QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 06 13, 12:51)
Viršūnėje daugiau gyvybinio potencialo
Pjaustant difenbachijas,reikia atsižvelgti į augalo veislę(stiebinė/krūminė),pačio augalo būseną,-esant ligotam šaknynui,reikėtų pasilikti kaip tik viršūnę
O jei augalas jaučiasi puikiai,atnaujinti/padauginti vienodai sėkmingai galima iš bet kurios dalies...teisingai supjausčius stiebą,turėsit daugybę difenbachijų...
o kas gali pamokyt, kaip teisingai tą stiebą supjaustyt?
o aš čia nesenai svarsčiau- pjaut nepjaut savo lapuotę, kuri per keturis metus nė vienos atžalos neišleido, o savo ūgiu jau beveik lubas rėmė...ir jau kokis 2mėn, kaip aš savo kvietką"patvarkiau"...
Nuiminėdama senas žemes- radau jau beprasikalantį vaikutį

taigi, persodinau aš jį, ir kaip manau- prigis, nes jau trečią lapuką leidžia, nors ir laaaabai mažutį...
kotą padalinau į 4 dalis- du sukišau į žemę, du į vandenį- tai jokių rezultatų- žemėj baigia sudžiūt, o vandeny- supūt
Viršutinė dalis per tą laiką irgi merdėjo- nuo apačios net 7 lapai nurudėjo, dar 2 pradeda...viliuosi, kad kaip nors prigis, nes vidury vienas lapelis vargais negalais išsirutuliojo...
o džiugina tai apatinė- šakninė stiebo dalis - jau prasikalė 2 lapukai ir dar vienas kalasi

gailiuosi, tik kad per trumpą tą kotą pasilikau- gal daugiau lapijos būčiau sulaukus
va tokia mano patirtis...
nu ir prirašiau