Įkraunama...
Įkraunama...

panikos atakos

Sveikutes,
nesu abejinga siai temai, nors senokai cia buta. Ir senokai visa tai apie ka kalbat pergyventa.
Noreciau kiek pasidalint mintimis. Neskaiciau visu jusu zinuciu, bet tikiuos nors kiek jus padrasint, kazko teigiamo ipusti...
Mano pacios praeitas 'paniskas' keliukas nera vienintelis ir nesu vienintele pagijusi. Bet skirtingai nei daugelis as absoliuciai nevartojusi jokiu vaistu.
Galiu patikinti, jog fiziskai tikrai buta rimtu momentu, kuomet budavo kvieciamos greitosios ir mintimis atsisveikinama su savais. Taciau as l. bijojau antidepresantu. Musu gimineje yra ne vienas gyvenantis pastovia vaistu pagalba ir puikiai zinojau kokia kanciu palengvinimo kaina. Tai verte ieskot alternatyvu. Man pasiseke, gyvenu Anglijoje, anglu kalbos zinios bei paprastesnis priejimas prie literaturos saltiniu suteike daug ivairiapuses informacijos suvokt ir palaipsniui perprasti, kas tai yra kas mane kankina. Nuo to viskas ir prasideda. Po pirmo 'ziauraus' priepolio ligonineje niekas nieko neaiskino, tik uzdavinejo gausybe mane dar labiau gasdinusiu klausimu, o nezinojimas tai maistas panikos priepuoliam. Kol laukem kraujo analizu (laukti teko 5dienas, cia toks procesas smile.gif as praktiskai pragyvenau pastovioje panikos busenoje. Kraujo analizam neradus nieko itartino atsirado kiti tyrimai.. sirdis. O kadangi cia visur eiles ir priejimas iki norimu atsakymu ilgas ir skausmingas as nenorejau sedet ir laukt.. ir kankintis. Salia augo 2-metis...
Isbandziau hipnoterapija. Psichologas idieges jos pagrindus pats issigydes nuo panikos priepuoliu ismoke pagrindinio vaisto - teisingo kvepavimo. Iki tol net nezinojau kuo kvepuoju. Pasirodo kvepavimas krutine/plauciais yra netaisyklingas smile.gif Teko ilgai ir nuosekliai pratintis prie kvepavimo pilvu/diafragma, nes kvepuojant krutine l. lengva susijaudinus nukrypt nuo normalaus kvepavimo ritmo. O ir paties kvepavimo principas turi but mazdaug toks, kad labiau susikoncentruot i iskvepima. Atsipalaidavusio zmogaus kvepavimo ritmas toks, kad jis tik trumpai ikvepia, o iskvepimas yra ilgas. Pajutusi jog kyla jaudulys, net ir dabar zinau auksine taisykle: visa demesi sutelkiu kvepavimo sureguliavimui - 123 ikvepiu ir 123456 iskvepiu. Tokio kvepavimo esme jog kraujas negauna taip vadinamu deguonies siuksliu kurios greitai pajuntamos jei pabandytumet nereguliariai ir gan greitai pakvepuot. Pridekim adrenalina, kuri organizmas pagamina esant staiga pakilusiai nervinei itampai, smegenine gauna signala fiziskai pasiruost potencialiai gresianciam pavojui, rezultate visi raumenukai isitempia pasiruose galimam darbui...bet kadangi mes fiziskai taip ir neissikraunam plius nereguliarus kvepavimas rezultatas kai kuriom musu labai nemalonus.
Susidomejau joga. Hatha joga. Meditacija. Tai LABAI padejo ismokt padet kunui atsipalaiduot, fiziskai issikraut ir tiesiog pajust harmonija su savimi, kunu, pasauliu. Isivaizduoju, dauguma jusu su mazais vaikais, salygos medituot ar ramybej pabut su savimi nera lengvai pasiekiamos, bet as pati turiu vaikus. Labai norint zmogus kalnus nuvercia. smile.gif
Geriau maisto papildus. Kadangi stresas, o panikos priepuoliai ar pastovi, besikartojanti nervine itampa alina ne tik nervine sistema, visa organizma, as vartojau multivitaminus. Priede, man buvo paskirta pagrindiniu amino rugsciu doze, kuriu tikrai galima isigyt Lietuvos vaistinese, tai kiausinio baltymo kapsules. Amino rugstys statybine medziaga nervu sistemai bei kitai lastelienai, tad tai didziule pagalba organizmui. Geriau papildomaB vitaminu kompleksa. Ir gavau fantastiska dalyka Zen (aminobutirine rugstis) papilda, kurio role tokia, jog sukilus panikai ir atsiradus vadinamam priepuoliui, kaip minejau ima gamintis adrenalinas, kunas pasiruosia galimai 'uzpuolio' stadijai, o sita rugstis yra naturalus papildas kuris naturaliai organizme pasigamintu musu smegenim gavusi kitoki isakyma, jog pavojus praejes - laikas atsipalaiduot smile.gif As ta Zen gavau dietologes rekomendavimu, mat jis sekmingai taikomas butent tokiem su panika kovojantiem. Kuomet isitikinau, jog Zen tikrai padeda, jau vien zinojimas, kad as ji su savimi turiu ir esant reikalui galiu pasitiket juo l. pakeite fizine busena. Placiau apie Zen ir kur jo nusipirkti internete cia: http://www.allergyre.../200mgofzen.htm
