QUOTE(siaubute @ 2007 09 16, 11:33)
Nes manau reikia kažkokio metodo specifinio tokiam nesupratingam...
Perskaičiau visus jūsų postus...nors turiu sūnų, kuris ir isterikuoja, ir negirdi, ir lipa, ir anot kai kurių psichologų yra grynas hiperiukas....neįsivaizduoju, ką galima būtų patarti, nes jūsų atvejis tikrai sudėtingas...Aš irgi turiu tris vaikus, man net plaukai šiaušiasi pagalvojus, kaip jums sunku, juk jis yra ne vienas. Ir Roga, ir Alchemie turi tik savo berniukus, ir kiek tam reikia laiko ir jėgų jos žino, o jūs turit dar ir kitų, aš tiesiog neįsivaizduoju, kad žmogus dar iš viso kantrybės turėtų...Aš tik norėjau pasakyti, kad suprantu jus, kad būna pikta, kad aukselis (vaikas) visai neatrodo aukselis, o dar kai kas pasako, kad tai džiaugsmas, ir reikia jį tiesiog mylėti rankos stačiai svyra žemyn, nes rodos bėgtum kartais kur akys ir kojos neša iš namų, ir težiūri tą "džiaigsmą" kas nors kitas... tuyomet apima kaltės jausmas ir toks jausmas, kad padėtis be išeities (aš labai atvirai, aš apie save...tiesiog man visad buvo gėda tokių mano minčių...palengvėjo, kai leidau sau jas mąstyti ir suvokti, kad kartais nieko nenori, nieko nemyli...). Kai na tarsi pripažinau tai, atsirado vieta naujoms žinioms, naujam tikėjimui, na tarsi atsivėriau, nes pati suvokiau, kad jau duobėj...o iš duobės juk tik kelias į šviesą!
Manau, akd specialiastam laiko neatidėliokit, manau, jie visų pirma turėtų palaikyti jus

, tuomet gal žingsnis po žingsnio...
Apie apsikabinimus per isterikas...taip dariau ir aš, ir daraui, bet!!!...jei pykstu tuomet ant vaiko, nes būna "davedęs", sėdžiu it tyliai keikiu viską, many auga neapykanta ir tas mano laikymas it koks kerštas kone gaunasi, jėgų bandymas, na kaip kova, priešstata su vaiku....tuomet man padėjo viena knyga, ją jums rekomenduoju, tai R. Campbelo "kaip mylėti savo vaiką" , na man stačiai it koks apsivalymas buvo, tiek jėgų suteikė, ir va tada apsikabinimą man pavyko na tarsi "paversti" meilės kupinu veiksmu (tiesiog mintyse kartojau, kad jį myliu...tas suteikdavo mano veiksmui turinio, meilės turinio, o ne pykčio), jūs gal nepatikėsit, bet vaikas (o aš pažįstu tas isterikas) nurimdavo per kelias minutes, man pačiai tai atrodė kaip stebuklas...bet taip tikrai buvo, gal jums padės, patariu juk tik tai, kas padėjo man ir pačiai išsivaduoti iš neapykantos netgi kartais mano vaikui...Bet tai darbas ,sunkus kasdienis...man dažnai ir nepavyksta, bet tikrai žinau vaistą, kuris gydo, tik kartais nelieka jėgų jam...bet bent jau žinau, kur eiti.
Tą knygą galima parsisiųsti iš interneto rusiškai (aš turiu parsisiuntus ir atsispausdinus (lietuviškai kažkodėl nebeparduoda, (ją man rekomendavo psichologė)). Stiprybės ir kantrybės...tikiuosi, labai labai, kad jus rasit savy jėgų priimti savo vaiką tokiu, koks jis yra, mano galva, tai pirmas ir pagrindinis žingnis, o tuomet tikrai atsiras profesionalų psichologų, kurie patartų jums elgesio modelių.