Įkraunama...
Įkraunama...

Paskutinis mados klyksmas forume!

Paskutinis mados klyksmas – nosinės, varnelės, brūkšneliai...

Šį sezoną Forumo mados olimpe karaliauja lietuviškos raidės! Juk neleisi sau atsilikti nuo mados?

Štai keletas pagrindinių supermama.lt sezono mados tendencijų:

Nosinės: Ą,ą, Ę,ę, Į, į, Ų,ų - triumfuoja elegancija, dvelkia moteriškumu.
Varnelės: Č,č, Š,š, Ž,ž - rankų darbo detalės, suteikiančios jūsų stiliui savitumo, romantiškumo.
Ū, ū – ypač madingas ir prabangus akcentas.
Ė, ė – spalvinga, linksma, ryšku, nenuobodu!

AKSESUARAI: Ši sezoną siūlome ir vieną itin originalią detalę: sugalvokite smagų šūkį-priminimą, raginantį rašyti forume lietuviškomis raidėmis, įsidėkite jį į parašą – sužibėsite savitumu!

www.supermama.lt mados naujienos

o mano kompiuteryje nėra lietuviškos abėcėlės. Ką daryti?

Štai instrukcija!

1) Start->Settings->Control Panel, pasirenkate "Regional and Language Options" (jeigu tokio dalyko nėra - "Keyboard" ir atsidariusiame lange pasirenkate Language), Pasirinkus Languages, spaudžiate Details... Jeigu kalbų sąrašiuke nėra lietuvių kalbos, spaudžiate Add..., "Input Language" pasirenkate Lithuanian, "Keyboard Layout" taip pat Lithuanian (tada lietuviškos raidės bus viršuje – skaičių eilutėje). Spauskit visus OK, kiek tik yra, ir bandykite rašyt lietuviškai. Jeigu nesiseka, atlikite šiuos veiksmus:

2) Eikite į šį puslapiuką ir parsisiųskite
"Windows 98 priedai" (jeigu turite Windows 98),
"LithWinNT 4.14" (jeigu turite Windows NT),
"LithWin Millennium" (jeigu turite Windows ME),
"LithWin 2000" (jeigu turite Windows 2000) arba
"LithWin XP" (jeigu turite Windows XP).

3) Du kartus spauskite ant parsisiųsto failo, nurodykite, kur sudėti išarchyvuotus failus (pasinaudokit Browse...) ir spauskite Unzip.

4) Eikite į katalogą, kuriame sudėti išarchyvuoti failai. Du kartus paspauskite ant failų Go.inf ir LitWin98.inf (arba LitWinNT.inf/LitWinMl.inf/LitWinXP.inf/LitWin2k.inf). Jeigu atsidarys koks langas, spauskite OK arba Yes smile.gif

5) Dabar pakartokite 1 punktą.
Atsakyti
čia iš praeitos temos ax.gif

QUOTE(Meilė @ 2007 04 04, 09:48)
Sveiki. Turiu vieną prašymą. Gal kas žinote kaip taisyklingai reikia rašyti žodį betkuris ar bet kuris? Čia jis turėtų reikšti betkuriame medyje ar betkurioje šalyje ir pan. dėkoju.

bet kuris rašosi atskirai 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
na ir aš pabandysiu būti madinga,nes visad rašydavau be nosinių ir varnelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aisme: 13 balandžio 2007 - 22:01
QUOTE(aisme @ 2007 04 14, 00:01)
Sveikutės  4u.gif
na ir aš pabandysiu būti madinga,nes visad rašydavau be nosinių ir varnelių.

Ir as bandysiu buti madinga biggrin.gif
Atsakyti

puikus ir sveikintinas sumanymas 4u.gif kai aplink viskas importuojama tai nors kažką bandykime išlaikyti lietuviško thumbup.gif

dabar tai ir aš madinga ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neeriuxe: 18 balandžio 2007 - 18:02
sveikutės, aš už lietuvišką žodyną, 4u.gif bet geras, pradėjau rašyti ir žiūriu o gi rašau ne lietuviškom raidėm. nors darbe rašau liet, bet tik prisedu laiska rašyti ar telefonu tai angliškai, visiškai susimakaluoti galima. o dabar dau žmonių jaunesnių nebelabai ir moka rašyti normaliai, net daug žodžių trumpina.
Papildyta:
na va. perskaičiau ką parašiau ir vėl angl raides blush2.gif ir ką daryt? doh.gif ir kai dabar rašau, vis turiu pertaisyt, nes rašau tai nelietuviškai.
Atsakyti
QUOTE(ducis @ 2007 04 19, 14:19)
na va. perskaičiau ką parašiau ir vėl angl raides blush2.gif  ir ką daryt?  doh.gif ir kai dabar rašau, vis turiu pertaisyt, nes rašau tai nelietuviškai.

svarbiausia nemesti šios idėjos ir įgūdžiai atsiras savaime mirksiukas.gif
Ačiū visiems prisijungusiems!
Atsakyti
QUOTE(berrry @ 2007 04 04, 11:17)
bet kuris rašosi atskirai  4u.gif

rašomas tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 20 balandžio 2007 - 09:23
Aš šiaip pritariu šiai idėjai, bėda tame, kad pati neturiu pastovaus kompo, iš kurio pastoviai galima būtų rašyt lietuviškom raidėm - kai kuriuose negelbsti net nurodytas variantas, kaip "įsidėt" lietuvių kalba, nes jos ten paprasčiausiai nėra. Pradeda reikalaut visokių instaliavimų ir pan.
Kitas variantas - kai susirašinėju su draugais, dauguma iš jų naudoja paštus, kurie neatpažįsta lietuviškų raidžių. Tai ir gaunasi, kad iš to mano gero noro puoselėti lietuvybę draugai gauna hieroglifų pilnus laiškus doh.gif Tai taip ir gaunasi plėšymasis - vieną dieną lietuviškai parašai, kitą dieną "ant greitųjų" vėl "šveplai" biggrin.gif

P.S.O apskritai tai as mados niekad neseku lotuliukas.gif
Atsakyti
Būtinai reikės rašyti tik lietuviškomis gražiomis raidelėmis. Super naujiena thumbup.gif
Atsakyti
O aš manau, kad rašyti lietuviškai yra tiesiog privalu. Čia panašiai kaip ir su burnos higiena- juk į darbą neiname nevalytais dantim. Tai kodėl turim rašyt nelietuviškai ir tokiu būdu teršt savo kalbą?? Esam lietuviai, tai ir rašom lietuviškai. Ir be jokių mados klyksmų tongue.gif
Atsakyti
o jei klaviaturoje nera lietuvisku raidziu g.gif
Atsakyti