QUOTE(something else @ 2012 01 15, 22:03)
Vėlyvasis pagal amžių, bet vidutinis pagal brandą paauglys (17 m.) namuose disponuoja elektroninės bankininkystės duomenimis, moka apmokėti sąskaitas, atlikti pervedimus ir t.t. Per pastarąjį pusmetį slapčia nuo sąskaitos savininko, t.y. tėvo, išleido virš 300 Lt pirkdamas internetinių žaidimų kodus. Tokių pervedimų atlikta apie dešimt, sumos svyruoja nuo 40 iki 15 Lt. Yla, žinoma, išlindo iš maišo.
Noriu paklausti - o kodel bankininkystes reikalus tvarke sunus, o ne jus patys? Rizikingas reikalas cia, juolab jeigu jis savu pinigu neturi.

Nupasakojau jusu situacija vyrui (jis dirba VTAT, tiesa ne LT). Jo nuomone, kazi kokiu nuobaudu cia nepritaikysi. Taciau jaunuolis turetu grazinti pinigus. UZDIRBTI juos ir grazinti. Be to, jis turetu sistemingai gauti kisenpinigius ir ismokti su jais tvarkytis. Nu ir labai rimtai pasisneket su juo, ka jus, manau ir darot. Jis turi suvokt, kad tevu pinigai tai ne jo pinigai. Be to, jam tuoj bus 18, taigi oficialus islaikytinio amzius baigiasi. Galima bus pasiulyt finansiskai prisidet prie bendro gyvenimo.
Dar mano vyras pastebejo, kad gal but vaikinas yra paprasciausiai neismokytas su pinigais elgtis. Bet cia jums geriau zinot.
Mano pacios vaikas (budamas 13 ar 14) buvo mano pinigine pasinaudojes savo poreikiams.

Nezinau ar uzvedziau jus ant kokio nors kelio, bet labai gerai suprantu kaip jauciates....