Įkraunama...
Įkraunama...

panikos atakos

na, dar siandien pasisakysiu paskutini kartuka ir ramu bus biggrin.gif, bent jau man.
Kuomet as ieskojau pasveikimo varijantu tai naturalu - norejosi kazkokio greito 'pataisymo'. Juk vakar normali, (kaip ir) buvau, kodel siandien pasaulis taip skaudziai apsisuko kiton pusen... rodes bet ka, na beveik, atiduociau tik isgelbekit mane nuo kanciu! Kaip minejau, gydytojai l. saltai ir be jokiu ceremoniju pripaise tai kuo mano nuomone as nesirgau - depresija. O jie kaip kokie smegenu plovejai kartojo, jog jei nevartosiu rimtu vaistu - bereikalingai tik leisiu pinigus visokiem alternatyviem 'zaidimam' ir vis vien pas juos grisiu, tik kuo ilgiau tesiu tuo giliau mano depresija isigyvens, tuo sunkiau man bus, automatiskai 'pagyjimo'procesas bus sunkesnis ir ilgesnis. BLA BLA BLA!!!
Buvo etapas, kuomet gydytoju bijojau. L. negera buvo, bet pas juos nebeidavau. Nes vizitai pas juos tapo beprasmiai. As ju akyse buvau ieskanti nauju galimu priezasciu 'kodel' man blogai, o jie turedavo viena atsakyma i visus mano klausymus - fiziskai esu sveika (hm.. cia remiantis 2 bendrais tyrimais? Tokia budavo mano nuomone wink.gif , man smegenine reikia tvarkyti. Tvarkyti vadinasi daryti taip kaip daro milijonai viosame pasaulyje. Rasti tinkamas piliules ir pirmyn.
Cia taip destau mintis link to, kad as isivaizduoju kaip kai kurios is jusu jauciasi: vieni sako daryk ta, kiti gasdina ne - daryk taip, nes bus taip ir anaip... dar cia islenda tokios kaip as, kurios mat pasveiko be vaistu, kad taip visiem paprasta butu..
Pati esu paprastas pavizdys, zmogu priverst kazkam kas jo nuomone nera teisinga l. sunku. Uztat nenoriu, kad jaustumetes pamokslaujamos ar panasiai. Juk mes daugelis daug ka darom skirtingai: maitinames, gyvenam, vaikus auginam, mylim... as tik tikiuosi jog manyje matot nors kiek teigiamo, 'pasefuoju' Jus, nes jei yra klausimu i kuriuos galiu atsakyti - kodel ne. Va. biggrin.gif Taip kad jei ka - as cia betarpiskai jusu pusej. 4u.gif
Atsakyti
Ah, nepykit merginos bei moterys, mane va uzvede dar kelios mintys doh.gif Radau va straipsni, gaila anglu kalba, jame viskas l. nuosekliai ir l. aiskiai isaiskinta: antidepresantai bei alternatyvos.
Kadangi sventai tikiu, jog mano visi sitie ilgi rasinejimai nors vienai is jusu atnes palengvejima, tad vis nepasiduodu - stai grubus vertimas:
pirmiausia, antidepresantai padeda daugeliui zmoniu, bent jau trumpam. Ir jei esate issieikvojote bandant naturalius resursus, butent antidepresantai gali but ir tinkamas pasirinkimas. Bet, pries einant tuo keliuku, butina suprasti, jog vaistai, tokie kaip antidepresantai gali 'atnest' pakankamai rimtus pasalinius poveikius. Plius, jie nesutvarko tikrosios gludincios problemos, antidepresantai gali tik stimuliuoti nuotaika gerinancius smegenu chemikalus jus ir taip turite, bet dauguma negalavimu butent ir atsiranda nuo nepakankamu siu chemikalu kiekiu. Ko jum is tikro reikia, tai atstatyti deficita
Didejantis ekspertu skaicius tiki, jog maistingos medziagos vadinamos amino rugstimis siulo buda padidinti jusu geros nuotaikos junginius. Aminos daznai pakelia depresijos tamsuji debesi net greiciau nei vaistai. Kuomet Nacionalinis Psichines sveikatos institutas raportuoja kad antidepresantam pradet veikti reikalinga tarp 2-8 savaiciu laiko. O amino rugstim pradet veikt ilgiausias laikotarpis butu savaite. Tarp kitko, gydytoja (komentuojanti verciamame straipsnyje) sako, jog zmones raportuoja jog jauciasi zymiai geriau vos per 24val.
Zinoma, nei amino rugstys, nei antidepresantai neuzgarantuoja poveikio visiem. Taciau tyrimu procentazas gan didelis, jog minetos rugstys padeda tikrai daug kam.
Kontrastui, negatyvus pasaliniai simptomai nuo prirasomu nuotaika kelianciu vaistu yra pakankama itikint kai kuriuos zmones, kad nauda tiesiog nera verta. Ne kiekvienas, kuris vartoja antidepresantus visus pasalinius simptomus patiria, bet sarasas galimu, gerai zinomu problemu pribloskiantis. I tai ieina pykinimas, galvos skausmai, nepaprastas nuovargis, svaigimas, svorio augimas, nemiga ir libido dingimas. Tyrimai patiekti Britu psichiatrijos zurnale (2000 gruodis) zymi, jog kai kurios antidepresantu rusys net susijusios su savizudybes mintimis bei veiksmais.
