Papildyta:
aš tai valgau taip : paimu duonuos , sviesto ir česnakelių papjaustau

Papildyta:
Papildyta:
Galima dar tokius sumustinius pasidaryti: sutarkuoti fermentini suri burokine tarka(galima ir smulkesne), supjaustyti cesnaka smulkiai arbe sutrinti trintuve, ir viska sumaisyti su majonezu. Sita mase deti ant griezineliais supjaustyto pomidoro. Ir viskas Ir graziai atrodo ir skanu!
Greitai permečiau akim, berods niekas dar neminėjo tokių (o mums tokie patys skaniausi ir valgomiausi)
Reikia:
batono (nepjaustyto)
sūrio
dešros/kumpio - kam kas patinka
majonezo
Perpjaunam batoną per pusę, išskrapštom visą minkštimą ir tą minkštimą susmulkinam į gabaliukus. Taip pat supjaustom sūrį, dešrą (dažniausiai naudojam "šlapianką"
), dedam majonezo. Gerai visą tą košę išmaišom ir sukišam atgal į batoną. Tada abi batono dalis sudedam į skardą ir kokią 10 minučių pakepam. Ištraukus, supjaustai peiliu ir gaunasi įdaryti sumuštiniai
Įdarą, kas be ko galiam keisti
Antri pagal dažnumą pas mus dažniausiai būna labai paprasti sumuštiniai su šprotais: Pakepam duoną, dedam ant jos salotos lapą ir šprotą. Irgi labai skanu, ir per visokias šventes labai greit išgaruoja.
Greit išgaruoja ir šitie: irgi pakepam duoną, o ant jos tepam tokią mišrainytę (virtas kiaušinis+krabų lazdelės+majonezas+druska)
Reikia:
batono (nepjaustyto)
sūrio
dešros/kumpio - kam kas patinka
majonezo
Perpjaunam batoną per pusę, išskrapštom visą minkštimą ir tą minkštimą susmulkinam į gabaliukus. Taip pat supjaustom sūrį, dešrą (dažniausiai naudojam "šlapianką"
Antri pagal dažnumą pas mus dažniausiai būna labai paprasti sumuštiniai su šprotais: Pakepam duoną, dedam ant jos salotos lapą ir šprotą. Irgi labai skanu, ir per visokias šventes labai greit išgaruoja.
Greit išgaruoja ir šitie: irgi pakepam duoną, o ant jos tepam tokią mišrainytę (virtas kiaušinis+krabų lazdelės+majonezas+druska)
dar galima smulkiai supjaustyti virtą kiašinį ir silkę, sumaišyti su majonezu, pipiriuko. Tepti ant batono ant viršaus dėti ploną riekelę pomidoro
QUOTE(Lauruskina @ 2007 03 29, 13:22)
dar galima smulkiai supjaustyti virtą kiašinį ir silkę, sumaišyti su majonezu, pipiriuko. Tepti ant batono ant viršaus dėti ploną riekelę pomidoro 
turėtu būt skanu
Gal kuri zinot kaip gaminti "sluoksniuotus" sumustinius? Kur kelios duonos riekes perteptos visokiais pertepimais, ir paskui viskas suspausta ir palaikyta saltai. Atrodo taip kaip torciukas, tik ne saldus
Labai seniai valgiau pas kazka sveciuose ir dabar noreciau pasigaminti. Vasara ateina, kompanijos daugiau sulauksiu, tai noreciau pavaisinti kuo nors ypatingesniu, ir pagalvojau, kad sluoksniuoti sumustiniai butu kaip tik.
Aciu is ansksto uz recepta!
Aciu is ansksto uz recepta!
QUOTE(Lolita2 @ 2007 03 20, 04:49)
Galima dar tokius sumustinius pasidaryti: sutarkuoti fermentini suri burokine tarka(galima ir smulkesne), supjaustyti cesnaka smulkiai arbe sutrinti trintuve, ir viska sumaisyti su majonezu. Sita mase deti ant griezineliais supjaustyto pomidoro. Ir viskas Ir graziai atrodo ir skanu!
shitus esu darius, tai tikras apsivalgymas
Nu reikės šiandien tuos pabandyti su pomidoru
Mano mylimi - italiski sumustiniai su pomidorais (Bruschetta al pomodoro )
2 asmenims
4 prinokę pomidorai
Baziliko lapai
Extra vergine alyvuogių aliejaus
8 skiltelės itališkos duonos
Druskos, pipirų
Pomidorus supjaustykite 0,5cm kubeliais. Sudėkite į dubenį. Supjaustykite baziliko lapus. Pjaustant siūlau lapus išilgai susukti į tūtelę ir smulkiai ją supjaustyti skersai. Sudėkite bazilikus į dubenį. Įdėkite druskos, pipirų. Įlašinkit kelis lašus alyvuogių aliejaus.
Tuo pačiu metu tosteryje arba keptuvėje apskrudinkite duoną. Dar karštą ištrinkite vieną jos pusę česnaku. Dėmesio. Kadangi patiekalo skonis švelnus, česnaką naudokite su saiku, arba jis užgoš kitus ingredientus.
Pomidorų mišinį uždekite ant duonos. Iš karto pateikite. Skanaus!
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
2 asmenims
4 prinokę pomidorai
Baziliko lapai
Extra vergine alyvuogių aliejaus
8 skiltelės itališkos duonos
Druskos, pipirų
Pomidorus supjaustykite 0,5cm kubeliais. Sudėkite į dubenį. Supjaustykite baziliko lapus. Pjaustant siūlau lapus išilgai susukti į tūtelę ir smulkiai ją supjaustyti skersai. Sudėkite bazilikus į dubenį. Įdėkite druskos, pipirų. Įlašinkit kelis lašus alyvuogių aliejaus.
Tuo pačiu metu tosteryje arba keptuvėje apskrudinkite duoną. Dar karštą ištrinkite vieną jos pusę česnaku. Dėmesio. Kadangi patiekalo skonis švelnus, česnaką naudokite su saiku, arba jis užgoš kitus ingredientus.
Pomidorų mišinį uždekite ant duonos. Iš karto pateikite. Skanaus!
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Man patinka tokie: brokolius isverdi, sutrini sakute, idedi smulkiai pjaustytu krabu lazdeliu arba krabu mesos, pipiriuku, druskytes ir majonezo tiek, kad tepant ant pakepto batono nenubegtu.
QUOTE(Medeina @ 2003 12 16, 12:39)
Patys tie chebrytei prie alaus:ant keptos duonos su česnaku (būtų geriau vieno kąsnio sumuštinukai),užtepti nedaug majonezo,uždėti nedidelę juostelę "dūmo skonio" (būtent tokios) silkės file ir griežinuką svogūno.Nu skanu,pasaka.Kas valgė-tas žino ir dar paprašo.
O jei gu uzdeti acte marinuota svoguna? Gal irgi tiktu?





