Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 9

QUOTE(diora @ 2007 04 11, 14:34)
Ir aš įsijungiau i Sonatinos receptų gerbėjų gretas  biggrin.gif

Nusipirkau formą velykoms "Vištelę", deja iškepus ir atidariusi formą man keksas sulužo, atsiskyrė per pusę.. Na pirmas blynas prisvilo..  verysad.gif

Sonatina, ką ne taip padariau? Tešlą ėmiau kažkurio tai kekso, dabar nepamenu...
formą patepiau aliejumi ir supyliau tešlą, bet miltais nebarsčiau, gal tai turi reikšmės?  g.gif


truputi isikisiu 4u.gif manau geriau tepti sviestu tai jis nenubega kaip aliejus ir man dazniausiai viskas is visokiu formu issiima, o del miltu pabarstymo tai nelabai ka zinau niekada nebarstau g.gif
Atsakyti
Kazi kokioj parduotuvej galeciau rasti tos zele tortams puosti, nes jokioj maximoj tai nerandu g.gif
Atsakyti
ax.gif (tik atsiprašau už nuotraukas, neišėjo... reikėjo fotografuoti iš toli - būtų gražiau, o iš arti schmoll.gif bet iš tiesu, realiai, gavosi gražu...)

user posted image

user posted image

user posted image


QUOTE(Net @ 2007 04 11, 11:12)
Sonatina - tavo elykinės vaišės n e r e a l i o s!!! Šaunuolė!!!

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos smile.gif

mamushka, aišku aš čia žiauriai per vėlai, bet manau, kad galima pilti ir džiūvėsių... ax.gif

Paloma:), džiaugiuosi, kad receptai patiko smile.gif

Katu 4u.gif

dolile, labai malonu, kad nepabijojai improvizuoti ir patiekalai gavosi skanūs smile.gif

Tolsta laivas, pamėginsiu surasti ką nors įdomaus smile.gif

zuikaite, tikrai Italijoj negyvenau (buvau vieną kartą tongue.gif ), bet tiesiog man patinka tokio stiliaus patiekalai smile.gif Gaminu todėl, kad patinka, o mokytis kulinarijos neteko 4u.gif Lauksiu ataskaitų apie pagamintus patiekalus smile.gif

manjana, smagu, kad improvizavai ir kad gavosi skanu smile.gif

Mama_Tania, tu kaip visada su daugybe išmėgintų patiekalų biggrin.gif Labai džiaugiuosi, kad viskas gavosi skanu smile.gif
Sausainius puošiau labai paprastai - pasiruošiau apelsininę glazūrą ir nedidelius kiekius nudažiau maistiniais dažais. Visus sausainius pirmiausiai tepiau nedažyta glazūra, o tada arba barsčiau kuo nors arba iš kepimo popieriaus pasidariusi tūteles spaudžiau spalvotą glazūrą įvairiais raštais smile.gif
Viskas atrodo tiesiog thumbup.gif Tikrai gražios nuotraukos smile.gif

ingutei, džiaugiuosi, kad tiek visko išmėginai ir kad visiems patiko smile.gif Šiaip aš nedengiu ką tik iškepusių keksų... O sukristi galėjo dėl to, kad gal buvo ne visai iškepęs... Arba tešla galėjo būti permaišyta... g.gif

rudens-vaike, iš kiek porcijų darei tinginį? rolleyes.gif

Manta, o kokį sviestą naudojai tinginiui? T. y. kokio riebumo? Nes jei mažo riebumo, todėl galėjo ir normaliai nesustingi... Nors jis iš principo ir neturi gautis toks, kaip paprastas tinginys... Aš kelis kartus jį prieš pjaustydama laikiau ir šaldiklyje smile.gif
Papildyta:
Net, labai džiaugiuosi, kad tinginys ir keksiukai puikiai pavyko smile.gif

Armon, deja, visoms dariusioms "Marsą" taip gavosi su karamele - ji suskystėjo ir išbėgo... Bet, jau daug kartų rašiau, kad mums tai visai netrukdė smile.gif Tad arba reikia nekreipti į tai dėmesio arba mėginti dėti kažką kitą vietoje "Marsų" smile.gif Gal tiesiog paprasto šokolado gabaliukus... g.gif Dėl tinginio paskaityk keliais sakiniais aukščiau smile.gif O šiaip smagu, kad tau pavyko sublizgėti 4u.gif

diora, visų pirma svarbu, kokią darei tešlą... Šioms formelėms netinka tešlos su vaisiai ir riešutais, nes jie prilimpa prie sienelių ir sunku keksą normaliai išimti... Paprastai aš jokių formų nebarstau miltais, bet šitą visuomet tepu sviestu ir miltais pabarstau... Be to, išėmusi iš orkaitės formą, pirmiausiai palaukiu kokias 5 min. ir tik tada atsargiai peiliu atskiriu suglaustas formos dalis smile.gif

LINUTUKE 4u.gif

agotai, aš mačiau pirkti turbūt tik Rimi (Maximose tikrai nebūna) 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Grybų sriuba su baklažanais

1 didelis baklažanas
1 morka
1 svogūno galva
2 nedidelės bulvės
200 g grybų
2 stiklinės pieno
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
aliejaus
žalumynų

Bulves, morkas, svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Grybus nuvalyti ir supjaustyti riekėmis. Dideliame puode įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apie 4 min. kepti morkas bei svogūnus. Suberti grybus ir dar kepti 5 min. Supilti pieną, suberti bulves ir prieskonius, virti 10 min. Baklažanus smulkiai supjaustyti ir suberti į puodą. Atskiesti sriubą iki norimo tirštumo, vėl užvirti ir virti 10 min.
Įmaišyti kapotus žalumynus ir patiekti.

P. S. baklažanus pakepinau atskiroje keptuvėje tuo pačiu metu, kai kepiau morkas su svogūnais, todėl juos įbėriau į puodą kartu su bulvėmis ir viriau viską tik tol, kol visos daržovės buvo minkštos... Tikrai labai skani sriuba rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

Tortas su avietėmis „Namelis“

Tešlai
4 kiaušiniai
120 g cukraus
80 g miltų
40 g krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių

1 apelsinas

Įdarui
5 a. š. želatinos
500 g aviečių (gali būti šaldytos)
200 g kreminės varškės
75 – 100 g cukraus
1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė
150 g vanilinio jogurto
250 g riebios grietinėlės

Puošimui
250 g riebios grietinėlės
1 v. š. cukraus pudros
150 g aviečių
20 g susmulkintų pistacijų (ar kitokių) riešutų

Paruošti biskvitinę tešlą – kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų išplakti iki purumo su 4 v. š. karšto vandens ir cukrumi. Sukrėsti iki standumo išplaktus baltymus. Ant viršaus suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei krakmolu, ir atsargiai išmaišyti. Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir atsargiai supilti tešlą bei mentele išlyginti paviršių. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min., kol biskvitas taps šviesiai rusvas (galima patikrinti mediniu pagaliuku). Iškepusį biskvitą išversti ant cukrumi pabarstyto rankšluosčio ir nuimti kepimo popierių. Ataušusį biskvitą įkloti į 30 cm ilgio kekso formą (biskvitą galima supjaustyti į juostas ir jomis iškloti formos dugną bei šonus). Išsikišusius biskvito kraštus apipjauti. Biskvitą apšlakstyti išspaustomis apelsino sultimis.

Įdarui nedideliame kiekyje šalto vandens išbrinkinti želatiną. Uogas nuplauti, gerai nuvarvinti ir apdžiovinti ant popierinių servetėlių. Varškę išplakti iki purumo su cukrumi, citrinos sultimis, žievele bei jogurtu. Indą su želatina statyti į karšto vandens vonelę ir ištirpinti (arba 20 sek. pakaitinti mikrobangėje). Ištirpusią ir pravėsusią želatiną nuolat maišant plona srovele supilti į varškės masę. Kremą laikyti šaltai, kol pradės stingti. Tuomet įmaišyti iki standumo išplaktą grietinėlę bei nusausintas uogas. Paruoštą kremą supilti į biskvitu išklotą formą. Likusio biskvito juostą (ar gabaliukus) dėti ant kremo jį uždengiant. Viršų lengvai prispausti. Formą įvynioti į foliją ir pašaldyti bent 2 val. Sustingusį tortą išversti ant padėklo.

Puošimui grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Kremu aptepti tortą, apibarstyti kapotais riešutais ir papuošti šviežiomis avietėmis.

P. S. biskvitą aš darau savaip – pirmiausiai išplaku kiaušinius su cukrumi (5 – 7 min.), tada persijoju miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišau ranka... Biskvitą apšlaksčiau apelsinų sultimis iš pakelio, sumaišytomis su keliais šaukštais apelsinų likerio... Labai gaivus ir lengvas tortas... rolleyes.gif Iš tiesų čia daugiau skaitymo, nei darymo - sugaišau ne ilgiau kaip valandą... ax.gif
Atsakyti
user posted image

Kukuliai su mocarela

500 g neriebios maltos mėsos
1 kiaušinis
1/2 puodelio pieno
1/2 puodelio džiūvėsėlių
2 v. š. smulkiai supjaustytų svogūnų
1 v. š. česnakų miltelių
100 g mocarelos
2 v. š. aliejaus
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
1 indelis spagečių padažo

Sumaišyti kiaušinį, pieną, česnako miltelius, svogūnus, prieskonius ir džiūvėsėlius. Įmaišyti mėsą. Padalinti masę į 20 vienodo dydžio gabaliukų. Mocarelą taip pat supjaustyti į 20 gabaliukų. Iš kiekvieno mėsos gabaliuko formuoti kukulį, į vidų įdedant po gabaliuką sūrio. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kukulius apkepti iš visų pusių. Užpilti mėgiamu spagečių padažu ir užvirti. Prisukti viryklę ir patroškinti ~ 10 min. Patiekti su makaronais ar su česnakine duona...

P. S. tikras tinginių receptas tongue.gif Žinoma, galima ir patiems pasiruošti spagečių padažą - pakepinti svogūnų, patroškinti su nuluptais šviežiais ar konservuotais pomidorais, pievagrybiais, pagardinti česnaku, bazilikais, druska, pipirais ir t. t. rolleyes.gif
Atsakyti
aptarsiu i aš gamintus Sonatinos patiekalus ax.gif
varškinės spurgos - nesėkmė (buvo dar vienas bandymas išmokti gaminti spurgas, bet.... daugiau jokių spurgų)
paukštienos burgeriai - liuks (morkas reik tarkuoti smulkia tarka, jei ne, tada truputuka patroškinti, nes būna kietokos)
silkė marinuota degtinėje - neblogai
varškės apkepas - neblogai
kepti varškėčiai - super (greita-lengva-skanu) (šeimyna pešasi, kad tik visiem užtektų, tai darau iš dvigubos normos)
saldžiarūgštės vištų kepenėlės - liuks (galim atruputi mažiau acto)
universalus blynas - liuks (labai greita-skanu) (didčkė visą vakarą svaigo, kokia aš nuostabi mamytė, kad tokį blyną jai iškepiau)
višta su medumi ir garstyčiomis - super
balti kukuliai - skanu
blyneliai iš krabų lazdelių - liuks
cukinijų blynai su krabų padažu - liuks
marinuota žuvis su daržovėmis - liuks
vištiena su parmezanu - tobulas patiekalas
pyragas 'obuolių ruduo' - super
varškinis tinginys - super (greita-lengva-skanu)
vyniotinis su grybais - liuks (tik paprikas buvau mažokai pakepinus, norėjosi minkštesnių)
persikų pyragas su migdolais - super (greita-lengva-skanu)
tuno užkepėlės - neblogai (šaltos skanesnės)
įdaryti baklažanai - super
žiuljenas su baklažanais ir grybais - skanu
varškiniai blynai su grietine - liuks
risotto su vištiena - super (dar dėjau pakepintų morkų, negalėjau patikėti,kad ryžiai po pakepinimo bus valgomi)
blynas su obuoliais - liuks
vištiena su daržovėmis jogurto padaže - super (greita-lengva-skanu) (keista kad vištai 1,5 buvo mažai, kai tuo tarpu bulvės ir morkos buvo minkštutėlės)
varškės tortas 'marsas' - liuks (šeimynai buvo per saldu, tai kitą kartą įlašinsiu citrinos sulčių)
modelių kojytės - super (dariau ir be kojyčių, buvo kaip garnyras prie mėsos, visi sužavėti)
kiaušinių-faršo vyniotinis - liuks (tik reik nepadaugint faršo, nes tada labai ilgai kepa ir sūrio masė pasidaro kieta)
kepta kiaulienos išpjova su parmezano padažu - liuks (kepti tikrai tik 15 min, paskui sukietėja mėsa, kadangi mano svečiai gerokai vėlavo, tai truputi perkepiau)
jogurtiniai blynai - liuks
tinginių 'skruzdėlynas' - super (nepaisant to, kad per neapsižiūrėjimą, ką paėmiau iš šaldytuvo ir sugebėjau rududu išvirti, bet tai skoniui nepakenkė)
keksiukai su nutella - liuks