Amino rugstys (randamos tokiame maiste kaip paukstienoje, jautienoje, zuvyje, pieno produktuose bei kiausiniuose) yra statybiniai blokai praktiskai viskam kas musu organizme kieta. Yra daugiau nei 50.000 proteino formu - visi enzemai, dauguma hormonu, kiekviena lastele ir raumuo, kiekvienas audinys yra pagamintas is baltymo.
Amino rugstys svarbiausia valdo jusu smegenis, raso Eric Braverman, jis aiskina kad centrine nervu sistema yra beveik absoliuciai reguliuojama amino rugsciu bei ju peptidu (dvi-trys kartu susijusios amino rugstys). Aminos yra prekursoriai daugeliui neuroperdavejams (cheminiams nervu sistemos pasiuntiniams) kurie kontroliuoja procesus tokius kaip apetitas, miegas, protine veikla, reagavima i skausma ir taip, net nuotaika.
Nervu lasteles smegenyse vadinamos neuronais laiko neuroperdavejus ir paleidzia juos reguodamos i skirtingus elektrinius bei biocheminius signalus. Nuotaikos kontroliavimui, neuroperdaveju chemikalai isleisti patenka i viena is dvieju esminiu categoriju: stimuliojancia ir raminancia. I stimuliuojancius neuroperdavejus iskaitomi dopaminas, norepinephrinas ir epinephrinas (zinomas kaip adrenalinas).
Tuo tarpu serotoninas ir gamma-aminobutyrine rugstis (GABA) atstovauja raminanciai pusei. (beje, tos kurios skaite mano ankstesnius rasinius mate gamma-aminobutyrine rugstis (GABA) kaip po viena is dvieju sudedamuju mano vartoto ZEN papildo komponentu).
Trumpinant ir taip ilga pasakojima: antidepresantai nuotaika veikia laikinai prailgindami laika kol neuroperdavejai pasiekia savo efekta, bet jei jus naturaliai turite mazus neuroperdaveju kiekius, tai vaistu vartojimas to nepakeis. Kontrastui, amino rugstys butent pasiekia problemos esme ir normalizuoja neuroperdaveju kieki. Jei jums ju truksta, vartojant amino rugsciu papilda jos gali duot kunui gryna medziaga kurios jam reikia pasigamint.
Dar rasoma, kad ne visos amino rugstys isspres butent jusu problema, geriausia butu kiekvienam konkreciai su specialisto pagalba issiaiskinti ko butent jusu atveju reiktu, nes yra n nerviniu ligu.
Jei siuo metu nenaudojat antidepresantu, nesate nescia ar maitinanti ir neturite jokiu kitu medicininiu bukliu amino rugsciu terapija yra pakankamai saugi paciam eksperimentuoti jei paisoma nurodytu rekomendavimu gairese (cia ne mano, o vieno is straipsnyje cituoto specialisto zodziai smile.gif
Tas pats gydytojas dar sako, jog daznai organizmas pajegus pats susitvarkyti jei jam patiekiami teisingi instrumentai. Geriau pirmiausia isbandyti naturalias priemones nei vartoti vaistus kuriuos jusu kunas sunkiau pasisavina ir atsikrato.
Verimas is http://www.lifetimef...ntArticleId=325
Viskas. Pabaiga.
As pati vartojau, velgi pasikartosiu, pagrindiniu amino rugsciu kompleksa pagaminta is kiausinio baltymo (berods 7 skirtingos pagrindines musu organizmui butinos rugstys vienoje gigantiskoje tableteje) kuri pirkau Lietuvoje. Kainavo irgi ne kosmiskai, apie 9lt uz 60 berods tableciu (hmmm - pries 3,5metu...).
Labanakt ir sviesiu jum visom minciu!!! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammamia: 05 liepos 2007 - 00:36
nu ka, panikierkos, priimsit i kompanija? daugiau kaip 10m. neturejau sito "dziaugsmo", jau buvau ir visai pamirsus, kas tai yra. kol savaites pradzioj staiga, kaip perkunas is giedro dangaus trenke... dar sekmadieni buvau sveikiausias zmogus pasaulyje, o pirmadieni- na, jus visos mintinai zinot kaip tai buna... nusipirkau magnio, valerijonu- kol kas padeda. kita sav. einu tikrintis skydliaukes- kazkada seniai ji buvo mano baimes kaltininke.... jezau, kaip bijau vel bijoti...
Atsakyti
QUOTE(širšė @ 2007 07 05, 13:15)
nu ka, panikierkos, priimsit i kompanija? daugiau kaip 10m. neturejau sito "dziaugsmo", jau buvau ir visai pamirsus, kas tai yra. kol savaites pradzioj staiga, kaip perkunas is giedro dangaus trenke... dar sekmadieni buvau sveikiausias zmogus pasaulyje, o pirmadieni- na, jus visos mintinai zinot kaip tai buna... nusipirkau magnio, valerijonu- kol kas padeda. kita sav. einu tikrintis skydliaukes- kazkada seniai ji buvo mano baimes kaltininke.... jezau, kaip bijau vel bijoti...

