nesu abejinga siai temai, nors senokai cia buta. Ir senokai visa tai apie ka kalbat pergyventa.
Noreciau kiek pasidalint mintimis. Neskaiciau visu jusu zinuciu, bet tikiuos nors kiek jus padrasint, kazko teigiamo ipusti...
Mano pacios praeitas 'paniskas' keliukas nera vienintelis ir nesu vienintele pagijusi. Bet skirtingai nei daugelis as absoliuciai nevartojusi jokiu vaistu.
Galiu patikinti, jog fiziskai tikrai buta rimtu momentu, kuomet budavo kvieciamos greitosios ir mintimis atsisveikinama su savais. Taciau as l. bijojau antidepresantu. Musu gimineje yra ne vienas gyvenantis pastovia vaistu pagalba ir puikiai zinojau kokia kanciu palengvinimo kaina. Tai verte ieskot alternatyvu. Man pasiseke, gyvenu Anglijoje, anglu kalbos zinios bei paprastesnis priejimas prie literaturos saltiniu suteike daug ivairiapuses informacijos suvokt ir palaipsniui perprasti, kas tai yra kas mane kankina. Nuo to viskas ir prasideda. Po pirmo 'ziauraus' priepolio ligonineje niekas nieko neaiskino, tik uzdavinejo gausybe mane dar labiau gasdinusiu klausimu, o nezinojimas tai maistas panikos priepuoliam. Kol laukem kraujo analizu (laukti teko 5dienas, cia toks procesas

Isbandziau hipnoterapija. Psichologas idieges jos pagrindus pats issigydes nuo panikos priepuoliu ismoke pagrindinio vaisto - teisingo kvepavimo. Iki tol net nezinojau kuo kvepuoju. Pasirodo kvepavimas krutine/plauciais yra netaisyklingas

Susidomejau joga. Hatha joga. Meditacija. Tai LABAI padejo ismokt padet kunui atsipalaiduot, fiziskai issikraut ir tiesiog pajust harmonija su savimi, kunu, pasauliu. Isivaizduoju, dauguma jusu su mazais vaikais, salygos medituot ar ramybej pabut su savimi nera lengvai pasiekiamos, bet as pati turiu vaikus. Labai norint zmogus kalnus nuvercia.

Geriau maisto papildus. Kadangi stresas, o panikos priepuoliai ar pastovi, besikartojanti nervine itampa alina ne tik nervine sistema, visa organizma, as vartojau multivitaminus. Priede, man buvo paskirta pagrindiniu amino rugsciu doze, kuriu tikrai galima isigyt Lietuvos vaistinese, tai kiausinio baltymo kapsules. Amino rugstys statybine medziaga nervu sistemai bei kitai lastelienai, tad tai didziule pagalba organizmui. Geriau papildomaB vitaminu kompleksa. Ir gavau fantastiska dalyka Zen (aminobutirine rugstis) papilda, kurio role tokia, jog sukilus panikai ir atsiradus vadinamam priepuoliui, kaip minejau ima gamintis adrenalinas, kunas pasiruosia galimai 'uzpuolio' stadijai, o sita rugstis yra naturalus papildas kuris naturaliai organizme pasigamintu musu smegenim gavusi kitoki isakyma, jog pavojus praejes - laikas atsipalaiduot

Dar vienas dalykas, tikiuosi neisvarginau per daug savo ilgu pasakojimu: ar kada teko girdeti apie kognityvia terapija? Tai galima sakyti viena is psichologijos pakraipu/versiju, kur principas toks, jog mes visi i tam tikras gyvenimo situacijsas, ivykius reaguojam pagal paciu susikurtus (samojingai ar nesamojingai) sablonus. Labai graziai aprasyta http://www.agora-fob...=...ID=30&Code=
sito puslapio 4 psl irgi yra info kaip padet sau ar kitam http://medicina.kmu....04/0204-17l.pdf
Manu tai vienas is realiausiu budu net paciam ismokt jos principu naudotis. Jei butu susidomejimas as mielai placiau papasakociau kaip konkreciai ir gan paprastai pati taikiau/taikau sia terapijos forma.
Dar. Jei kas tiki homeopatija, as naudodavau aconite 30. Padedavo esant priepuoliui arba staiga atsiradus jauduliui baimei. Kiti charakteringi asmenybes kuriom tinka aconite: psichologinis teroras, mirties baime, dazni sirdies preplakimai, padaznejes plakimas, zmogus nenurimsta, nepaguodziamas. Arsenicum alb. 30 didelis jaudulys su didziuliu nerimu, baiminamasi jog kazkas baisaus atsitiks. Blogiau nakti arba po vidurnakcio, jaucia salti ir yra be galo tvarkingas. Ignatia amara 30 nerimas jaudulys panikos priepuoliai rysium su gedulu. Nat mur 30 jaudulys del visko, net sapnuose. Phosphorus 30 labai neramus, jautrus zmogus, kuriam reikalingas saugumas ir pastovus patikinimas. Jaudinimasis, nerimas austiniu, mirties, buvimo vienam.Dar yra pulsatila 30, tinkanti jautriam, daznai raudanciam zmogui, kuriam reikalinga pastovi kompanija. Sulphur 30 jaudulys rytais su gausiu prakaitavimu ir alpimais. Sepia 30 jaudulys vakarais, baime buti vienam ir abejingumas tiem kuriuos myli. Tiesiog pasirinkti viena labiausiai atitinkanti jusu busena ir bandyti - 3 kartus dienoj tarp maisto. Arba esant priepuoliui.
As be viso auksciau mineto dar ir dietas isbandziau organizmui apsivalyt, akupunktura, zoleles, maldas, susitaikyma su visais, osteopatija... Gydytojai man prisiekinejo cia, jog grisiu maldaut antidepresantu, jog negalesiu vaiku daugiau tureti (susitvarkius nervine busena praktiskai iskart ir pastojau, sekmingai isnesiojau ir sekmingai auga antras sunelis) ir jog tai be antidepresantu - visam gyvenimui. Nesijauciu jokia isskirtine, rasau cia, nes nuosirdziai noreciau nors kuo savo patirtimi kitiem padet, tiesiog visas sitas paniko etapas man be galo daug teigiamo atnese/ismoke. Sustiprino. Ismoke save mylet, gertbt. Kunas tai is tikro kaip koks instrumentas musu sielai, ji jo viduje. Instrumentui pagedus ar uzstrigus, reikia su meile ir pagarba jam padet. Siela be kuno gyvena nebe zemej

Nepasiduokite. Ir laikykites. Pasveikti tikrai galima.