QUOTE(Voveriuks @ 2007 04 14, 09:48)
nes neturiujokios patinos ir šešėliams skirtų dalykų,tai paprastai su dažais ir kempinėlę darėm.
aš jokių spec priemonių šešėliavimui nededu
QUOTE(vikaPika @ 2007 04 14, 10:49)
1. turiu as namie tokia sena mociutes staline lempa, na ir galvoju ja siek tiek savaip "patvarkyt" klausimas butu tox, ar neprades ji man svilt ir ar nepajuoduos ?
2. kitas klausimelis butu ar nebandot dekupazint ant rubu, rankiniu, staltiesiu? maciau kelis pavyzdelius, tik nelabai suprantu, kokia poto prieziura tokiu dalykeliu? taip isivaizduoju, kad nelabai juos isskalbsi? ir kaip padaryt?
1. O kokios medžiagos konkrečiai ta lempa?
2. Skalbiu rankomis, spaudydama, o ne trindama, iš blogosios pusės, tai pat ir lyginu

Beja, dekupažinant medžiagos, odos, reikia specialaus mediumo (liaudiškai tariant klijų) tekstilei
QUOTE(IF... @ 2007 04 14, 10:52)
tereikia kelių atspalvių (kurie atitiktų klijuojamo motyvo spalvas) dažų. Prie servetėlės krašto dažoma tamsiau, einant tolyn spalva šviesėja kol susilieja su fonu. Bet šešėlių spalva neturi būti labai intensyvi, kad per daug neišryškėtų - tai tarsi akvarelės liejimas
čia norėčiau truputį paprieštarauti

. Šešėlio spalva gali būti tiek klijuojamo motyvo, tiek ir pagrido, žiūrint kokį efektą nori išgauti. Sekantis dalykas jei klijuojamas motyvas yra tarsi tapytas tai ir šešėliuot geriau "sunkiai", tokiu atveju šešėlis nebūtinai turi susilyginti su pagrindo spalva, netgi priešingai gali tiksliai atkartoti motyvo kontūrus ir būti ryškus, čia vėlgi reikia žiūrėti kokio sieki galutinio rezultato
Būkit žmonės priminkit, sendinant su vienkomponenčiu, kad gautųsi didesni įtrūkimai ko reikia tepti daugiau sendinančio lako, ar paskui dažo? Beja, bandžiau skaldyti servetėlę su vienkomponenčiu, paskui užtepant lako ir įtrinant spalvą į plyšius, servetėlėje man įtrūkimų nesimato, įtariu kažko per mažai, įtrūkimai smulkūs, o įtrinant vietomis liko gelsvi, o vietomis spalva įsitrynė
Va čia naujos dėžutės motyvas