19 palaikydavau. Dabar Godai jau 1,2men, tai jokiu kepuryciu, sliuztiniu, marskineliu ar kt siltu rubeliu neturiu. Rengiu vien tik bodikais tiek namie, tiek lauke. Temperatura namie stengiuosi palaikyti ne aukstesne nei 19 laipsniu.
19-21

pastebejau, kad geriau miega prie 19. O kai auksciau, nosis kemsasi
Pas mus 20-21
Kambaryje laikom 20-21, manau gerai bet miega mazius geriau kai vesiau

-zemiau 16 laips. per salta
-16-20 laips. normali temperatura
-virs 20 laips per karsta
pas mane rodo 23 laipsn dabar, saule kaitina uz lango labai, langa prasiverusi, lelius tik ant bodzio trumpom rankovytem.
-16-20 laips. normali temperatura
-virs 20 laips per karsta
pas mane rodo 23 laipsn dabar, saule kaitina uz lango labai, langa prasiverusi, lelius tik ant bodzio trumpom rankovytem.
pas mus 18laipsniu ir leliukas nesusala ir mum geriau miegot kai vesiau