Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(Severute @ 2007 07 12, 00:08)
mamytes, man viena sesele sake, kai daraisi epiduta, tada visas skausmas, kurio tu nejauti, pereina mazyliui. nezinau ar tai tiesa, bet as tikiu. sekmes gimdyme 4u.gif

O ji nepaaiškino kaip tai įvyksta? Aš suprantu, kad gimdyvei skauda atsidarinėjantį gimdos kaklelį. Taigi jei ji to jausmo nejaučia, kokiu būdu kūdikis gali pradėti jausti gimdos kaklelio skausmą?
Atsakyti
QUOTE(Severute @ 2007 07 11, 23:08)
mamytes, man viena sesele sake, kai daraisi epiduta, tada visas skausmas, kurio tu nejauti, pereina mazyliui. nezinau ar tai tiesa, bet as tikiu. sekmes gimdyme 4u.gif

Oi negaliu skaityt tokių nesąmonių. Susirinkite profesionalią informaciją, o ne klausykitės bobučių pasakų doh.gif Jei jau nesuprantat ko nors, tai manau, reiktų klausti gydytojo, o ne klausyti seselių pasakojimų, kurie visiškai neparemti moksliniais įrodymais.
Atsakyti
gimdziau su epiduriniu.
neskaudejo nei kai istate kateteri, nei kai iseme. jokio salutinio poveikio.
Atsakyti
šalutinio poveikio jokio po epidūro neturėjau
Atsakyti
As irgi gimdziau su epiduru ir lig siol skauda siaubingai nugara,net apsiverst ant sono negaliu ir tie galvos skausmai vos nekiekviena diena.Net nezinau ka daryt,tiesa gimdymas tai buvo beveik pakenciamas,nieko nejauciau,nieko nemaciau,nes neturejau netgi samones.Buciau gimdziusi ir be jo,bet kad tas gimdymas uztruko dvi paras ir gydytojai man suleido jei dar butu reikeje cezario.Po tokio gimdymo daugiau gimdyt nenoriu ir kada tas skausmas praeis?
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2007 07 20, 13:58)
As irgi gimdziau su epiduru ir lig siol skauda siaubingai nugara

man irgi siaubingai skauda ir nežinau,kaip bus tolaiu...bet aš gimdžiau be epidūro,kadangi man nepataikė įdurt verysad.gif arė 4val.po stuburą ir nepavyko,po to bandė spinalinę nejautrą ir ta nepavyko doh.gif siaubas,nusikankinau dvigubau ir pagimdžaiu be nuskausminimo su dideliu skausmu..o nuskausminimą pasiūlė pati gyd.,kadangi viskas vyko sunkiai,pati tikriausiai būčiau negalvojus apie jį.
O kad vaikui įtakos turi-tai tikrai nesąmonė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kiškutė @ 2007 07 20, 13:59)
man irgi siaubingai skauda ir nežinau,kaip bus tolaiu...bet aš gimdžiau be epidūro,kadangi man nepataikė įdurt verysad.gif arė 4val.po stuburą ir nepavyko,po to bandė spinalinę nejautrą ir ta nepavyko doh.gif siaubas,nusikankinau dvigubau ir pagimdžaiu be nuskausminimo su dideliu skausmu..o nuskausminimą pasiūlė pati gyd.,kadangi viskas vyko sunkiai,pati tikriausiai būčiau negalvojus apie jį.
O kad vaikui įtakos turi-tai tikrai nesąmonė schmoll.gif

Uzjauciu,tau turbur taip "isakejo"stubura,kad liko pasekmes.As jau susitaikiau su ta mintim,kad cia visam gyvenimui tas skausmas,nekas.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2007 07 20, 13:58)
As irgi gimdziau su epiduru ir lig siol skauda siaubingai nugara,net apsiverst ant sono negaliu ir tie galvos skausmai vos nekiekviena diena.Net nezinau ka daryt,tiesa gimdymas tai buvo beveik pakenciamas,nieko nejauciau,nieko nemaciau,nes neturejau netgi samones.Buciau gimdziusi ir be jo,bet kad tas gimdymas uztruko dvi paras ir gydytojai man suleido jei dar butu reikeje cezario.Po tokio gimdymo daugiau gimdyt nenoriu ir kada tas skausmas praeis?

Man buvo tas pats, visa savaite negalejau is lovos pasikelti, galvos nejo pakelti, atsikelus jausmas toks kad galva plys i milijona dalyciu, ir nugara siaubingai skaudejo doh.gif verkdavau kai reikedavo atsikelti mazyli pamaitinti , dabar jau praejo nebeskauda, aciu Dievui 4u.gif man net keturis kartus dure ir nepataike, kol galiausia nusprende bendra nejautra daryti ax.gif na o ligonineje man viena sesele patare labai daug skysciu gerti kad ten kazkas atsistatytu, ir stiprios saldzios kavos, ir citramona gerdavau doh.gif
o mano pazystama kuri dirba akusere, pakui sake kad jausiu skausmus maziausiai 6 men., o gal net metus, tai stubura skaudejo kazkur 8 menesius ax.gif
Stiprybes visos kas kenciat situos skausmus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_brunetė: 18 rugpjūčio 2007 - 10:33
sveikutes, o kaip manot, cezario operacija geriau darytis su nejautra ar su normalia narkoze??/ g.gif lb noriu buti samoninga ir matyti uzgimstant vaikuti, taciau bijau pasekmiu stuburui, nes ir taip turiu siokiu tokiu problemu su juo, o su pilna narkoze aisku nieko nejausiu, nebus gadinamas stuburas, bet ...... kazkaip nesinori "atsipaipalioti " po operacijos neaisku kada, dar apsvaigusi nuo narkozes vaikelio maitint negalesiu ar pan...... Renku pliusus-minusus, bet neapsisprendziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiuxxx @ 2007 08 18, 13:12)
sveikutes, o kaip manot, cezario operacija geriau darytis su nejautra ar su normalia narkoze??/ g.gif  lb noriu buti samoninga ir matyti uzgimstant vaikuti, taciau bijau pasekmiu stuburui, nes ir taip turiu siokiu tokiu problemu su juo, o su pilna narkoze aisku nieko nejausiu, nebus gadinamas stuburas, bet ...... kazkaip nesinori "atsipaipalioti " po operacijos neaisku kada, dar apsvaigusi nuo narkozes vaikelio maitint negalesiu ar pan......  Renku pliusus-minusus, bet neapsisprendziu doh.gif

pirma cezarį rinkausi su daline nejautra. tačiau vaikiukas gimė pridusęs, tai man jo ir taip niekas nepadėjo ant krūtinės ir neparodė.
tačiau jokio stuburo ar dar kokių skausmų nejutau. labai greit atsikėliau.
antrą rinkausi pilną narkzę. po jos atsigauni iškarto, kai tik išveža iš operacinės. po valandos atnešė vaikiuką, ir jau iškarto maitini, kad pienas pradėtų gamintis.
taigi atsigavimas po operacijos yra labai individualus. man skaudėjo pirmom dienom visus kaulus ne nuo narkozės, o nuo pačios operacijos. doh.gif
labai svarbu greičiau keltis iš lovos ir pradėt judėt, tada ir pjūvis greičiau ir gražiau sugyja, ir komplikacijų mažiau.
sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2007 08 18, 12:40)
pirma cezarį rinkausi su daline nejautra. tačiau vaikiukas gimė pridusęs, tai man jo ir taip niekas nepadėjo ant krūtinės ir neparodė.
tačiau jokio stuburo ar dar kokių skausmų nejutau. labai greit atsikėliau.
antrą rinkausi pilną narkzę. po jos atsigauni iškarto, kai tik išveža iš operacinės. po valandos atnešė vaikiuką, ir jau iškarto maitini, kad pienas pradėtų gamintis.
taigi atsigavimas po operacijos yra labai individualus. man skaudėjo pirmom dienom visus kaulus ne nuo narkozės, o nuo pačios operacijos.  doh.gif
labai svarbu greičiau keltis iš lovos ir pradėt judėt, tada ir pjūvis greičiau ir gražiau sugyja, ir komplikacijų mažiau.
sėkmės  drinks_cheers.gif

labai aciu uz pasidalijima patirtimi, kazkaip aiskiau pasidare, bent jau vaizda susidariau kaip ten kas. Esu turejusi komplikuota pilvo operacija, taigi zinau kad nebuna lb saldu po jos, normalu kad paskauda, bet nera jau taip tragiska. Taigi tikiuos kad ir si karta susidorosiu, o vaikelis bus sveikas smile.gif
Atsakyti
beje dar prieš abu gimdymus turėjau ir aš pilvo operaciją. greičiausiai dėl jos ir negalėjau pati pagimdyti. o cezarius darė per tą patį pjūvį.
o tau planinis cezaris? ar pati to nori?
Atsakyti