Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gimė mano burbuliukė...

Gydytoja buvo apskaičiavusi, kad gimdysiu 2006 07 25. Kai pirmąkart išgirdau šią datą, labai apsidžiaugiau, nes būtent tą dieną suėjo trys metai nuo tada, kai susipažinome su vyru. Bet man nuojauta kuždėjo, kad vaikutis gims vėliau... Ir neklydau. smile.gif
Kiekvieną rytą po numatytos datos, atsikėlusi pagalvodavau: na, gal jau šiandien? gal pagaliau išvysime savo mažylį ar mažylę (nežinojome kas gims, vis nesimatydavo)...Laukimas labai prailgo. Praėjo savaitė, pusantros... Gydytoja parašė siuntimą į ligoninę pasikonsultuoti dėl pervaikščiojimo. Aš dar ta pačią dieną su visais daiktais ten ir nuvykau. Budinti gydytoja apžiūrėjo, pagal ją jau visas veiksmas buvo prasidėjęs ir patarė atsigulti į ligoninę, kad netektų grįžus namo atgal važiuoti. Na gultis nelabai aš norėjau, maniau, gi ne taip toli mano namai, pirmas vaikas, tikrai spėsiu atvažiuoti. Turbūt ir vėl mano nuojauta čia prisidėjo, jaučiau, kad dar negimdysiu. Bet pasilikau. Praėjo trys dienos, kiekvieną jų klausėsi leliuko širdelės, skaičiavau judesius, apžiūrinėjo mane. Jau lygtai matė ir sąrėmius, bet aš tai nieko panašaus į skausmą nejaučiau. Atėjo savaitgalis. Gydytoja, atidirbusi pamainą sakė bus tik pirmadienį, bet ji net neabejojo, kad aš jau būsiu pagimdžiusi. smile.gif Na, o jei ne, tai pirmadienį kels į gimdyklą ir skatins.
Tas laukimas kiekvieną dieną nepavydėtinas. doh.gif Na mano leliukui gerai buvo pilvelyje ir visai neskubėjo iš jo lysti. biggrin.gif Todėl pirmadienį atkeliavau į gimdyklą. Man nuleido vandenis, prasidėjo sąrėmiai. Dabar tai jau buvo panašu, kad tikrai gimdau. smile.gif Gydytoja liepė tik nesedėti, vaikščioti, kvėpuoti, galėjau prisėsti nebent ant specialios kėdės (ji panašį į tualetą) arba šokinėti ant kamuolio. Sąrėmiai nebuvo skausmingi, su vyru juokavom ir laukėm... Bet po kurio laiko (po keturių valandų) juokai išsisklaidė. Užėjo rimtesni skausmeliai. Gydytoja apžiūrėjo, bet kaklelis atsidaręs buvo dar tik 4 cm. Pasiteiravau, kada pagaliau pagimdysiu. Ir ji, ir akušerė teigė, kad pirmas gimdymas visada ilgiau užtrunka, gali būti ir aštuonios, ir dvylika valandų. Tą dieną ligoninė sulaukė nemažai gimdyvių, viena vos spėjo atvažiuoti, o jau girdėjome vaikučio verksmą. O mes vis laukėme. Skausmas jau buvo nebepakeliamas. Pamaniau, jei taip bus dar kelias valandas... Nusprendžiau imti epidūrą. Suleido nuskausminamus ir paliko mus laukti. Tik spėjo gydytoja su akušere išeiti, pajaučiau kažką keisto, lyg norėčiau tuštintis. Buvau skaičiusi, kad kai toks jausmas užeina, tai pagimdo ne už ilgo. Liepiau vyrui staigiai pakviesti gydytoją ir akušerę. Jos atėjo besišypsodamos (turbūt ne aš pirma tokia smile.gif ), sako: nebijok, pats tikrai neiškris vaikelis. O aš jaučiau, kad lygtai lystų galvutė. Liepė lipti ant stalo. Jos abi nustebo..., jau tikrai matėsi galvutė. smile.gif Turbūt nuskausminamieji padėjo greičiau atsidaryt kakleliui, nes nebuvo praėjusi nė valandą nuo suleidimo. Dabar reikėjo tik stumti. Pirmąkart kaip ten stumti nelabai ir supratau, daugiau parėkiau nei stūmiau. Gydytoja pasakė, kad su tokiu inteligentišku stūmimu nieko nebus, reikia iš visų jėgų. Na lygtai aš taip ir dariau, bet antrąkart jau pasistengiau, o po trečio stūmio, gimė mūsų gražuolytė.clap.gif. Net netikėjau, kad jau viskas baigta. Buvo taip lengva... Beje, taip norėjau valgyti. smile.gif Ką pirma išgirdau, tai gydytojos pasakymą "na ir žandukai". O kai pažvelgiau į savo mergytę, tai tikrai jie pirmiausia krito į akį. Tokie dideli ir išsipūtę... smile.gif Vyras negalėjo atitraukti akių nuo mažylės, vis kartojo, kokia ji graži, kokie maži pirščiukai. Gyva lėlytė. smile.gif Ilgai laukta... Iškart padėjo dukrytę ant krūtinės, perkėlė į lovą, pamaitinau, vėliau pasvėrė (3,072 kg), pamatavo (51cm) ir keliavome į palatą.
Dabar jau mūsų burbuliukei beveik aštuoni mėnesiai, esami laimingi, nes ji sveika, graži. Beje, vis dar su išsipūtusiais žandukais, į kuriuos visi atkreipia pirmiausia dėmesį. smile.gif
Atsakyti
thumbup.gif sekmes jums ir tegu tie zandukai ir toliau tokie buna thumbup.gif
Atsakyti
biggrin.gif thumbup.gif saunuoles abi smile.gif))ir toliau auginkit zandukus!
Atsakyti
palyginus gan lengvai pagimdei thumbup.gif svarbiausia kad viskas galutiniame rezultate buvo tiesiog puikiai thumbup.gif linkiu kad ir toliau augtumete sveikos,juk tai svarbiausia,o visa kita isaugama mirksiukas.gif
Atsakyti
saunuole tu 4u.gif aukit sveikos ir linksmos wub.gif ir tegu zandukai jums niekad nepranyksta, jug taip grazu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Saunuole mamyte, labai grazi istorija. Prajuokinai su "inteligentisku stumimu" na manes dar tas laukia smile.gif sekmes ir aukit didutes ir grazutes 4u.gif
Atsakyti
aukit dideles, sveikos ir grazios 4u.gif
Atsakyti
super, kribuk...
bet ten antroj tai turbut visus vaikus pasitinka su fraze "nu ir žandai", nes mums sakė lygiai tą patį lotuliukas.gif

aukit didelės ir gražios
Atsakyti
saunuole, sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
wub.gif wub.gif wub.gif Kokia grazi istorija 4u.gif

Sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išprotėjusi: 05 balandžio 2007 - 14:37
Sekmes augant 4u.gif smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už gražius palinkėjimus. smile.gif
Atsakyti