nesu naujoke cia supermamoj, daugiau skaitau, nei reiskiu savo nuomone. bet noriu pasidalinti savo patirtim, kai vyras serga sia priklausomybe.pradesiu viska nuo pradziu. tapau nescia kai mums tebuvo vos astuoniolika, dabar musu vaikuciui bus 4 metukai. pirmakart suzinojau, kad retkarciais nueina i kazino , kai dukrai tebuvo vos puse metuku.Kai pagalvoju, kad tada tik buvo mazyte problemele, nes pralosdavo tik po koki 10 litu, bet mums jauniems (tiksliau man) neturintiem pagrindo po kojomis tai buvo daug. paskui seke vis didesnes ir didesnes pinigu sumos. galu gale, dabar man koks tukstantis litu atrodo nedaug, nes pries metus skolos sieke 10 tukstanciu litu. iki tol buvo visko-pykciu, skyrybu, mustyniu.Vyras visalaik praleisdavo kazino, grisdavo paryciais. Vis zadedavo, kad liausis, nori pasikeisti, bet... cia juk priklausomybe. vis ieskojo ir ieskojo is kur gauti pinigu.prasiskolino savo mamai, mociutei, kol galu gale jos suzinojusios kur jis padeda pinigus nustojo su juo bendrauti. jis nuolatos jas apgaudinedavo-kurdavo nerealias istorijas ir pasiteisinimus kam reikia tu pinigu.ir man meluodavo, pasakodavo nerealias istorijos, bet va pries metus susiemiau ir lioviausi juo tiketi...slepdavau pinigus, nes jis juos pralosdavo.Neduodavau pinigu nueiti net i parduotuve, nes jau zinojau kur jis eis...As nemoku isreiksti rasydama to, kas musu seimoje dejosi, bet buvo klaiku-buvau ziaurioj depresijoj.negalejau palikti ir vyro neisitikinusi, kad kito kelio nera.mane butu uzgrauzusi sazine, kad palikau ji viena bedoj (aisku, jis to nezinojo).labai gaila buvo vaikucio. ismeginau viska, pagaliau ikaliau jam i galva, kad cia priklausomybe, kad cia liga.kad reikia keisti viska is pagrindu, nes losdamas tikrai nepraturtes (jis anksciau buvo isitikines, kad islosti imanoma). islosti yra imanoma, bet pralosiama juk zymiai daugiau.jis vis sakydavo, kad kai atsilos - liausis, nes jis neturi is kur gauti tokios pinigu sumos. ir tik pries kaledos pradejo viskas gereti, nes pamate, kad jam jau viskas-turi susiimti, nes ir as ji paliksiu. jau zino,kad tikrai nebetoleruosiu ir nebegelbesiu jo. daviau paskutini sansa atsistoti ant koju-susirado geresni darba, kortele banko buvo pas mane, as reguliuoju visa seimos biudzeta.kolkas nelosia, atidavinejam po truputi jo tukstantines skolas .paskaiciavom,kad dar kokie 6menesiai ir galesim gyventi sau...bet kas is to-as jau niekada juo nepasitikesiu, kas liecia pinigus.jeigu ilgiau uztrunka darbe-mane uzpuola paranoja, kad jis sedi kazino, neisleidziu niekur su vienu draugu (kuris iki siol sedi kazino), nes zinau kur jis ji nutemps, nepalieku pinigu pinigineje...visus seimos inigus valdau as.
ir cia tik lasas juroje,ko as prirasiau...neturiu tokiu sugebejimu isdestyti savo mintis rastu...zinau tik viena, kad jeigu dar karta tai ivyks, tikrai ismesiu ji is namu be pasigailejimo. nes jus neisivaizduojat, kaip yra sunku gyventi su tokiu zmogumi-nuolatineje baimeje ir strese, kad bet kada viskas gali atsinaujinti.o gal as jau jo nebemyliu? zinau, kad esu grazi jauna-galiu susirasti normalu, bet tiesiog labai norejau isgelbeti savo seima.
ir galiu duoti viena patarima-kol zmogus neatsidurs gilioj duobej ir nenusisuks gimines-tol jis nesusivoks.
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2007 01 03, 15:39)
aisku butu pats drastiskiausias dalykas,keisti aplinka,darba ir isvykti is to miesto.galbut pasikeitus visiems siems dalykams pasikeistu ir poziuris

aisku,realybeje igyvendinti toki pabegimo plana yra beveik neimanoma,ypac jei yra isikolinimai tretiems asmenims ir etc.bent man asmeniskai tik norisi pabegti,istempti saviski is to sss i kuri iklimpes.manau ir jis pats nori,taciau isipareigojimai tiems tretiems asmenims ir grazina i realybe

man is tikruju gaila tavo uosvio

gal reiketu ,kad tavo vyras su juo vyriskai,prie butelaicio (

) ta reikala isnarpliotu arba ,kad kazkas kitas pazystantis ji su juo apie tai pasikalbetu ir atvertu,galbut,akis
kalbos nepadeda,kiek buvo asaru priesaiku-tu net neisivaizduoji. arba jis susivoks, kai bus iklimpes labai labai arba prapuls visiskai...