Sveika,zinoma priimsim 4u.gif ,nors as cia pati naujoke blush2.gif O,kaip tau pavyko issigydyt ir 10 metu nesirgti g.gif Man,taip pat rado skydliaukes uzdegyma,bet gydymo kol kas nereikia,bet sake gali ir man ispravuokoti toki nerima ir baimes. verysad.gif Siandiena buvau pas pshiho.tai apsiverkiau,pirma kart,taip blogai man buvo verysad.gif Antideprisantai dar neveikia,xanax jau nebeveikia,na labai minimaliai,nes,pasak daktaro,tai senas vaistas,kai pripranti-nebeveikia,tai israse Fluanxol,jis nuotaika pakele,gal kas nauduojote,kokia nuomone apie si vaista g.gif Dabar xanax reikia mazint,nors daktaras is pradziu sake,gali iskart nutraukti doh.gif ,nes,kaip fonasbus-Fluansolis.Bet as taip bijau verysad.gif
Atsakyti
tas buvo seniai, as dar mokiausi mokykloj ir niekas jokiu paniku tada negyde smile.gif vaiku gydytoja nusiunte pas neurologa, neurologas pas endokrinologa, tas rado bedu su skydliauke. pora metu geriau endokrinologo skirtus vaistus ir viskas susitvarke. gydytojai sake, jog padejo pasibaiges brendimas. baigiau mokykla, o kartu ir bedos baigesi smile.gif dabar matyt, senti pradejau smile.gif tai turbut teks klimakso laukt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(širšė @ 2007 07 05, 16:36)
tas buvo seniai, as dar mokiausi mokykloj ir niekas jokiu paniku tada negyde smile.gif vaiku gydytoja nusiunte pas neurologa, neurologas pas endokrinologa, tas rado bedu su skydliauke. pora metu geriau endokrinologo skirtus vaistus ir viskas susitvarke. gydytojai sake, jog padejo pasibaiges brendimas. baigiau mokykla, o kartu ir bedos baigesi smile.gif dabar matyt, senti pradejau smile.gif tai turbut teks klimakso laukt smile.gif

O,kokius pojucius tau ispravokavo skydliauke,ka jautei tada,ar nerima g.gif O,man vat,vaistuku nuo skydliukes jiokiu neskyre.
Atsakyti
Tai nei viena nesate metusi antidepresantų ir sėkmingai pasveikusi? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(milocka @ 2007 07 05, 16:14)
O,kokius pojucius tau ispravokavo skydliauke,ka jautei tada,ar nerima g.gif O,man vat,vaistuku nuo skydliukes jiokiu neskyre.


praktiskai ta pati, ka cia jau daugelis aprase- nerealia baime, jog kazkas atsitiks, jog isprotesiu, jog nualpsiu, baisu buti parduotuvej, minioj, kur tiek daug zmoniu ir niekas nepades, saugu tik salia artimo zmogaus, drebulys, sirdies plakimas, mirgejimas akyse... tada uzteko valerijonu, tikiuosi, kad ir dabar neteks imtis stipresniu vaistu.
Atsakyti
labutes, matau orai veikia visas pakinierkas blink.gif o as siandien paklausiau mammamia patarimo ir nusipirkau amino rugsciu kompleksa net 2 dezutes pradziai, tai nuo siandien vartoti pradedu, maza pageres, galbut ir vaistu atsikratysiu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(tetarima @ 2007 07 05, 18:53)
labutes, matau orai veikia visas pakinierkas blink.gif o as siandien paklausiau mammamia patarimo ir nusipirkau amino rugsciu kompleksa net 2 dezutes pradziai, tai nuo siandien vartoti pradedu, maza pageres, galbut ir vaistu atsikratysiu doh.gif

tai va kaip statybine medziaga dabar murintis bandysiu visas skylutes susikaupusias per gyv cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ratatankė @ 2007 07 05, 16:20)
Tai nei viena nesate metusi antidepresantų ir sėkmingai pasveikusi? bigsmile.gif

sveika taip as sekmingai pasveikau metus vaistus...manau mmamamia irgi....
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti