man draugė atidavė plenciuką. grįžus namo pasiruošiau sodinti, o žiūriu kad tas plenciukas be šaknų. bet vs viena įrūdau į žemę. tai daba galvoju ar prigis? bet per naktį nenuleipo

Ziemos,ramybes metu nera gera mintis sodinti i zeme.Geriau reikejo ideti i inda su vandeniu,dar imesti kokia anglies tablete,kad nepultu grybelines ligos.Nesistebek,kad ilgai lauksi saknu,gali net pavasari jas pamatyt-ziema daro savo.Tavo vietoj as isimciau is zemes,nuplauciau ir i inda su vandeniu ideciau.Net ir pasirodzius saknim,gali saugiai stiklainyje laikyt iki pavasario.Karta su ilgiausiom saknim isodinom sulauke pavasario-augo kaip ant mieliu.
QUOTE(Regila @ 2005 12 04, 14:54)
Ziemos,ramybes metu nera gera mintis sodinti i zeme.Geriau reikejo ideti i inda su vandeniu,dar imesti kokia anglies tablete,kad nepultu grybelines ligos.Nesistebek,kad ilgai lauksi saknu,gali net pavasari jas pamatyt-ziema daro savo.Tavo vietoj as isimciau is zemes,nuplauciau ir i inda su vandeniu ideciau.Net ir pasirodzius saknim,gali saugiai stiklainyje laikyt iki pavasario.Karta su ilgiausiom saknim isodinom sulauke pavasario-augo kaip ant mieliu.
taip tik y vandeny reikia pamerkti... as taip dabar sanpaulijos lapa pamerkusi - laukiu sakneliu!
QUOTE(Regila @ 2005 12 04, 13:54)
Geriau reikejo ideti i inda su vandeniu,dar imesti kokia anglies tablete,kad nepultu grybelines ligos.
o ta anglies tabletė tai ta paprasta nuo skrandžio

QUOTE(krika @ 2005 12 04, 20:31)
Taip, pati paprasciausia. Ne tik nuo skrandzio padeda..

Jei turi is kur gaut medzio anglies-naudok ja,bet jei nera is kur tokios gaut-tinka ir is vaistines.
jau panaudojau iš vaistinės
nežinau ar aš gavyus to plenciuko neapžiūrėjau ar čia jis iš laimės kad į durpes buvo įkištas - išleido 1mm šaknų
bet vis viena į vandenį perdėjau

nežinau ar aš gavyus to plenciuko neapžiūrėjau ar čia jis iš laimės kad į durpes buvo įkištas - išleido 1mm šaknų

Matyt,kad labai norejo gyvent.Vandeni jam bus saugiau,net ir maziausia saknele turint.Tik to vandens reikia nedaug,tik ant dugno per kokius 2-3 pirstus(ne taip,kaip i vaza merkiam geles).

ačiū

mano plenciukas šaknis leidžia

neperseniausiai iš viename žurnale aptikto straipsniuko ir foto supratau, kad ir aš auginu difenbachiją

tai- prieš 4 metus anytos dovanota kvietka

ai dar...
sakykit, ar jūsų visų difenbachijos tokios, kaip čia buvo parodytam paveikslėly- su daug atžalų? Nes maniškė tai panašaus margumo, tik žalumas daug žalesnis ir lapai daaaug stambesni ir tie lapai- laiks nuo laiko nuo apačios ima ruduot, o jų vietoj- viršūnėj auga nauji...
ir nei karto per 4 m neišleido nei vienos atžalos

Maniškė jau veržiasi pro lubas, tai tuoj pjausiu ją per pusę
Viršūnę merksiu į stiklainį, kad šaknis išleistų, o iš apatinės dalies šonų ims augt atžalos