QUOTE(emma @ 2004 12 01, 14:46)
Ogal kuri tiksliai žinot,kiek turi būt prasivėręs kaklelis ,kad galėtų dayt epidūrą,ir kada jau negalima?Ir dar girdėjau,kad apkūniom jo nedaro ar tai tiesa?
berods iki 6 cm..daro epid..man dare nes pastoviai 3cm buvo ir nesidare kaklelis tai kai padare epidiura per pusvalandi jau 6 cm atsidare..ir per valanda visi 10 cm..

tik pats gimdymas labai sunkiai ejosi..vaikelis buvo ne pagal mano sudejima ..sunkiai pralindo pro dubens kaulus..stanginausi ape 40 minuciu..beje buvau nusiteikusi gimdyti naturaliai ir gimdziau naturaliai 6 valandas su 3 cm..o tda saremiai kas 2 su puse cm jau paliko..ir tie patys 3 cm..padare epidiurini..ir tada visi 10 per valanda laiko..
Papildyta:
QUOTE(InGridutia @ 2008 01 16, 19:39)
As dar tik gimdysiu pirma vaikeli. bet esu uz epidurini ar kitoki nuskausminima. NEsuprantu kam reikia kenteti jei galima nekenteti

zinau kad daugelis nusprendzia gimdyt naturaliai nes bijo adatos i stubura (as taip pat bijau...) bet kai prasisdeda skausmai, tai adata pasidaro nebe tokia jau ir baisi. Tegul leidzia bet kur kad tik neskaudetu....

cia is mano giminaiciu ir artimuju patirties...
nesuprantu is kur tas skausmas visoms kai duria i stubura..nzn..bet man kai saremiai buvo 120balu tai ten bakstelejimas vienas malonumas buvo

ir kai jauti kaip nyksta skausmas palaima neapsakoma..o kai gimsta vaikelis ilgai lauktas ir svajotas tai gali numirt is tos laimes
Papildyta:
QUOTE(flesi @ 2008 01 11, 19:24)
Abu gimdymai buvo identiški: vandenys nutekėjo, gimdos kaklelis net nesiruošė atsidaryti. Skirtumas tas, kad pirmasis buvo nuskausmintas raminamaisiais, antrasis - epidūrine nejautra. Nors po pirmojo jau praėjo 12 metų, bet vien pagalvojus pasišiaušia visi gyvaplaukiai, po antrojo - 2 mėnesiai ir viskas jau užsimiršo. Tikiu, kad toms, kurios nejunta didelių skausmų, kur gimdymas vyksta sklandžiai nereikia nuskausminimo, bet jeigu gali nekentėti, tai kam kentėti?
Liekamųjų reiškinių - jokių.
Galiu pridurti, kad budėjusi gydytoja visaip bandė atkalbėti nuo epidūro, netgi pasakė, kad anesteziologė bus užimta dvi valandas, taigi galiu nesitikėti, o tuo metu tarpdury atsirado anesteziologė

Po gimdymo siūdama gydytoja pasakė, kad ji yra prieš epidūrą, nes tada atseit gimdyvės nesuvokia ką kada reikia daryt, nežino, kada stangintis. Žodžiu aš nieko nesupratau... bet džiaugiuosi, kad gimdžiau su epidūru.
as taip pat likau patenkinta epidiuru

ir buvo tas nora stangintis neapsakomas galiu pasakyt..na man epidiuras tik pusvalandi teveikdavo..esu girdejus kad pusantros valandos veikia kiek jum visoms veike epidiuras?????
Papildyta:
QUOTE(mmamuliuke @ 2007 12 27, 23:25)
nezinau ar cia tikrai del epiduro. turiu keles pazistamas kurios gimde be jo bet turi nugaros skausmus. tuo tarpu as gimdziau su epiduru(buvau nusiteikus pries prisiskaicius, bet teko) ir neturiu jokiu problemu su nugara. na skaudejo net sutraukdavo nugara kai saremiai prasidejo ir ta pati skausma jauciau kai vaika keliau kol neatsistate pilvo raumenis.
o gal nugara skauda del lankstymosi..man po gimdymo su epid..neskaudejo visiskai..bet po 2 ju menesiu kai vaikas jau 6kg sveria ir reikia pasilenkus maudyt laikyt voneleje su viena ranka kad papalaukiotu..lenktis ant lovos pampersus pakeist..lenktis is vezimo pakelt ,paguldyt..zinokit surakino nugara..bet nesilanksciau,stengiausi bent maziau but pasilenkus,..nebera skausmo..