Dar vienas dalykas, tikiuosi neisvarginau per daug savo ilgu pasakojimu: ar kada teko girdeti apie kognityvia terapija? Tai galima sakyti viena is psichologijos pakraipu/versiju, kur principas toks, jog mes visi i tam tikras gyvenimo situacijsas, ivykius reaguojam pagal paciu susikurtus (samojingai ar nesamojingai) sablonus. Labai graziai aprasyta http://www.agora-fob...=...ID=30&Code=
sito puslapio 4 psl irgi yra info kaip padet sau ar kitam http://medicina.kmu....04/0204-17l.pdf
Manu tai vienas is realiausiu budu net paciam ismokt jos principu naudotis. Jei butu susidomejimas as mielai placiau papasakociau kaip konkreciai ir gan paprastai pati taikiau/taikau sia terapijos forma.
Dar. Jei kas tiki homeopatija, as naudodavau aconite 30. Padedavo esant priepuoliui arba staiga atsiradus jauduliui baimei. Kiti charakteringi asmenybes kuriom tinka aconite: psichologinis teroras, mirties baime, dazni sirdies preplakimai, padaznejes plakimas, zmogus nenurimsta, nepaguodziamas. Arsenicum alb. 30 didelis jaudulys su didziuliu nerimu, baiminamasi jog kazkas baisaus atsitiks. Blogiau nakti arba po vidurnakcio, jaucia salti ir yra be galo tvarkingas. Ignatia amara 30 nerimas jaudulys panikos priepuoliai rysium su gedulu. Nat mur 30 jaudulys del visko, net sapnuose. Phosphorus 30 labai neramus, jautrus zmogus, kuriam reikalingas saugumas ir pastovus patikinimas. Jaudinimasis, nerimas austiniu, mirties, buvimo vienam.Dar yra pulsatila 30, tinkanti jautriam, daznai raudanciam zmogui, kuriam reikalinga pastovi kompanija. Sulphur 30 jaudulys rytais su gausiu prakaitavimu ir alpimais. Sepia 30 jaudulys vakarais, baime buti vienam ir abejingumas tiem kuriuos myli. Tiesiog pasirinkti viena labiausiai atitinkanti jusu busena ir bandyti - 3 kartus dienoj tarp maisto. Arba esant priepuoliui.
As be viso auksciau mineto dar ir dietas isbandziau organizmui apsivalyt, akupunktura, zoleles, maldas, susitaikyma su visais, osteopatija... Gydytojai man prisiekinejo cia, jog grisiu maldaut antidepresantu, jog negalesiu vaiku daugiau tureti (susitvarkius nervine busena praktiskai iskart ir pastojau, sekmingai isnesiojau ir sekmingai auga antras sunelis) ir jog tai be antidepresantu - visam gyvenimui. Nesijauciu jokia isskirtine, rasau cia, nes nuosirdziai noreciau nors kuo savo patirtimi kitiem padet, tiesiog visas sitas paniko etapas man be galo daug teigiamo atnese/ismoke. Sustiprino. Ismoke save mylet, gertbt. Kunas tai is tikro kaip koks instrumentas musu sielai, ji jo viduje. Instrumentui pagedus ar uzstrigus, reikia su meile ir pagarba jam padet. Siela be kuno gyvena nebe zemej smile.gif, o kunui reikalinga siela.
Nepasiduokite. Ir laikykites. Pasveikti tikrai galima.
Atsakyti
thumbup.gif auksines mintis mammamia!!!!!!as irgi manau kad antidepresantai sioi problemoj nepades nebent tam kartui,otik prislopins simtomus o probleme kieka verysad.gif jei bandit kapstytis patiems,noret daug ka suprast ir pakeist,taaip as pritariu kvepavimas cia gali daug,aplamai jauciant artejancia banga svarbu ant kazko susikoncentruot,trumpai uzsiciklint smile.gif ne i priepuoli o pvz kviepavima,kuo labiau bandisi kvepavimu nurim galesi pajaust kad valdai tai tada atsiras pasitikejimas savimi priepuoliai retes smile.gif aciu uz papasakota savo patirti,gal juos suteiks musu moteriskems optimistiniu minciu wub.gif noretusi kad atsileptu daugiau pasveikusiu ar ismokusiu valdyt lyga zmoniu,ju patirtis gali padet kankinamam sios ligos zmonem bigsmile.gif
