Įkraunama...
Įkraunama...

Prasilošęs vyras...

maniskiui kazkodel vis nenusibosta geimai. anksciau kompo namie nebuvo,tai kartais iseidavo per nakti i komperine zaist.dabar tas "geris" persikele i namus doh.gif nieko neislauksi ir nieko nepakeisi. turi arba susitaikyt su tuo,arba pastoviai pjautis box.gif tai zymiai geriau uz azartinius,nes beveik nekainuoja,bet laiko tai suryja nemazai 000164.gif patarimas.piktuoju nieko nepasieksi(bent jau man nepavyko),geriau susest ir pasikalbet,susitart,kiek laiko per diena leidziama praleist prie kompo ir stengtis laikytis susitarimo sbiem pusem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Stigma @ 2006 02 23, 17:30)
maniskiui kazkodel vis nenusibosta geimai. anksciau kompo namie nebuvo,tai kartais iseidavo per nakti i komperine zaist.dabar tas "geris" persikele i namus doh.gif nieko neislauksi ir nieko nepakeisi. turi arba susitaikyt su tuo,arba pastoviai pjautis box.gif tai zymiai geriau uz azartinius,nes beveik nekainuoja,bet laiko tai suryja nemazai 000164.gif patarimas.piktuoju nieko nepasieksi(bent jau man nepavyko),geriau susest ir pasikalbet,susitart,kiek laiko per diena leidziama praleist prie kompo ir stengtis laikytis susitarimo sbiem pusem thumbup.gif

Bet zinok kol ta liga nepersegi tai to susitarimo laikais gal savaite geriausiu atveju, o po to jau vel taip pat kaip sededavai taip ir sedi biggrin.gif
Atsakyti
Smagu, kad yra tokia tema. skaičiau, ir šik tiek geriau jaučiuosi inodama, akd aš ne viena tokia, kad kažkas supras mane čia.
Mano, tiksliau mūsų problema, narkomanija. Du+ metai kovoju su dabar jau vyro narkomanija. Per tą laiką susituokėme, susilaukėme sūnelio. Skaudžiausia, kad nei sūnus, nei santuoka nesulaikė jo nuo to brudo. Tiesa, per tuos metus, beveik metai nevartojo, kol gyvenome Anglijoje. JEi būčiau žinojusi, kad taip atsitiks, būtume ten ir like... Grįžom, nes pastojau. KAi grįžom, atkrito. DAbar situacija tokia: sūnukui 3 mėn. Vyras laukia eilėje gultis į Priklausomybių ligų centrą. Laukia jau II menuo. TEn TIK 7 vietos narkomanams... Kazkoks absurdas. Žmogus lyg ir nori gydytis, bet nėra galimybių. Jo alga 1000 plius minus. Aš tik pradėsiu gauti už vaiko auginimo atostogas. PLius paskola už butą. Būna dienų, kai valgome keptas bulves. Iš namų baigia viską išnešti- paskutinis geras ir vertingas išneštas daiktas - jo paties nauji kedai, apie kuriuos taip svajojo...
Et... galėčiau pasakoti ir pasakoti...smile.gif
MAnau, būtų smagu susibėgti kada nors mums, žmonoms tų parazitų vyrų, kuriuos gal dar mylime ir norime jiems padėti.smile.gif NEs kai išsišneki, pasidaro lengviau... JEi ne pora draugiu, bučiau nuprotėjusi... Mamai nesakau, ji pergyventų, pati vargsta su geriančiu mano broliu...
Šiuo metu esu draskoma abejonių- skirtis , ar dar kovoti?.. PAžadėjau vyrui, kad išbandysime ligoninę, ir jei bus įmanoma, hipnozę. Kai jau bus viskas išbandyta... nežinau, ką reikės daryti... KAip rasti tos stiprybės?..
Atsakyti
QUOTE(DeepsorroW @ 2006 02 23, 20:06)
Bet zinok kol ta liga nepersegi tai to susitarimo laikais gal savaite geriausiu atveju, o po to jau vel taip pat kaip sededavai taip ir sedi biggrin.gif

