QUOTE(LiliLu @ 2013 08 03, 15:16)
Skaitau šią temą ir galvoju, nors vestuvių artimiausiu metu dar tikrai nenusimato, kaip reikėtų pasielgti... Su MB abu abstinentai. Savo šventėje nenorėčiau matyti nė lašo alkoholio. Per daug per šį velnio brūdą prisikentėjau ir tikrai netoleruočiau jo tokią dieną. Visai neseniai prašnekom šia tema su giminėm. Dauguma sutarė, kad tai būtų mūsų šventė ir elgtis turėtume taip, kaip mes norim. Tačiau atsirado ir tokių, kurie pareiškė, kad atsineštų savo gėrimus

Neįsivaizduoju, kaip reikėtų elgtis tokioje situacijoje? Nekviesti gan artimų žmonių vien dėlto, kad nedrįstų savo elgesiu (eilinį kartą padauginus alkoholio) gadinti šventės? Tai čia tik iš mano pusės, o štai MB net artimiausi giminaičiai sukioja pirštą prie smilkinio kaskart, kai pasakom, kad apie alkoholį negali būti nė minties. Manau, tokiu atveju lieka tik vienintelė išeitis - apskritai jokio baliaus nedaryti...
Man keista, kad žmonės šitaip negerbia jaunųjų

juk čia Jūsų vestuvės! Jeigu jau taip norisi išgerti, tai tegul išeina tie asmenys anksčiau iš vestuvių šventės ir "aplaisto" viską kokiam bariuke. Aš tai tikrai nekeisčiau savo nuomonės dėl būrelio mėgstančių pakilnoti taurelę. Tegul kilnoja per savas šventes - gimtadienius, kalėdas, naujuosius, kokius giminės suvažiavimus, bet neverčia jaunųjų daryti kažko prieš jų valią ir norus. Aišku, galbūt Jums tikrai svarbu, kad kiekvienas ateitų, bet aš tai tiesiai šviesiai drėbtelėčiau, kad jeigu nepatinka, gali apskritai į vestuves neeiti, nes JOKIO alkoholio jose nebus (nei iš jaunųjų pusės, nei atsineštinio).
"Time spent with cats is never wasted." ~ Colette