Atsakyti
mammamia dėkui tau už pasidalinimą savo patirtim manau ir aš radau kelis sakinius sau naudingus kuriuos bandysiu prisitaikyt 4u.gif
Atsakyti
nera uz ka dekoti, kad tik padetu. wink.gif Beje, lera l. teisi, sugebejimas kontroliuot mintis, tarkim pajutus sukilusi nerima ar prasidejus panikos priepuoliui - geriausia pagalba mintis sukoncentruoti ties kazkuo kitu, o ne savo busena. As kol laukiau atvaziuojancios greitosios buvau priversta apsirengti, mat pirmasis priepuolis uzklupo kuomet buvau viena namuose, tik ka po dusu nusipraususi. Kadangi isivaizdavau, jog greitosios medikai tuoj tuoj pasibels i duris ir puls mane gelbeti, as buvau priversta susikoncentruoti ties savo apsirengimu. Kuomet stabtelejau su rubais ant saves staiga suvokiau, jog nebemirstu. biggrin.gif Sirdis tebeplake kaip paselusi, bet baimes kaip nebuta tom keliom sviesiom minutem. Kognityvios terapijos principas butent toks ir yra, jei zinai, kad sukilus jauduliui imsi panikuot kad tau ir vel bus tas ir tas, jausies taip ir taip, tas ir tas ivyks - smegenine itiki i tokias mintis ir tai pasidaro uzburtas ratas. Bet jei pavyktu, tarkim bunant pakenciamoj busenoj prisest ir issianalizuot, kokiose situacijose kurios baugina kaip konkreciai elgies (pvz. man buvo sunku iseit is namu, nes tik buto duris uzverus atsirasdavo baime, jog tipo saugi teritorija baigesi, lauke tai ir vaikas salia, maza man kas prades darytis, kaip vaikas? Ar aplinkiniai suvoks jog man reikalinga pagalba...ir pan.) Tokias mintis konkreciai uzsirasiau ir pasidariau mini korteles. Atsiradus jauduliui del isejimo baimes mintis 'viskas, tuoj prasides nerimas' keiciau i 'as l. noriu i lauka, lauke esu buvusi n kartu ir ne butinai kas nors man turi nutikt'. Arba 'viskas, nebegaliu, isprotesiu...' keist i 'as kvepuoju ramiai, tuoj apsiraminsiu ir palengves...man sekasi puikiai, galiu save kontroliuot...' Pagaunat minti? Zodziu prisidariau korteliu ir jas nesiodavausi su savimi. Jei budavo situacija kuomet jusdavau viskas kyla kyla - issitraukdavau ir pazistama eiga jas skaitydavau. Vyras irgi buvo ijungtas - privalejo itikinet mane, jog esu stipri, zinau ka turiu daryti, tai tik minciu pasekme. Pamazel tai pakeicia iprasta mastyma, tarsi pasuka viska teigiama kryptim. Kartodamas imi ir tiket, itiket ir pasidaro lengviau, lengva ir saves nebebijai. 4u.gif
Atsakyti
thumbup.gif mammamia rasai kaip apiie mane pacia, tik as truputi kitaip,as uzeinant nerimui pradedavau labai aktiviai tvarkitys,(na jei numirciau,ar atvaziotu greituke)butu tvarka biggrin.gif ir laikui begant supratau bkad tai mane ramina,ir kad visai nesiruosiu mirti biggrin.gif labai gera ideja su tuom kortelam,as buvau biski kitoki buda sumascius uzdedavau ausines,(pries iseinant i lauka)ijungdavau radija ir labai idemai klausiau ka ten sneka mintyse,diskutavau apie tai ka ten kalba,man tai padedavo tesiog smegenis buvo 'uzimtos'tesiog 'pamirsdavau panikuot biggrin.gif kai ta radija bambedavo i ausi kazkaip namus t.y saugia aplinka primindavo,jauciausi saugesne,manau kiekviena gali atrast savo apsiraminimo buda,kad tik nenurit eilines tabletes smile.gif
Papildyta:
p.s kur kitos dingusios?neaktivios visai,kur dingot?
Atsakyti
sveikos panelytes ir moterytes 4u.gif 4u.gif 4u.gif na kur gi visos?gal pasveikot jau?kaip sveikatos, nuotaikos?
Atsakyti
sveiki, kazkaip nera nuotaikos ir rasyti. vos turiu jegu perskaityti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(atsa @ 2007 07 02, 20:20)
sveiki, kazkaip nera nuotaikos ir rasyti. vos turiu jegu perskaityti sad.gif