Dziaugiuosi tavimi DeepsorroW tavimi, kad tavo riekalai susitvarke. Bet, kiek suprantu, apie priklausomybiu specifika ne daug zinai. Todel, manau pateiktadamas savo pacio pavyzdi kaip vieninteli ir nenugincijama, elgiesi neteisingai. Noriu pasakyti, kad priklauomybe persirgti neimanoma, jei ja susergi, tai sergi visa gyvenima ir tik Dievas gali padeti, rodanciam pastangas, susilaikyti nuo savo zalingu iprociu. Pati svaime priklausomybe nepraeina ir netsitraukia (o jei buna tokie periodai "is niekur nieko", tai labai tiketina, kad priklausomybe gali "is niekur nieko" ir sugrizti. Todel siulau daugiau pasidometi apie priklausomybes del paties saves. Beje, priklausomybe nuo kompiuteriu nera tokia nekenksminga, kaip gali pasirodyti is pirmo zvilgsnio -gal skaitet ne per seniausiai apie darbdavi, kuris atveze gydyti savo darbuotoja, kuris jau u kompiuteriu snekejo, gloste jo monitoriu...
Atsakyti
Sveikos, senokai niekas neatsiliepe. Kodel, nezinia.As atsimenu, kai vyras lose, nezinojau apie si foruma, o kai nelosia kartais pagaunu save, kad bijau kitu minciu.Na pvz. turiu telefona moters, kurios nepazistu, bet kuri noretu susitikti, nes jos vyras losia nesustodamas, o as negaliu prisiversti, nes tai tarytum mane nukeltu i tuos isgyvenimus, kuriuos as patyriau anksciau, o is pasakojimu supratau, kad jos problemos dar gilesnes. Tai va ir bijau...Kitose valstybese intensyviai, o pas mus tik pradeda burtis priklausomu zmoniu artimieji, daug domejausi tuo , puiki programa, bet reikia kam nors imtis iniciatyvos.
Smilla,Mano vyras praejo ta programa, kuri vadinasi Minesotos, ja taiko priklausomiems zmonems. Jis ja iki siol vadina stebuklinga.Jei dar nezinai kitu priemoniu, klausk, mano vyras ir as labai daug ka isbandem .Tegu ir jis buna aktyvesnis, tu tik informacija galetum rankioti ir nurodyti, o jau po to jis pats, as taip dariau, o dabar jis man daug ka papasakoja.
Butinai reikia susirasti narkomanu anonimines grupes, kuriu yra daug, aplanko tegu visas , o issirinks ta , kuri jam priimtina.Netempia tegu gumos, nes bet kokia priklausomybe progresuoja.Anon. nark. bus reikalingi ir kai nustos vartoti, tikiuosi zinai, kad tai nepagydoma, o tik sveikstama...tai va, reikia ta busena palaikyti, zmogus privales pats keistis,jo gyvenimas t.p.Labai gera programa.
Tarp kitko, neseniai suzinojau, kad priklausomiems Vokietijoje taikomos atitinkamos programos drauge su artimaisiais, tai pasirodo efektyviausia.
Perskaityk gal ir vyras susidomes knyga"Priklausomybe ir malone", fantastiska knyga, gana sunki, rasyta JAV psichoterapeuto, mums taip pat rekomendavo psichoterapeute.Sakau, kad ir tu perskaitytum, nes mes tampam priklausomos nuo santykiu ( tu zinai , kaip kartais sunku). Nueik baznycia , man padeda, as pasimelsiu uz jus.Iki.
Atsakyti
Kazin, kaip sekasi Bambolinai? Jau praejo du menesiai nuo paskutines zinutes... Tikiuosi viskas gerai ir visos skolos, stresas ir nervai jau praeityje wub.gif
Atsakyti
mano artimas zmogus,savo ateiti planuoja su LOSEJU blink.gif ,kaip npreciau,kad ji begtu nuo jo toliau kol vaikuciu nera,bet ji galvoja,kad gali ji pakeisti,gaila man jos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nnaammaass @ 2005 11 17, 17:11)
Kiek atsimenu, tai tu rašei, kad jį myli ar man tik pasirodė. Nes paskutinė žinutė tei didele meile nekvepia, o jis (tu pati rašei) ir tave, ir vaika myli. Aš gal ir kartojuosi bet noriu pasakyti, jog tai progresuoja. Taigi pastebėk, kai po truputį jis žaisdamas, kiek laiko praleis prie kompo po mėnesio ar dviejų. Manau tai gali būti gerokai ilgesnis laiko tarpas. Ir jeigu išsiskirsite, tai ne vien dėl to, kad jis ligonis, o ir dėl to kad tu "nesiruoši savęs marinuoti dėl kažkokio kompiuterasto".  Ir ką galėtum pasakyti vaikui kai jis užaugs.... "ai tingėjau aš ten su tuo tavo tėvu terliotis, todėl jis dabar beprotnamyje WOW naujauisią versiją geimina." O iš kitos pusės gal jis tau tik reikalingas, kad kuo dažniau lovoje kai tu užsimanai būtų, ar pultų linksminti ir užiminėti, kai tau to reikia, bet ne kaip žmogus visom prasmėm...

O jeigu rimtai, nusipirk ir paskaityk tą knygelę, kur anksčiau minėjau, daugiau sužinosi.

To nnaammaass:
Jūs didžiai klystate. Ir dar karta perskaitykite ka pats sakote. Pagal jus nors kiek žaidžiantis žmogus po kurio laiko tampa manjaku. Gal pasidomekit kiek pasaulyje parduodama žaidimų. Pagal jus visus dirbančius IT sektoriuje reiktu manjakais laikyti. (Nes ten didžioji dauguma geimeriai) Perfrazuojant sena posaki galima butu pasakyti: "Visi kompiuteristai yra geimeriai, bet ne visi geimeriai yra kompiuteristai." Toliau tesian mintį, taip jau išeina, kad kiekvienas kuris kartais vartoja alkoholi (o tai matyt dižioji dauguma žmonių) galų gale tampa alkoholikais. Taip kad išvada: geimai (ar kompiuteris, jei kalbesime abstrakčiau) niekam patys iš saves priklausomybės nesukelia. Esmė yra žmogaus psichikoje. O palyginimas su narkotikais ir visai nevykes. Gal paskaičiuokim, kiek žmonių pabande narkotikus tampa nuo jų priklausomi (kiek žinau apie 70-80%), ir kiek žmonių tampa priklausomi pabandę kokį žaidimą. Manau kad esmę supratote, jei noresite, galėsime pratesti diskusiją.

To visiems kitiems:

Perskaičia visa tema nuo pradžios iki galo ir nepamačiau vieno idomaus dalyko. O ka gi jūs siulote veikti, kas būtų idomiau už žaidimus? Visa vakarą kalbėti su žmona? Žiurėti televizorių? Kiekvieną vakarą su žmona po restoranus vaikščiot, ar i iškylas gamtoj važinėti? Nenoriu daug plėstis, lauksiu jūsų atsakymų.

Ir dar vienas dalykas pamastymui: Kuo Šachmatai geriau už šiuolaikinį strateginį žaidimą? (pvz. kad ir ta patį "Total war").

Atsakyti
Vargu ar imanoma ji pakeisti, jeigu jis pats to nenori unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyma @ 2006 02 24, 14:55)
mano artimas zmogus,savo ateiti planuoja su LOSEJU blink.gif ,kaip npreciau,kad ji begtu nuo jo toliau kol vaikuciu nera,bet ji galvoja,kad gali ji pakeisti,gaila man jos verysad.gif

Atspausdink savo artimam žmogui šią temą ir duok perskaityti . Nors sakoma, kad meilė akla, bet informacija apie šią priklausomybę jai nepamaišytų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Freebooter @ 2006 02 24, 16:43)
To nnaammaass:
Jūs didžiai klystate. Ir dar karta perskaitykite ka pats sakote. Pagal jus nors kiek žaidžiantis žmogus po kurio laiko tampa manjaku. Gal pasidomekit kiek pasaulyje parduodama žaidimų. Pagal jus visus dirbančius IT sektoriuje reiktu manjakais laikyti. (Nes ten didžioji dauguma geimeriai) Perfrazuojant sena posaki galima butu pasakyti: "Visi kompiuteristai yra geimeriai, bet ne visi geimeriai yra kompiuteristai." Toliau tesian mintį, taip jau išeina, kad kiekvienas kuris kartais vartoja alkoholi (o tai matyt dižioji dauguma žmonių) galų gale tampa alkoholikais. Taip kad išvada: geimai (ar kompiuteris, jei kalbesime abstrakčiau) niekam patys iš saves priklausomybės nesukelia. Esmė yra žmogaus psichikoje. O palyginimas su narkotikais ir visai nevykes. Gal paskaičiuokim, kiek žmonių pabande narkotikus tampa nuo jų priklausomi (kiek žinau apie 70-80%), ir kiek žmonių tampa priklausomi pabandę kokį žaidimą. Manau kad esmę supratote, jei noresite, galėsime pratesti diskusiją.

To visiems kitiems:

Perskaičia visa tema nuo pradžios iki galo ir nepamačiau vieno idomaus dalyko. O ka gi jūs siulote veikti, kas būtų idomiau už žaidimus? Visa vakarą kalbėti su žmona? Žiurėti televizorių? Kiekvieną vakarą su žmona po restoranus vaikščiot, ar i iškylas gamtoj važinėti? Nenoriu daug plėstis, lauksiu jūsų atsakymų.

Ir dar vienas dalykas pamastymui: Kuo Šachmatai geriau už šiuolaikinį strateginį žaidimą? (pvz. kad ir ta patį "Total war").

Visihkai jums tamsta pritariu wink.gif tikrai nemanau kad esu priklausomas ir kad ishvis taip gali buti. zmogus toks keistas sutverimas jam ilgainiui nusibosta viskas o geimai irgi ne isimtis. apie Shachmatus kalbant beabejo geriau Shachmatai galbut ju ir zaidimu tikslas netgi nelabai skiriasi, juk tiek vienu tiek kitu atveju pagrindas yra strategija, taciau manau kad pasirinkima geiminti nei zaisti sacmatais lemia produkto patrauklumas, gana laisvos taisykles, interaktyvumas na cia jau taip visada su tais zmogais buna biggrin.gif visi esam reklamos aukos wink.gif
Atsakyti
Sweikos visos ir visi wub.gif
Aciu dar kart uz paguodos zodzius , uz patarimus ir palaikyma.

Tai va, skolos beveik baigtos, anyta? Su ja nebendrauju. Vyras? Cia ir didziausia mano problema. As jam nieko nebejauciu... Nei laselio, nei trupinelio. Sakau jam tai: kur dingo musu meile?Kur komplimentai, grazus zodziai, supratimas, geles (nors karta i metus?????) To nera. Pati jauciu kad tai dingo del losimo, kariavau, sukandus dantis atidavinejau tuos kruvinais mazoliais uzdirbtus pinigus, ir del ko??? verysad.gif
Atsakyti