Greitai permečiau akim, berods niekas dar neminėjo tokių (o mums tokie patys skaniausi ir valgomiausi)
Reikia:
batono (nepjaustyto)
sūrio
dešros/kumpio - kam kas patinka
majonezo
Perpjaunam batoną per pusę, išskrapštom visą minkštimą ir tą minkštimą susmulkinam į gabaliukus. Taip pat supjaustom sūrį, dešrą (dažniausiai naudojam "šlapianką"

), dedam majonezo. Gerai visą tą košę išmaišom ir sukišam atgal į batoną. Tada abi batono dalis sudedam į skardą ir kokią 10 minučių pakepam. Ištraukus, supjaustai peiliu ir gaunasi įdaryti sumuštiniai

Įdarą, kas be ko galiam keisti
Antri pagal dažnumą pas mus dažniausiai būna labai paprasti sumuštiniai su šprotais: Pakepam duoną, dedam ant jos salotos lapą ir šprotą. Irgi labai skanu, ir per visokias šventes labai greit išgaruoja.
Greit išgaruoja ir šitie: irgi pakepam duoną, o ant jos tepam tokią mišrainytę (virtas kiaušinis+krabų lazdelės+majonezas+druska)