labutes, man tai buvo pablogeje sia savaite kazkaip, bet nuo vakar kazkaip jau geriau blink.gif o kas tau? ar taip pat prisijungi prie musu kompanijos? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(tetarima @ 2007 07 02, 20:24)
labutes, man tai buvo pablogeje sia savaite kazkaip, bet nuo vakar kazkaip jau geriau blink.gif o kas tau? ar taip pat prisijungi prie musu kompanijos? blink.gif

Ir man blogai, verysad.gif vakar buvo vaiko krykstynos,kol davaziavom iki Palangos,man atruode,kad buvau nuolatinei panikuoje,keisi pojuciai galvuoje,meldziausi vienu momentu,kad tik neprireiktu mediku pagalbos,kad nesugadinciau sventes verysad.gif Ir visa tai isgerus is ryto 0,5 Xanax,or per pietis 0,5 blink.gif Gal cia is jaudulio g.gif Bet kodel xanax pavede verysad.gif Siandiena jau pradejau Zoloft pusite,jauciu pikinima,ir labai noresi miego verysad.gif Ir bliga buvo uzeje per pietus,jau xanax nebepadeda man,iduomu,kas butu jei visai jo nevartuociau,bijau ir pagalvoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milocka @ 2007 07 02, 21:11)
Ir man blogai, verysad.gif vakar buvo vaiko krykstynos,kol davaziavom iki Palangos,man atruode,kad buvau nuolatinei panikuoje,keisi pojuciai galvuoje,meldziausi vienu momentu,kad tik neprireiktu mediku pagalbos,kad nesugadinciau sventes verysad.gif Ir visa tai isgerus is ryto 0,5 Xanax,or per pietis 0,5  blink.gif Gal cia is jaudulio g.gif Bet kodel xanax pavede verysad.gif Siandiena jau pradejau Zoloft pusite,jauciu pikinima,ir labai noresi miego verysad.gif Ir bliga buvo uzeje per pietus,jau xanax nebepadeda man,iduomu,kas butu jei visai jo nevartuociau,bijau ir pagalvoti doh.gif

o tu dabar vartok Zoloft , ir nenutrauk is karto xanaxo, nes kai prades veikti Zoloft, tada mazinsi po truputi ir savaime nebereiks xanax rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=mammamia,2007 06 29, 13:00]
Sveikutes,
nesu abejinga siai temai, nors senokai cia buta. Ir senokai visa tai apie ka kalbat pergyventa.
Noreciau kiek pasidalint mintimis.

SVEIKOS smile.gif

Visu pirma noriu labai padekoti Mammamia - labai vertinu zmones, kurie isdrista pasidalinti savo praeitimi...nes dazniausiai tie, kurie pasveiksta, nebenori prisiminti tu laiku ir nenori apie tai kalbetis. ACIU TAU LABAI smile.gif as atsiprintinau tavo patarimus ir pasibraukiau, kokiu vaistu-vitaminu turesiu ieskoti vaistinese smile.gif
Kolkas vartoju antidepresantus, nes be ju jauciuosi isvis baisiai blink.gif Daktaras pasake, kad vaistai reikalingi tam, kad sustiprintu, nes tie priepuoliai tiek issekina organizma, kad tu nebeturi jegu pats valdyti ju. Bent jau man tai tikrai jeigu atsirado, kai pradejau vartoti vaistus, kazkaip pradejau labiau valdyti mintis. Aisku, isgyti be vaistu cia yra idealiausias variantas. Dziaugiuosi, kurioms tai pavyko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tetarima @ 2007 07 02, 21:27)
o tu dabar vartok Zoloft , ir nenutrauk is karto xanaxo, nes kai prades veikti Zoloft, tada mazinsi po truputi ir savaime nebereiks xanax rolleyes.gif

Aciu,taip ir zadu daryt smile.gif bet miego norisi nerealiai doh.gif noriu tik gulet,ir nuotaika biauri,i valgi nebegaliu ziureti,atsirado kazkoks sleikstulis verysad.gif Ankksciau tuo nebuvo verysad.gif
Atsakyti