bandysiu ir gaminsiu toliau smile.gif

ačiū už skanius, gerus, greitus receptus, o ypatingai už tai,kad man vėl grįžo noras gaminti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akbr: 12 balandžio 2007 - 12:33
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 11, 15:55)
rudens-vaike, iš kiek porcijų darei tinginį? rolleyes.gif



Šiaip dariau iš vienos, bet sausainių daugiau turėjau ir nesinorėjo palikti, tai sudėjau viską. Iš pradžių biškį bijojau, kad sausainių gal perdaug ir nesušals normaliai, bet per naktį šaldytuve kol buvo, tai ir sustingo puikiausiai. O didelis gavosi turbūt dar ir dėl to, kad dėjau į nemažą skardą, kuri yra žema lotuliukas.gif (išklojau ją kepimo poperium ir paskirsčiau tą visą masę, tai po to labai lengvai išsiėmė thumbup.gif )
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 11, 14:55)
Mama_Tania, tu kaip visada su daugybe išmėgintų patiekalų biggrin.gif Labai džiaugiuosi, kad viskas gavosi skanu smile.gif
Sausainius puošiau labai paprastai - pasiruošiau apelsininę glazūrą ir nedidelius kiekius nudažiau maistiniais dažais. Visus sausainius pirmiausiai tepiau nedažyta glazūra, o tada arba barsčiau kuo nors arba iš kepimo popieriaus pasidariusi tūteles spaudžiau spalvotą glazūrą įvairiais raštais smile.gif
Viskas atrodo tiesiog thumbup.gif Tikrai gražios nuotraukos smile.gif

aciuks.gif ir viskas dėka TAU aciuks.gif
o tas papuošimas labai jau sunkiai atrodo doh.gif

QUOTE(Sonatina @ 2007 04 12, 08:45)
Kukuliai su mocarela

1 indelis spagečių padažo

blush2.gif sonatina, ar tas padažas sausas ar ...? nesu mačius ir pirkus, tai kokio indelio reiktų ieškoti prie padažų ar prieskonių? aciuks.gif
Atsakyti
akbr, tokios ataskaitos net išmuša iš vėžių doh.gif biggrin.gif O čia dar merginos manęs klausia, kiek pas mane šeimoj personų, kad tiek gaminu maisto... tongue.gif Ačiū 4u.gif
O kokios problemos su spurgom? g.gif Ten gi tikrai nieko sudėtinga...

rudens-vaike, supratau biggrin.gif Nes aš vasarą dariau iš keturgubos normos, tai tikrai didelis buvo ax.gif

Mama_Tania, tas padažas tai stikliniuose indeliuose pomidorų padažas su priedais - grybais, svogūnais, morkom ir t. t. Na, pavyzdžiui,

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 12, 13:53)
O kokios problemos su spurgom? g.gif Ten gi tikrai nieko sudėtinga...


net ir nežinau, bet nemoku aš spurgų virti pagal jokį receptą doh.gif verysad.gif na tiesiog neišeina, atrodo ir tešla būna gera ir lyg viskas tvarkoj, bet... gal per daug aliejų įkaitinu (nes vidus dažnai būna neiškepęs, o viršus jau gerokai paskrudęs), jei primažinu ugnį, tada ilgokai užtrunka procesas ir prisigeria aliejaus, o kaip reik nustatyta tą tinkamą aliejaus temperatūrą g.gif doh.gif tai vat su spurgom tokia ir nesėkmė, nors panos ir tokias sukapoja biggrin.gif
Atsakyti